Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

2010: Cele mai chic tunsori si coafuri

Marti, 20 Aprilie 2010
2010: Cele mai chic tunsori si coafu
foto Hepta
Tendintele in vestimentatie pentru anul 2010 sunt oglindite indeaproape de varietatea tunsorilor si coafurilor care le insotesc. De la alura dandy la cea de Lolita si de la alura bucolic-relaxata la cea razboinic-futurista, coafurile si tunsorile propuse intregesc imaginea fascinanta a femeii anului 2010.

Pe primul loc in randul trendurilor de coafuri propuse de stilisti se afla coafurile lejere specifice anilor '70 (perioadei hippie). Acestea sunt realizate pe un par cu o lungime trecand de umeri, lasat liber, si pot fi de doua feluri. Fie avem parul drept si intins (ca la Anna Sui, Ralph Lauren sau Burberry Prorsum), fie avem parul ondulat lejer, cu un aspect cat mai natural (ca la Emilio Pucci, Chloe sau Versace). Cele doua coafuri pot fi purtate atat cu traditionala carare pe mijloc, cat si cu cararea intr-o parte foarte la moda anul acesta - , permitand de asemenea combinatia cu bretonul lung (ca la Burberry Prorsum).

Aceleasi influente ale anilor '70 le regasim si in coafurile cu parul impletit, care aduc pe podiumuri ceva din aerul bucolic al unei escapade in natura. La Oscar de la Renta, parul impletit intr-o coada lunga este strans in coronita deasupra capului si se remarca insertiile de material colorat folosite la realizarea impletiturii. Iar la Zac Posen, Antonio Berardi si Matthew Williamson, cozile atent impletite sunt stranse la spate, in timp ce partea din fata a parului capata un aspect perfect lins prin folosirea gelului.

Nu putem uita nici de celebrele cozi impletite sub forma de spic, care in tendintele anului acesta capata un aspect mult mai lejer, usor nefinisat. La Dolce&Gabbana, acestea creeaza un look inocent si diafan de tip Lolita, in timp ce la Giambatista Valli sunt accesorizate pretios pentru un look declarativ si senzual.

De asemenea, in voga sunt si cozile impletite purtate intr-o parte, cu un aspect nefinisat si carare laterala pe partea opusa (le vedem la Alexander Wang si Dsquared2). Dar si cozile simple, purtate tot intr-o parte, fie cu aspect lins (ca la Gucci), fie cu aspect lejer si nefinisat (ca la Antonio Marras si Prada).

2010: Cele mai chic tunsori si coafuri
foto Hepta
O alta tendinta - mai sofisticata de aceasta data - este cea inspirata de canoanele anilor '40. Buclele mari, atent finisate, se revarsa pana la umeri si creeaza un look fascinant a la Lauren Bacall. Acest tip de coafura se realizeaza obligatoriu cu cararea intr-o parte si este complementat perfect de senzualul ruj rosu (vezi exemple la Christian Dior).

Unul dintre cele mai inedite tipuri de coafura ale anului 2010 are la baza o cantitate mare de gel si o doza si mai mare de neconventionalism. Acest tip de coafura se preteaza tuturor tipurilor (inclusiv lungimilor) de par si multor interpretari interesante. Astfel, o interpretare trashy-chic - cu parul lung  dat pe spate fara carare - ne ofera stilistii de la Ashish, in timp ce la Gucci si Michael Kors  avem varianta extrem de rafinata cu carare intr-o parte - atat pentru parul lung, cat si pentru cel scurt. La Roberto Cavalli avem o interpretare mai fluida, cu alura de dandy, iar la DKNY, textura umeda da un aer inovator clasicei coafuri cu parul strans in coada de cal.

Cocurile reprezinta o alta coafura in tendinte anul acesta. Pentru acestea, sursa principala de inspiratie sunt anii '50-'60, cu ale lor cocuri up-do (asezate deasupra capului). Acestea capata un aer modern prin finisajul dezordonat, care da impresia de realizare superficiala. Le vedem la Yves Saint Laurent, combinate in spiritul acelor ani cu bentite negre din plastic si gene false. Dar si la Lanvin sau Luella, cu un aspect texturat, plin de volum - aspect care merge perfect cu accesoriile capilare supradimensionate de tipul fundelor sau bentitelor. Aceleasi cocuri - situate deasupra capului - capata la Marc Jacobs o interpretare mult mai ordonata, potrivita cu alura unei balerine dintr-o sala de repetitii. 

2010: Cele mai chic tunsori si coafuri
foto Hepta
Iar pentru ca posesoarele de par scurt sa nu se simta in dezavantaj anul acesta, stilistii marilor case au venit cu cateva propuneri de coafuri adecvate acestei lungimi. Pe prima dintre ele am discutat-o deja in cadrul coafurilor geluite - tipul dandy sau trashy-chic. Pe langa aceasta, in voga sunt si coafurile texturate, realizate pe o tunsoare de tip pixie crop cu bretonul lung - in stilul celor adoptate de actrita Carey Mulligan sau de modelul Iris Strubegger (vezi si in prezentarea Ralph Lauren).

Bobul scurt perfect aranjat, inspirat de anii '20 si de coafura celebrei actrite Louise Brooks,  este si el in tendinte mai ales purtat impreuna cu nuanta de brunet abanos care a facut-o celebra pe actrita. La moda raman si coafurile realizate pe o tunsoare bob de lungime medie. La acestea, bretonul va fi aranjat intr-o parte, cu carare laterala. Iar daca tunsoarea este inegala in parti, asimetria poate fi accentuata in mod chic prin jocul dintre o parte data cu gel si una lasata libera.

Cu atatea variante de coafuri usor de pus in aplicare, nu e de mirare ca anul acesta ne vom simti mai lejere ca niciodata.


Andreea Peticaru

Antonio_Marras_coafura_hepta.jpg
Chloe_coafura_hepta.jpg
Christian_Dior_coafura_hepta.jpg
Dolce&Gabbana_coafura_hepta.jpg
Giambatista_Valli_coafura_hepta.jpg
Gucci_coafura_hepta.jpg
Lanvin_coafura_hepta.jpg
Oscar_De_La_Renta_coafura_hepta.jpg
Ralph_Lauren_machiaj_hepta.jpg
Roberto_Cavalli_coafura_hepta.jpg
Zac_Posen_coafura_hepta.jpg
dkny_coafura_hepta.jpg
 

Sursa foto: Hepta


Te-ar putea interesa:
  • Coafuri toamna-iarna 2010: cocuri chic

    Cocul reprezinta una dintre coafurile mereu la moda, atat datorita usurintei de realizare, cat si datorita alurii sofisticate, dar usor de asortat la numeroase tipuri de tinute.

  • Coafuri: Cele mai extravagante coafuri

    Pe vremea cand eram adolescenta, ma plimbam pe strazile unui oras mare si trist Ascultam si priveam frunzele cum fosnescAm ridicat ochii: in fata mea era o doamna eleganta, de varsta mijlocie. Arata impecabil, doar ca ii cazuse o frunza in par.

  • 2010: cocuri chic

    Cocurile reprezinta una dintre cele mai chic coafuri ale anului 2010. Versatile si extrem de feminine, acestea au fost prezente atat pe marile podiumuri, cat si alaturi de tinutele sofisticate de pe Covorul Rosu.

  • Moschino Cheap & Chic - Resort 2010

    Moschino Cheap & Chic ne-a prezentat la Resort 2010, pe 23 Iunie, la New York, o serie de tinute ready to wear chic si elegante, imposibil de neremarcat.

  • Coafuri cu stil 2010

    Tunsori 2010: designerii, make-up artistii si hair-stilistii au initiat deja tendintele noului an, impulsionandu-ne sa fim mereu aranjate si la moda. Si cum podoaba capilara spune atat de multe despre noi, tunsoarea pe care o adoptam este extrem de importanta.

Mesaje (8) »
...
scris de wrong, April 22, 2010

chiar se poarta parul scurt,,, dar nah,,,,

...
scris de pasqualine, April 23, 2010

dificil de purtat asa ceva pe strada sau in viata de zi cu zi

...
scris de A1B2C3, December 11, 2010

Stie cineva un stilist/a care ar putea sti sa tunda bob scurt ( dupa ureche) si vulum lateral , spate astfel incat sa nu mai apar ca o matza plouata dupa tunsoare?

...
scris de jang, December 13, 2010

nu trb sa fii la moda , trebuie sa iti stea si bine


...
scris de NielsenKelley34, June 04, 2011

This is cool that we are able to receive the credit loans and it opens completely new opportunities.

...
scris de personal loans, December 08, 2011

I had a desire to start my firm, nevertheless I did not have got enough of cash to do it. Thank goodness my colleague advised to use the loans. Thence I took the sba loan and made real my desire.

...
scris de business loans, February 18, 2012

One knows that humen's life seems to be high priced, but some people require cash for various issues and not every one earns enough money. Thus to get quick loan and small business loan would be a proper solution.

...
scris de Mirela Munteanu, April 21, 2015

DorinÅ£a ta este forÅ£a motrice care te va ajuta sÄ te îndrepÅ£i în direcÅ£ia doritÄ de tine, iar aÅteptÄrile pozitive sunt forÅ£a de atracÅ£ie care va atrage în viaÅ£a ta toate condiÅ£iile necesare pentru ca visul tÄu sÄ se împlineascÄ. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea âTe-ai nÄscut bogatâ. CÄutÄm urgent colaboratori part-time care vor sÄ câÈtige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteÈi mesajul PROIECT la adresa de email: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii