Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Tort de mere

Duminica, 18 Februarie 2007

Tort de mereIngrediente: aproximativ 12 mere, 10 linguri de zahar, 5 oua, 5 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat, ¾ litri lapte, scortisoara, un cubulet mic de unt, visine (din compot), frisca

 

Se spala si se curata merele de coaja. Pe fundul unei cratite cu diametrul de 30 cm se presara 2-3 lingurite de zahar si cateva bucatele de unt, din loc in loc. Se aseaza merele unul langa altul. Pe fiecare se presara putin zahar, un praf de scortisoara si putin unt. Se baga in cuptor pana se rumenesc.
Intre timp se prepara un pandispan. Se despart albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga 5 linguri de zahar, dupa care se continua pana se obtine o spuma tare. Se amesteca galbenusurile cu putina sare si se adauga pe rand, cate putin, peste albus. Se adauga faina, zaharul vanilat si se amesteca repede. Aceasta compozitie se toarna peste merele rumenite, dupa care se baga la cuptor pentru aproximativ 25 de minute la foc potrivit.
Se fierbe laptele cu 2-3 linguri de zahar si se toarna peste blatul usor copt. Se baga la cuptor pana se coace frumos.
Dupa ce s-a rumenit blatul se lasa sa se raceasca dupa care se orneaza cu multa frisca, visine si pudra de cacao sau bucatele de ciocolata.

Pofta buna!

Te-ar putea interesa:
  • Tort de mere

    Ingrediente: 1 kg mere intregi curatate de coaja, fara cotoare si seminte, 5 oua, 1 cana zahar, 1 cana faina, 1 ceasca ulei, coaja de lamaie.

  • Cornulete cu mere

    IngredienteAluatul:70 g unt100 g brinza de vaci120 g fainacoaja de lamiie

  • Prajituri cu mere

    Postul Pastelui este inca prezent dincolo de cele spirituale si in bucataria ta. Retetele mancarurilor si prajiturilor pe care le pregatesti zilnic sunt cu grija alese tocmai pentru a se incadra in regulile bine stabilite. Daca felurile principae nu iti dau prea mare bataie de cap, desertul cam pune probleme in aceasta perioada. E drept ca tot mai multe publicatii de specialitate isi diversifica in ultimii ani oferta de preparate de post, largind gama retetelor culinare fara lapte, unt, oua, etc.

  • Strudel cu mere

    Ai nevoie de: - faina 800 de grame- unt 200 de grame- ulei 100 de grame

  • Sufleu de mere

    M-am gandit la faptul ca nu v-am mai recomandat de mult timp un desert, asa ca astazi va prezint o reteta de sufleu de mere.

Mesaje (5) »
...
scris de barta, November 17, 2007

as putea trimite multe retete foarte bune din ardeal

...
scris de barta, November 17, 2007

:) :)

...
scris de olteanu, February 10, 2008

:P :D ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

...
scris de olteanu, February 10, 2008

foarte interesanta reteta!

...
scris de lucyaneya, March 22, 2011

asta nu e poza tortului respectiv...

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii