Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Tort Egiptean

Vineri, 11 Martie 2011
Tort EgipteanIngrediente

3 Foi :

6 albusuri
6 lg zahar
3 lg faina
120 g nuci macinate ( alune )

Crema 1 :

6 galbenusuri
6 lg zahar
340 ml lapte
2 lg amidon alimentar ( faina )
170 g unt
esenta de vanilie

Crema 2 :

150 g zahar
200 ml frisca
120 nuci macinate mai mare

Mod de preparare

Intai de toate incepem lucrul la cele trei foi care compun tortul nostru. Pentru ca sa obtineti 3 foi, va trebui doar sa obtineti compozitia formata in trei si sa coaceti trei tavi.

Se bat spuma  2 albusuri cu foarte putina sare, apoi adaugam cele 2 linguri de zahar. Amestecam apoi 40 g de nuci cu o jumatate de lingura de faina si o turnam peste albusurile batute spuma tare, amestecand cu o lingura.

Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu d=26 cm ( trebuia o forma cu d=24, dar nu am avut ), forma pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. si coacem cam 20 minute fiecare foaie; repetam operatiunea de inca 2 ori.

Pentru prima crema amestecam intr-o craticioara cele galbenusuri cu zaharul, apoi adaugam amidonul si laptele putin cate putin, amestecand intr-una, apoi punem craticioara pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.

Dupa ce s-a format crema o lasam sa se raceasca foarte bine; intre timp frecam untul spuma, iar in el punem pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri amestecand pana la omogenizare; la sfarsit turnam cativa stropi de esenta de vanilie.

Pentru a doua crema punem zaharul intr- o cratita pe foc si lasam sa se topeasca, amestecand din cand in cand; dupa ce s-a topit zaharul il turnam in fir subtire intr-o tava unsa cu ulei si il lasam la intarit, dupa care il asezam intre 2 folii si il batem cu sucitorul (eu l-am maruntit zaharul caramelizat cu robotul cu care am maruntit si nucile).

Batem frisca tare si in ea incorporam nucile maruntite mai mare si zaharul caramelizat maruntit si el;

Asamblare :

Foaie-1/3 crema1-1/3 crema2 si repetam de inca 2 ori

Mod de servire

Se taie felii dupa ce a stat putin la rece.


Te-ar putea interesa:
  • Tort de mere

    Ingrediente: aproximativ 12 mere, 10 linguri de zahar, 5 oua, 5 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat, ¾ litri lapte, scortisoara, un cubulet mic de unt, visine (din compot), frisca

     

  • Tort de orez

    Ingrediente:300 gr.orez1 litru lapte200 ml.apa250 gr.urda100 gr.smantana

  • Tort de mere

    Ingrediente: 1 kg mere intregi curatate de coaja, fara cotoare si seminte, 5 oua, 1 cana zahar, 1 cana faina, 1 ceasca ulei, coaja de lamaie.

  • Tort Amandina

    Ingrediente

    Pentru blat* 6 oua* 200 gr zahar* 30 ml apa* 30 ml ulei* 20 gr cacao* 8 linguri faina* pt sirop:* 400 ml apa* 200 gr zahar* 2 plicuri capucino de ciocolata

  • Tort cu rondele de portocale

    Va propunem o reteta dulce pentru ziua Sfantului Valentin - o surpriza placuta pentru iubitul, prietenul, sau sotul d-voastra.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii