Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Spuma de capsuni

Luni, 01 Octombrie 2007
Spuma de capsuniTimp de preparare: 15 minute.
Ingrediente: 1 kg de capsuni, 1 cana de zahar, 2 albusuri.
Ustensile: mixer.


Mai intai spalam bine capsunile si verificam daca ouale pe care vrem sa le folosim sunt proaspete, astfel: punem oul intact intr-un vas cu suficienta apa cat sa il acopere si il asezam pe o suprafata plana. Daca oul sta culcat pe lungime, inseamna ca este proaspat si poate fi consumat chiar si crud.

Daca sta ridicat pe unul din capete, nu mai este foarte proaspat, dar mai poate fi consumat, insa numai bine fiert sau prajit, in nici un caz crud. Daca oul se ridica la suprafata apei, aruncati-l! Este prea vechi pentru a mai putea fi gatit.
Punem capsunile, zaharul si albusurile (care trebuie sa fie foarte proaspete, deoarece se folosesc crude) intr-un vas si le amestecam cu mixerul pana cand ajung la consistenta iaurtului.

Turnam spuma intr-un pahar mare, adaugam cateva capsuni pentru ornament si o servim rece, ca desert, sau ca bautura racoritoare de dupa-amiaza.


Maria Marin


Daca doriti mai multe informatii legate de gastronomie intrati pe forumul nostru.
Te-ar putea interesa:
  • Spuma de capsune

    Ingrediente

    500 gr zahar, 2 oua, 2 pahare capsuni

  • Sufleu de capsuni

    Daca vrei ceva dulce si sanatos in acelasi timp, incearca un sufleu de capsuni. O sa te incante cu siguranta atat pe tine, cat si pe cei din familia ta.

  • Bavareza cu capsuni

    Ingrediente

    6 galbenusuri;500 ml lapte;175 gr zahar; 20 gr gelatina alimentara ( 4 pliculete ); 250ml frisca; 1 kg capsuni;

  • Deliciu cu ciocolata si capsuni

    Ingrediente:

    Blatul de biscuit:
    125 g biscuiti picnic
    100g arahide
    100g unt sau margarina
    100 g ciocolata alba
    Crema:
    3 oua intregi
    6 lg zahar
    250ml frisca
    100g ciocolata neagra
    4 lg garrone orange,
    10 g gelatina hidratata in 4 lg de apa.
    Jeleu de capsuni:
    200g capsune date prin blender sau pasate cu o furculita
    3 lg cu zahar
    1 lg zeama de lamaie si 5 g de gelatina hidratata in 2 lg de apa.
    Glazura:
    100 ml frisca si 150 g ciocolata

  • Tarta fina cu iaurt si capsuni

    Ingrediente
    400 gr. biscuiti simpli
    250 gr. unt
    esenta de vanilie
    2 pliculete de gelatina
    600 ml iaurt simplu
    3-4 linguri de zahar pudra
    capsuni pentru ornat

Mesaje (2) »
...
scris de alna enescu, December 26, 2007

nqaspa :)

...
scris de vizitator, May 28, 2008

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii