Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Retete de salate

Luni, 31 Ianuarie 2011
Retete de salateCum inca suntem in sezonul rece, retetele de salate, in special salatele cu maioneza sunt mai prezente in bucatariile noastre decat cele verzi, de rosii sau altele specifice verii. Va vom prezenta cateva retete avand drept numitor comun, dupa cum se intelege, maioneza.

Incepem prin a schita in doua cuvinte modul de preparare al maionezei, din 2 galbenusuri crude de ou, 2 lingurite de mustar, aproximativ ½ l  ulei, sare si zeama de lamaie. Secretul unei maioneze reusite care nu se taie? Trebuie sa ai ingredientele la temperatura camerei si sa pui mustarul inca de la inceput. Uleiul se toarna treptat, putin cate putin. Pentru o consistenta mai fina a maionezei, la final, cand este suficient de groasa, se poate adauga o lingurita de smantana. Atentie, sa nu fie apoasa pentru ca maioneza sa nu se taie.

Salata berlineza

Ingrediente :

- 3 ardei grasi multicolori (rosu, galben, verde) ;
- un castravete ;
- ½ kg cartofi ;
- 300-400 g sunca presata ;
- maioneza ;
- cateva frunze de salata pentru decor.

Se curata cartofii si se taie in forma de cuburi cu latura de aproximativ 1 cm. Se pun la fiert in apa cu sare sau delicat, cu grija sa nu fiarba prea mult pentru a nu se farama. Cand sunt gata, se scot, trecandu-se pe sub un jet de apa rece. Ardeii se spala, se curata cotoarele si se taie patratele. Castravetele de asemenea. Coaja castravetelui poate fi curatata partial (cu dungi), rezultand un aspect mai placut al culorii cuburilor. Sunca se taie in mod asemanator, astfel toate ingredientele vor avea aproximativ aceleasi dimensiuni. Separat se face maioneza. Toate ingredientele de mai sus se amesteca intr-un bol, adaugandu-se sare si piper, dupa gust. Se pastreaza la frigider si se serveste decorata cu cateva frunze de salata verde.

Salata cu peste afumat

Ingrediente :  

- 2 fileuri de peste afumat ;
- 4-5 cartofi ;
- 100 g masline negre naturale ;
- o ceapa rosie (de preferinta) ;
- 3 oua fierte tari ;
- maioneza ;
- cateva fire de ceapa verde pentru decor.

Se curata cartofii si se fierb intregi sau taiati cuburi potrivit de mari. Se racesc bine dupa ce au fost scosi din apa.  Se taie fileul de peste in fasii late de 1 cm, nu foarte lungi (fileul poate fi impartit intai pe din doua in lungime si apoi feliat). Se fierb ouale tari, se curata si se taie jumatati si apoi felii. Ceapa se curata si se taie solzisori. Maslinele se spala. Intr-un vas suficient de incapator se combina toate ingredientele taiate cu maioneza. Se rastoarna apoi pe un platou, decorandu-se cu o impletitura obtinuta din firele de ceapa verde sau cu o « ploaie » de ceapa verde tocata marunt.

Salata cu pui si ciuperci

Ingrediente :

- un piept de pui dezosat ;
- ½ kg ciuperi (champignon proaspete) sau 2 cutii de ciuperci ;
- 4-5 castraveciori murati ;
- 1-2 catei de usturoi ;
- maioneza ;
- frunze de patrunjel pentru decor.

Se fierbe pieptul de pui, se raceste si se taie marunt. Se spala bine ciupercile, se taie felii cat mai fine si se pun intr-o tigaie cu putin unt, lasandu-se la inabusit pana se avapora toata zeama. Se scot intr-un vas bine scurse si se lasa sa se raceasca. Se taie si castreveciorii la fel de marunt si se lasa intr-o sita pana ce nu mai au pic de zeama. Cateii de usturoi se maruntesc. Toate ingredientele se amesteca, incorporand maioneza pregatita separat, condimentandu-se dupa gust. Se va orna cu cateva frunze de patrunjel verde.

Pofta buna!



Te-ar putea interesa:
  • Salate de toamna

    Continuam seria mancarurilor de toamna, insa dorim in egala masura sa va facem trecerea dintre sezoane cat mai usor de digerat. Asadar, va propunem doua salate delicioase.

  • Retete de post si retete de Pasti

    A inceput postul Pastelui si te gandesti ce retete sa mai pregatesti pentru familia ta. Urmareste stilfeminin.ro si vei gasi idei pentru realizarea unor meniuri care pot fi copioase, desi sunt "de post". Poti indeparta cu succes ideea preconceputa care spune ca o masa de post este una saracacioasa si nu foarte tentanta.

  • Retete de toamna

    Dupa o perioada de pauza in sfarsit revin la voi. Ce ati mai pregatit bun? Cum ati pus muraturile? Cata dulceata v-a iesit? Ce retete ati mai descoperit? Eu am pus muraturile si am facut dulceata si gem dupa reteta mamei mele. Am invatat si eu din tainele gastronomiei.

  • Retete de smoothie

    Smoothie-ul este o bautura densa, racita ori amestecata cu gheata pisata, preparata din fructe/legume prospete prin zbrobire la blender. Pe langa ingredientele clasice, smoothie-urile mai pot contine miere, sirop, iaurt sau inghetata.

  • Retete de Craciun

    E drept ca era mult mai usor in vizita la ai tai in ziua de Craciun. Nu trebuie insa sa-ti faci prea multe griji din cauza ca anul acesta tu vei fi gazda – te vei descurca de minune. Iti propunem un meniu cu retete de Craciun, pe cat de traditional, pe atat de special prin modul de prezentare si servire al fiecarui fel in parte.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii