Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Supa de zarzavat

Miercuri, 02 Aprilie 2008
Supa de zarzavatIngrediente:  3 morcovi, 2 radacini patrunjel, 2 frunze varza, 1 ceapa, 2 pastarnaci, 2 fire praz, 1/2 telina mare sau 1 mica, 2-3 cartofi, 3 rosii sau o lingurita bulion, 1 lingura ulei, 1 lingura faina, verdeata, 2 litri apa, sare.


Se curata zarzavatul,  se spala, il asezam intr-o oala in care se adauga apa si se pune la foc. Cand zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga rosiile si parte din sare, apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Dupa ce legumele au fiert bine, se strecoara supa.

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata marunt, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn. Cand ceapa a inceput sa se inmoaie, se adauga faina, se amesteca in continuare pana cand incepe sa se ingalbeneasca, apoi se toarna in tigaie 3-4 linguri de supa.

Dupa cateva clocote, rantasul se desarta in oala printr-o strecuratoare.

Se lasa supa sa mai fiarba 20-25 de minute, apoi se adauga taitei, galuste, etc. Cand totul este gata, se toarna in castron si se presara pe deasupra patrunjel verde tocat marunt.


Marin Maria
Te-ar putea interesa:
  • Ardei umpluti cu zarzavat pentru iarna

    Daca va doriti o gama variata de muraturi pentru iarna, incercati reteta delicioasa de ardei capia sau grasi umpluti cu zarzavat. Servita alaturi de mancarica de fasole sau la orice tip de friptura, va aduce un plus de savoare.

  • Supa de pui

    Pentru a prepara aceasta supa usoara aveti nevoie de aproximativ 2 kg de carne de pui, 3 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina de patrunjel, 1 radacina de telina, 100 g mazare, 150 g ciuperci, putina fidea, sare, piper si patrunjel verde.

     

  • Supa greceasca

    Supa greceasca este o reteta delicioasa ce a facut ravagii si in restaurantele cu specific grecesc din tara noastra. Provenita de la greci ea poate fi preparata cu usurinta si acasa, in bucataria ta, cu urmatoarele ingrediente: 1 piept de pui ,  2 cepe , 2 morcovi , 1 telina , 1 cartof , 1 ardei , orez , 1 galbenus, 1 cutiuta de smantana, zeama de lamaie, sare .

  • Supa de praz

    Ingrediente:2 fire de praz 1 ceapa 3 linguri de ulei 2 oua sare si piper dupa gust

  • Supa-crema de praz

    Ingrediente

    pentru 4 portii:partea alba si cea verde pal de la 2 praji mari, curatati de frunzele exterioare3 linguri de ulei de masline extravirgin1 litru de supa de pasare150 ml. de vin alb sec1 radacina de patrunjel1 cartof alb, marisor100 de grame de frisca (neindulcita)sare, piperpentru servit: crutoane, cascaval ras si, optional, putin chilli, smantana pentru frisca (neindulcita) si/sau ulei de masline extravirgin.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii