|
Vineri, 11 Martie 2011 |
Ingrediente
3 Foi :
6 albusuri 6 lg zahar 3 lg faina 120 g nuci macinate ( alune )
Crema 1 :
6 galbenusuri 6 lg zahar 340 ml lapte 2 lg amidon alimentar ( faina ) 170 g unt esenta de vanilie
Crema 2 :
150 g zahar 200 ml frisca 120 nuci macinate mai mare
Mod de preparare
Intai de toate incepem lucrul la cele trei foi care compun tortul nostru. Pentru ca sa obtineti 3 foi, va trebui doar sa obtineti compozitia formata in trei si sa coaceti trei tavi.
Se bat spuma 2 albusuri cu foarte putina sare, apoi adaugam cele 2 linguri de zahar. Amestecam apoi 40 g de nuci cu o jumatate de lingura de faina si o turnam peste albusurile batute spuma tare, amestecand cu o lingura.
Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu d=26 cm ( trebuia o forma cu d=24, dar nu am avut ), forma pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. si coacem cam 20 minute fiecare foaie; repetam operatiunea de inca 2 ori.
Pentru prima crema amestecam intr-o craticioara cele galbenusuri cu zaharul, apoi adaugam amidonul si laptele putin cate putin, amestecand intr-una, apoi punem craticioara pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.
Dupa ce s-a format crema o lasam sa se raceasca foarte bine; intre timp frecam untul spuma, iar in el punem pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri amestecand pana la omogenizare; la sfarsit turnam cativa stropi de esenta de vanilie.
Pentru a doua crema punem zaharul intr- o cratita pe foc si lasam sa se topeasca, amestecand din cand in cand; dupa ce s-a topit zaharul il turnam in fir subtire intr-o tava unsa cu ulei si il lasam la intarit, dupa care il asezam intre 2 folii si il batem cu sucitorul (eu l-am maruntit zaharul caramelizat cu robotul cu care am maruntit si nucile).
Batem frisca tare si in ea incorporam nucile maruntite mai mare si zaharul caramelizat maruntit si el;
Asamblare :
Foaie-1/3 crema1-1/3 crema2 si repetam de inca 2 ori
Mod de servire
Se taie felii dupa ce a stat putin la rece.
Te-ar putea interesa: Tort de mere Ingrediente: aproximativ 12 mere, 10 linguri de zahar, 5 oua, 5 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat, ¾ litri lapte, scortisoara, un cubulet mic de unt, visine (din compot), frisca Tort de orezIngrediente:300 gr.orez1 litru lapte200 ml.apa250 gr.urda100 gr.smantana Tort de mereIngrediente: 1 kg mere intregi curatate de coaja, fara cotoare si seminte, 5 oua, 1 cana zahar, 1 cana faina, 1 ceasca ulei, coaja de lamaie. Tort AmandinaIngredientePentru blat* 6 oua* 200 gr zahar* 30 ml apa* 30 ml ulei* 20 gr cacao* 8 linguri faina* pt sirop:* 400 ml apa* 200 gr zahar* 2 plicuri capucino de ciocolata Tort cu rondele de portocaleVa propunem o reteta dulce pentru ziua Sfantului Valentin - o surpriza placuta pentru iubitul, prietenul, sau sotul d-voastra.
|
|
|
|
|
|
|
Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival Vrei sa afli cum poti avea un suflet fericit intr-un corp sanatos? Vrei sa inveti ce schimbari trebuie sa faci in viata ta pentru a stabili echilibrul intre trup, minte si spirit? Vrei sa descoperi tehnici noi pentru a fi mai relaxat? Vrei sa gasesti instrumente care te vor ajuta sa ai o noua abordare in relatii si cariera pentru a avea succes?
-
Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
Cu toamna in par Vrei o schimbare de look pentru un nou anotimp? Vrei sa primesti toamna cu bratele deschise si cu un chip schimbat? Incepe cu parul - o tunsoare potrivita, care sa iti puna in evidenta trasaturile si frumusetea este primul pas in imbunatatirea look-ului.
-
Cu toamna in par
Make-up trends pentru sezonul rece Privirile ucigatoare, in cel mai bun si figurat sens al cuvantului, sunt la putere in acest sezon, in materie de make-up. Pornind de la culoare si ajungand pana la schimbarea formei sprancenelor, totul in acest sezon graviteaza in jurul machiajului ochilor.
-
Make-up trends pentru sezonul rece
Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei Intre 27 si 29 septembrie Targul Ghidul Miresei, organizat in Centrul
Expozitional Romexpo, aniverseaza cea de a X-a editie. Organizatorii au
pregatit viitorilor miri un nou numar al revistei Ghidul Miresei si
premii de peste 10.000 de euro: o nunta completa, o luna de miere,
rochii de mireasa, accesorii, sedinte foto, muzica pentru nunta,
bijuterii si accesorii.
-
Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
Umbrele...de toamna Toamna se apropie si vremea capricioasa incepe sa puna stapanire pe tara noastra. In afara
de jachete, pulovere si pantaloni trebuie neaparat sa-ti accesorizezi tinuta cu noile...umbrele,
atat de necesare intr-o toamna ploioasa.
-
Umbrele...de toamna
Cum sa ai buze frumoase Cine nu isi doreste buze senzuale, moi, delicate si perfect conturate? Aceasta toamna sta, in ceea ce priveste nuantele buzelor, sub semnul culorii si pasiunii. Astfel, pe scena se vor prezenta culori dintre cele mai senzuale si incitante, puternice si pline de feminitate. Make-up artistii anunta o toamna colorata si sexy, iar stilul "total make up" revine in forta, scotand astfel in evidenta intregul chip, fara a pune accent pe o singura parte a acestuia.
-
Cum sa ai buze frumoase
Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna Vesta confortabila este una dintre elementele esentiale ale garderobei
de iarna. Cand o porti peste o rochie draguta cu imprimeuri, o pereche
de blugi sau un pulovar, aceasta adauga un element textural cool
oricarei tinute fara a o ingreuna.
-
Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
|
|
|
|
|
|
|
|