Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Prajitura cu visine

Duminica, 18 Februarie 2007

            

Prajitura cu visineIngrediente:  6 oua,  200 g zahar, 200 g faina, 100 ml ulei, 50 ml apa, 2 plicuri de zahar vanilat, visine (800g), sare, 1 plic praf de copt stins in otet.

 

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu telul, se adauga zaharul si praful de copt. Se amesteca galbenusurile cu apa, uleiul, zaharul vanilat, sarea si se toarna peste albusuri, impreuna cu faina. Intr-o tava unsa cu ulei se pune compozitia si visinele date prin faina (ca sa nu se lipeasca de aluat) si se baga la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit. Dupa ce s-a rumenit se scoate prajitura si se presara cu zahar pudra.

 

Pofta buna!

 

Te-ar putea interesa:
  • Placinta cu visine

    IngredienteALUATUL: 500 gr faina 00, 100 gr zahar pudra, 250 gr unt, la temperatura camerei taiat cuburi, 2 oua batute usor, 1/2 lingurita praf de copt (il amestecati in faina, in acest caz praful de copt se pune pt a fragezi aluatul nu a-l face sa creasca)), coaja de la o lamaie (sau alte arome: coaja de portocala, scortisoara, vanilie etc), putin lapte (cam 1/4 cana, chiar mai putin),

  • Galuste cu visine si caise

    Ingrediente

    20 visine5 caise1 kg cartofi200 g faina1 ou1 praf de sare100 g pesmet100 g zahar1 plic zahar vanilat2 lingurite scortisoara3 linguri ulei

  • Chec surpriza cu frisca si visine

    Ingrediente175 g unt,180 g zahar,3 plicuri zahar vanilat,4 oua,350 g faina,1 pliculet praf copt,1 lingura cacao,50 ml lapte caldut.Umplutura:300 ml frisca,1 lingura zahar,1 plic si jumatate praf intaritor de frisca,50 g ciocolata,visine (sau pere, mere, dude, etc).

  • Prajitura Linzer

    Ingrediente150g unt250g faina150g zahar pudra100g nuci prajite1 ouarome (vanilie, lamaie, scortisoara, pudra de cuisoare)10g praf de copt300g gem de coacaze

  • Prajitura racoroasa

    Ingrediente

    2 pachete de biscuiti petit beure, 2 linguri fineti, 200 gr unt,500 gr branza de vaci,2 plicuri gelatina,150 gr zahar,2 plicuri de zahar vanilat,1 compot de visine sau 1 borcan de visine conservate, 2 plicuri de tort-gelee.

Mesaje (2) »
...
scris de vizitator, September 13, 2007

;) ;) ;D

...
scris de vizitator, October 26, 2007

PRAJITURA CU CREMA DE IAURT SI LAMAIE
BLAT: 5oua, 200g zahar, 100g faina, 1 vanilie, 1praf de copt.
Se aleg galbenusurile de albusuri si se fraca cu jumatate din cantitatea de zahar. Apoi se bat albusurile cu restul de zahar si vanilia spuma tare, dupa care se adauga amestecul de galbenusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne printr-o sita ca sa fie afanata.
Apoi se incorporeaza faina invartind usor.
Se pregateste tava mare de aragaz, adica se unge cu ulei si se pune si o hartie unsa cu ulei. Se coace acest aluat cam 10minute la foc tare, dupa care se rastoarna pe un prosop de bucatarie pe care s-a presarat zahar tos sau farin, ca sa nu se lipeasca blatul copt de prosop.
Se lasa sa se raceasca. Se pune iar in tava rece.
CREMA: 500g iaurt, 3 linguri zahar, 5 linguri zeama de lamaie, coaja rasa de la o lamaie, 2 vanilii, 2 plicuri gelatina, 250g frisca batuta.
Se freaca iaurtul, zaharul, zeama de lamaie, vanilia, coaja de lamaie.
Se pune intr-o craticioara gelatina si se pun peste ea 5 linguri de apa, apoi se pune pe foc, amestecand pana se topeste gelatina.
Se ia de pe foc. Se pun peste gelatina 4-5 linguri din amestecul de iaurt si se amesteca repede, apoi se pune aceasta gelatina cu putinul iaurt peste restul de iaurt si se amesteca repede. Se pune la frigider pana se ingroasa.
Se amesteca acest iaurt cu frisca batuta si su umple rulada. Cu ce mai ramane se acopera rulada.
Se lasa 3 ore la frigider
Crem ase poate pune pe orice alt aluat, in tava si se poate decora cu fructe proaspete, inclusive foi cremsnit din comert.



Scrie mesaj
busy
 
< Precedent
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii