Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Tort de mere

Marti, 22 Aprilie 2008
Tort de mereIngrediente: 1 kg mere intregi curatate de coaja, fara cotoare si seminte, 5 oua, 1 cana zahar, 1 cana faina, 1 ceasca ulei, coaja de lamaie.


Mod de preparare: se separa albusurile de galbenusuri, se bat bine albusurile cu zaharul si se adauga galbenusurile unul cate unul in albusurile batute bine.

Se adauga ceasca de ulei si coaja de lamaie (optional), apoi faina, amestecand incet pana se incorporeaza bine.

Pregatiti si crema de oua (care se foloseste de obicei la crema de zahar ars): 6 oua intregi se freaca bine cu 200 g zahar (adica pana nu se mai simte prea tare zaharul). Se adauga 1 litru de lapte caldut (nu fierbinte!)

Daca vreti puteti face aceasta reteta la jumatate, adica 3 oua, 100 g zahar, 1/2 l lapte.

In cratita in care vreti sa preparati tortul puneti niste zahar ( in jur de 150 g) si il caramelizati. Dupa ce s-a topit zaharul, incercati sa-l prelingeti si pe peretii cratitei nu numai pe fundul acesteia si asezati merele unul langa altul.

Dupa ce s-a umplut cratita cu mere, o introduceti in cuptor. Merele incep sa elibereze apa si capata o culoare frumoasa (procesul dureaza cam 20 - 30 minute).

Dupa aceea, scoateti cratita din cuptor, puneti crema de oua peste mere, o introduceti din nou in cuptor si asteptati pana se incheaga compozitia ( in aprox. 15 - 20 minute).

Dupa ce s-a inchegat, scoateti din nou cratita din cuptor si puneti blatul peste tot ce este in ea. Asteptati sa se coaca blatul (aprox. 40 minute, dar se incearca usor cu o scobitoare), apoi scoateti definitiv cratita din cuptor.

Lasati un pic sa se raceasca si rasturnati pe un platou. Dupa racirea definitiva a tortului se poate trece la ornarea cu frisca.


Marin Maria
Te-ar putea interesa:
  • Tort de mere

    Ingrediente: aproximativ 12 mere, 10 linguri de zahar, 5 oua, 5 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat, ¾ litri lapte, scortisoara, un cubulet mic de unt, visine (din compot), frisca

     

  • Cornulete cu mere

    IngredienteAluatul:70 g unt100 g brinza de vaci120 g fainacoaja de lamiie

  • Prajituri cu mere

    Postul Pastelui este inca prezent dincolo de cele spirituale si in bucataria ta. Retetele mancarurilor si prajiturilor pe care le pregatesti zilnic sunt cu grija alese tocmai pentru a se incadra in regulile bine stabilite. Daca felurile principae nu iti dau prea mare bataie de cap, desertul cam pune probleme in aceasta perioada. E drept ca tot mai multe publicatii de specialitate isi diversifica in ultimii ani oferta de preparate de post, largind gama retetelor culinare fara lapte, unt, oua, etc.

  • Strudel cu mere

    Ai nevoie de: - faina 800 de grame- unt 200 de grame- ulei 100 de grame

  • Sufleu de mere

    M-am gandit la faptul ca nu v-am mai recomandat de mult timp un desert, asa ca astazi va prezint o reteta de sufleu de mere.

Mesaje (4) »
...
scris de diana, May 01, 2008

eeee tare bun :D

...
scris de coca, May 01, 2008

[s][/s] nu bun !!!splendid de bun

...
scris de axetin, May 02, 2008

imi place foarte mult

...
scris de milka-s, May 05, 2008

excelent

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii