Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Prajituri cu mere

Marti, 05 Aprilie 2011
Prajituri cu merePostul Pastelui este inca prezent dincolo de cele spirituale si in bucataria ta. Retetele mancarurilor si prajiturilor pe care le pregatesti zilnic sunt cu grija alese tocmai pentru a se incadra in regulile bine stabilite. Daca felurile principae nu iti dau prea mare bataie de cap, desertul cam pune probleme in aceasta perioada. E drept ca tot mai multe publicatii de specialitate isi diversifica in ultimii ani oferta de preparate de post, largind gama retetelor culinare fara lapte, unt, oua, etc.

Ne-am gandit sa-ti propunem si noi doua retete de prajituri cu mere, al caror aluat de baza este unul si acelasi . Sunt la fel de rapide si la fel de sigure ca rezultat, motiv pentru care poti sa te apuci deja de treaba.

Placinta cu mere

Aluatul :
7 linguri de zahar ;
7 linguri ulei ;
7 linguri apa ;
1 praf de copt ;
faina cat cuprinde (pentru a rezulta o coca ce poate fi intinsa – aprox. 500-600 g) ;

Umplutura :
1,5-2 kg de mere ;
300g zahar ;
vanilie ;
scortisoara.

Intr-un bol se amesteca zaharul, uleiul si apa cu putina faina, amestecandu-se pentru a se omogeniza. Se adauga praful de copt stins in putina zeama de lamaie sau putin otet. Se adauga treptat faina, amestecandu-se usor, pana ce se incorporeaza intreaga cantitate. Coca rezultata trebuie sa aiba consistenta necesara pentru a putea fi intinsa foaia si in acelasi timp sa se dezlipeasca usor de peretii bolului. Se imparte in doua si se intind cu facaletul doua foi.
Separat, se spala merele, se curata de coaja si se rad, indepartandu-se cotoarele. Se amesteca cu zaharul, vanilia si scortisoara si se calesc intr-o cratita, amestecand continuu pana ce zeama pe care si-o vor lasa o sa scada.
Se tapeteaza tava, se pune prima foaie, umplutura de mere si cea de-a doua foaie. Se inteapa foaia de deasupra cu furculita din loc in loc si se introduce in cuptorul bine incins. Se coace la foc potrivit.
Cand este gata se pudreaza cu zahar farin si, optional cu scortisoara.

Tarta cu mere

Cu acelasi aluat se tapeteaza o forma de speciala de tarta, intepandu-se din loc in loc cu furculita ca in reteta de mai sus. Se taie merele felii cat mai subtiri, dispunandu-se in cercuri concentrice, usor suprapuse, umpland astfel volumul tavii. Se pot presara si cateva stafide din loc in loc. Se presara zahar si scortisoara si se baga la cuptor. Se coace la foc potrivit spre tare. Cand este gata se adauga gelatina cu inchegare rapida, obtinuta din doua pliculete si 500 ml sirop de apa, esenta de rom si zahar. Aceasta va lega merele, dandu-le totodata un aspect lucios, dar si un aroma mult mai fina. Cand s-a racit complet se poate pudra usor cu scortisoara.

Sursa foto: doarcatevaretete.blogspot.com



Te-ar putea interesa:
  • Prajituri de Craciun

    Ai impodobit deja pomul de craciun, sau te pregatesti sa o faci? Te-ai gandit ca pe langa obisnuitele bomboane si ciocolatele special destinate bradului, ai putea adauga anul acesta si propriile tale prajituri de Craciun? Fie ca alegi sa le agati, fie ca le vei pune intr-un cosulet dedesubt, biscuitii dulci sunt un deliciu atat pentru copii, cat si pentru adulti.

  • Cornulete cu mere

    IngredienteAluatul:70 g unt100 g brinza de vaci120 g fainacoaja de lamiie

  • Strudel cu mere

    Ai nevoie de: - faina 800 de grame- unt 200 de grame- ulei 100 de grame

  • Sufleu de mere

    M-am gandit la faptul ca nu v-am mai recomandat de mult timp un desert, asa ca astazi va prezint o reteta de sufleu de mere.

  • Tort de mere

    Ingrediente: 1 kg mere intregi curatate de coaja, fara cotoare si seminte, 5 oua, 1 cana zahar, 1 cana faina, 1 ceasca ulei, coaja de lamaie.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii