Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Pasca delicioasa

Joi, 24 Aprilie 2008

Pasca delicioasaPasca
- un cozonac delicios cu forma rotunda este simbol al Invierii Domnului, care se coace o singura data pe an. Din traditie se spune, ca pasca aminteste de scutecele pruncului Iisus Hristos sau de coroana purtata de El in momentul in care acesta a fost rastignit. 


Pasca
se face din aluat impletit, cu umplutura de branza de vaci si avand o cruce in mijloc. Ea se pregateste in Joia Mare.

Pentru ca pe masa de Paste, sa aveti o pasca bine rumenita si gustoasa aveti nevoie de: 1 kg de faina, 8 galbenusuri proaspete, o lingura drojdie de bere, o cana de lapte dulce, 300 g de zahar, 200 g unt, coaja de la o lamaie si sare (pentru aluat).

Umplutura o veti face din: 3 galbenusuri, 300 g de zahar, 100 g de stafide, 1 kg smantana proaspata, coaja de lamaie si vanilie.

Cum se prepara

Se face un aluat de cozonac cu toate ingredientele de mai sus. Lasati-l la dospit 2 ore, dupa care il impartiti in 2-3 parti egale, care vor fi intinse cu sucitorul. Intr-o cratita unsa cu unt, se face o coronita, iar in mijlocul ei se va pune umplutura. Se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor pana se rumeneste frumos. Cand pasca este bine coapta se scoate din cuptor si se serveste impreuna cu familia si prietenii de Paste.

Paste Fericit!
Te-ar putea interesa:
  • O luna...delicioasa

    Suntem in luna octombrie. O luna plina de mancaruri cu aroma de toamna. Incepem luna pe stilfeminin.ro cu bucatarie frantuzeasca si continuam  cu specific italienesc . Luna octombrie este luna specialitatilor internationale, adica mancaruri internationale ca la mama lor acasa.

  • O saptamana delicioasa

    Asa cum am spus si in editorialul trecut, incet incet gustam din tot mapamondul. Saptamana aceasta avem retete din Belgia, Austria si Rusia. Din proprie experienta stiu ca prepararea unor retete straine in special cele exotice necesita si ingredientele respectiv condimentele care la noi in tara poate ca nu se gasesc dar dau "sarea si piperul" mancarii.

  • Inghetata de piersici delicioasa!

    Canicula te-a "doborat" si nu stii cu ce sa te mai racoresti? Iti propunem sa incerci o inghetata de piersici! Pe langa faptul ca este energizanta si delicioasa, inghetata de piersici iti va aduce aminte de anii copilariei si de perioada petrecuta la bunici.

  • Luna iunie si mancarea delicioasa

    Luna iunie sau Ciresar este a sasea luna a anului in calendarul Gregorian, iar numele sau provine de la frumoasa zeita Iuno. Fiindca ne pregatim cu pasi repezi de concediu, si de plaja la mare, va propunem cele mai savuroase mancaruri de legume si cele mai delicioase salate cu fructe!

Mesaje (7) »
...
scris de asi, April 25, 2008

:D :( :P yummy

...
scris de vizitator, April 28, 2008

am facut si eu pasca ..... si a iesit minunata .... de 3 ani incoace o fac la fiecare Paste si mereu iese din ce in ce mai buna .... yummy !!!!!!!! ;) :) :D

...
scris de vizitator, May 26, 2008

buna
ce faceti ?


...
scris de vizitator, May 26, 2008

fac o pasac delicioasa fac in fiecare an de pasdte


...
scris de stoica_cristina, December 06, 2008

merge coapta si la cuptoru cu microunde?????

...
scris de vizitator, March 19, 2010

o sa incerc si eu

...
scris de ramaro, March 05, 2012

stoica-cristina...mai bine lasa-te de gatit!!!

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii