Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Ciocolata consumata dupa un infarct reduce riscul de deces

Vineri, 14 August 2009
Ciocolata consumata dupa un infarct reduce riscul de decesPersoanele care, dupa ce au suferit un infarct, consuma ciocolata de cel putin doua ori pe saptamana prezinta de trei ori mai putine riscuri de a deceda din cauza unei maladii cardiovasculare, comparativ cu cei care nu consuma deloc acest desert, potrivit unui studiu suedez preluat de AFP.

Consumul de ciocolata este "puternic asociat cu reducerea mortalitatii cardiace in randul persoanelor - non-diabetice - care au supravietuit unui infarct", subliniaza autorii acestui studiu, ce va fi publicat in numarul din septembrie al Journal of Internal Medicine.

Cel mai adesea, din cauza nivelului de grasimi si zahar, ciocolata nu este recomandata persoanelor care sufera de diabet.

La studiu, coordonat de profesorul Imre Janszky si colegii sai de la Institutul Karolinska (Stockholm), au participat 1.169 de persoane non-diabetice, cu varste cuprinse intre 45 si 70 de ani, care suferisera un infarct la inceputul anilor 1990.

Participantii au fost monitorizati pe parcursul celor opt ani care au urmat spitalizarii.

Inainte de a parasi spitalul, ei au oferit informatii in legatura cu consumul de ciocolata (neagra sau cu lapte) - zilnic, saptamanal, lunar - din cele 12 luni care au precedat infarctul. De asemenea, au fost luati in calcul si factori precum consumul de alcool, obezitatea, dependenta de tutun.

Cercetatorii au evidentiat deja, de multa vreme, virtutile boabelor de cacao asupra tensiunii arteriale si a fluiditatii sangelui.

Antioxidantii continuti de boabele de cacao, care se gasesc din plin in ciocolata neagra, sunt "responsabili" de reglarea tensiunii arteriale si a fluiditatii sangelui. Insa este foarte importanta concentratia de cacao din ciocolata, la unele abia ajungand la 10 - 15%.

Alte studii au demonstrat ca ciocolata poate reduce mortalitatea la varsta a treia, informeaza Mediafax .

Noul studiu, subliniaza autorii lui, este primul care demonstreaza reducerea riscului de deces provocat de maladii cardiace, dupa un prim infarct.

Totusi, medicii, care se confrunta frecvent cu excesul de greutate al pacientilor, trebuie sa ramana "prudenti". Profesorul Kenneth Mukamal, din Boston (SUA), coautor al studiului, recomanda ciocolata, dar "in cantitati mici".





Te-ar putea interesa:
  • Aspirina, luata zilnic, reduce riscul de deces in cazul cancerului

    Aspirina, administrata zilnic in doze mici, reduce considerabil riscul de mortalitate cauzat de anumite tipuri de cancer comune, precum cel de colon si cel la prostata, potrivit unui studiu publicat, marti, in revista medicala britanica The Lancet, informeaza AFP.

  • Riscul de deces, mai mare dupa o criza cardiaca

    Persoanele care au suferit o criza cardiaca se confrunta cu un risc sporit de deces in prima luna dupa externare, potrivit unui studiu publicat miercuri in Journal of the American Medical Association (JAMA), informeaza MEDIAFAX .

  • Aspirina scade riscul de deces cauzat de cancerul la colon

    Aspirina este folositoare in prevenirea reaparitiei cancerului la colon, micsorand, totodata, riscul de deces din cauza acestei maladii, potrivit unui studiu american, publicat in Journal of the American Medical Association, informeaza Reuters.

  • Suplimentele cu calciu pot creste riscul de infarct

    Suplimentele alimentare cu calciu la care apeleaza in general persoanele in varsta pentru a combate osteoporoza ar putea conduce la o crestere a riscului de infarct, potrivit unui studiu publicat vineri in British Medical Journal (BMJ), informeaza AFP.

  • Excesul de greutate dubleaza riscul de deces din cauza cancerului la prostata

    Excesul de greutate dubleaza riscul de deces din cauza cancerului la prostata, potrivit rezultatelor unui studiu realizat in Statele Unite si publicat in revista medicala Cancer, informeaza Reuters. La studiu au participat 788 de pacienti cu cancer la prostata in stadiu avansat, care au oferit date despre indicele de masa corporala (IMC), calculat prin impartirea greutatii (in kilograme) la patratul inaltimii (in metri). 

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii