Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Cum sa te lasi de fumat - a doua parte

Joi, 29 Iulie 2010
Cum sa te lasi de fumat - a doua parteDaca te hotarasti sa renunti la fumat, iti micsorezi considerabil riscul de a te imbolnavi de boli de inima, de a face infarct, bronsita cronica sau alte afectiuni severe, cauzate sau inrautatite de acest viciu.

Vei avea o stare de sanatate mult mai buna, pe care o vei remarca inca din primele luni dupa ce vei renunta la fumat. Plamanii si inima vor fi mai sanatosi, va creste fluxul sangvin, iar sistemul imunitar va deveni mai puternic. Renuntarea la fumat va aduce un nivel ridicat al stresului in primele sase luni, insa dupa aceasta perioada, deja tigarile vor fi mult mai usor de evitat.

Persoanele care renunta la fumat la varsta de 30 de ani castiga 10 ani de viata si sunt ferite de majoritatea bolilor provocate de tutun. Chiar si renuntarea la fumat la varsta de 60 de ani iti prelungeste speranta de viata cu cativa ani. In plus, chiar si in momentul in care suferi deja de o boala provocata de tutun si renunti la tigari, sansele de recuperare cresc.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa renunti la fumat, sfaturi pe care le poti transforma in adevarate obiceiuri zilnice. Odata asimilate, aceste reguli de zi cu zi vor tine departe tigarile si, implicit, toate efectele negative ale acestora asupra organismului tau:

1. Gaseste un produs-remediu: Cum sa te lasi de fumat - prima parte


Intra pe linkul de mai sus si alege acel produs anti-fumat care ti se potriveste. Pentru majoritatea fumatorilor, viciul devine foarte greu de indepartat prin simpla vointa, de aceea fumatorii pot apela la diverse medicamente si inlocuitori de nicotina, care sa reduca treptat nevoia de a fuma.

2. Schimba-ti dieta

Odata cu renuntarea la fumat, poti consuma alimente mult mai sanatoase decat cele pe care obisnuiai sa le consumi pana acum. Alimentele nesanatoase, cum ar fi mancarurile sau bauturile bogate in zaharuri si grasimi, bauturile alcoolice si drogurile - in special marijuana fumata - nu fac decat sa sporeasca si sa mentina nevoia de a fuma, de aceea trebuie eliminate complet.

In schimb, poti consuma alimente ca:

- fructe (in special mere)

- legume (in special morcovi si telina)

- popcorn fara unt

- carne slaba

- carne de peste

- cantitati mari de apa, suc de rosii sau ceai

3. Schimba-ti anturajul

Daca pana acum, obisnuiai sa ai prieteni majoritatea fumatori, intentia de a renunta la tigari va fi cu atat mai dificila cu cat vei avea in permanenta in jurul tau persoane care fumeaza. De cele mai multe ori, obiceiul de a fuma este pus in legatura cu actiunea de a socializa. Nu considera insa ca, daca devii nefumator, devii implicit si o antisociala. Dimpotriva, vei fi aceeasi persoana indragita de cei din jur, insa vei fi si mai atenta la sanatatea ta.

Incearca pe cat posibil sa iti schimbi anturajul. Nu este vorba despre renuntarea la prieteni buni, ci despre o scadere a timpului petrecut in preajma celor care fumeaza. In special in primele luni in care vrei sa renunti la tigari, cand ispita este mare, incearca sa eviti pe cat posibil un cadru in care majoritatea celor prezenti fumeaza, deoarece vei fi foarte tentata sa iei si tu o tigara.

Vorbeste cu prietenii si cunoscutii sa incerce pe cat posibil sa evite sa fumeze in prezenta ta. Sau in orice caz, sa iti respecte decizia si sa nu iti ofere niciodata tigari. Dimpotriva, sa iti aminteasca faptul ca ti-ai propus un lucru si ca orice pas gresit va anula toate eforturile de pana atunci.

4. Stabileste-ti o lista cu motivele pentru care vrei sa renunti la fumat


Este posibil de multe ori ca motivatia initiala sa dispara incet-incet si sa te lase dezarmata. Practic, uiti de ce anume vrei neaparat sa te lasi de fumat si te gandesti ca, daca fumezi din nou, nu ai nimic de pierdut.

De aceea, ideal ar fi sa ai mereu la indemana o lista cu motivele pentru care vrei si este bine sa renunti la tigari. O poti atasa acasa, in apropiere de pat sau la locul de munca, la birou.

Lista poate suna in felul urmator:

Trebuie sa ma las de fumat deoarece:

- Voi fi mai sanatoasa

- voi economisi bani

- nu voi mai mirosi tot timpul a tigari

- voi simti mai bine gustul mancarii

- voi trai mai mult

- voi fi mai fericita si mai impacata cu mine insami

- voi fi mandra fiindca am reusit sa imi depasesc un viciu si sa imi duc la indeplinire un plan

- voi avea copii sanatosi

- voi fi apreciata de familie si de cei din jur

5. Inlocuieste obiceiul fumatului cu altceva

Obiceiul de a fuma devine in timp un adevarat reflex. Fumatorii nu rezista mult timp fara tigari si din cauza nicotinei, dar si din cauza obisnuintei de a fuma. O persoana care fumeaza scoate intotdeauna tigarile pe masa ori de cate ori se intalneste cu cineva. In masina, la volan, de asemenea va fuma. Pe strada, acasa, la locul de munca, este pur si simplu obisnuit sa fumeze, simte ca asta face parte din felul lui de a fi.

"Interiorizarea" viciului face cu atat mai grea dezobisnuirea. De aceea, trebuie gasite activitati care sa inlocuiasca obiceiul de a fuma. Astfel, ori de cate ori simti nevoia unei tigari, poti face urmatoarele lucruri:

- bea o cana de ceai sau apa

- vorbeste cu un prieten, astfel incat sa iti distragi atentia de la tigari

- mergi la plimbare in parc. Aerul proaspat te va ajuta sa uiti de fumul de tigara

- respira adanc si relaxeaza-te

- dormi mai mult

- mananca fructe sau legume

- citeste, asculta muzica, danseaza, uita-te la un film, fa orice alta activitate care te poate ajuta sa uiti de fumat.

- apeleaza la ajutor specializat - un medic te poate ajuta sa scapi mai usor de fumat. Poti tine legatura cu el si vei primi ajutor ori de cate ori vei simti nevoia de tigari.



Te-ar putea interesa:
  • Cum sa te lasi de fumat - prima parte

    Despre efectele negative ale fumatului exista mii de studii si campanii, care se straduiesc sa demonstreze faptul ca tigarile nu fac decat foarte mult rau organismului. Daca ai de gand sa te lasi de fumat si nu stii care sunt metodele existente care sa iti faciliteze eliminarea acestui viciu, afli in randurile urmatoare.

  • Renuntarea la fumat poate creste riscul de diabet

    Fumatul este unul dintre factorii de risc pentru declansarea diabetului de tipul II, insa renuntarea la fumat poate sa creasca si mai mult acest risc, pe termen scurt, potrivit unui studiu publicat recent in Annals of Internal Medicine Journal, informeaza Reuters.

  • Activitatea cerebrala indica daca o persoana se va lasa de fumat

    Activitatea cerebrala poate fi folosita pentru a evalua hotararea unei persoane care vrea sa renunte la fumat, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, ce au analizat cu ajutorul unui scaner o regiune a cortexului asociata cu modificarile de comportament, informeaza AFP.

  • Fumatorii au nevoie de terapie contra furiei pentru a renunta la fumat

    Fumatorii ar trebui sa beneficieze de consiliere specializata impotriva acceselor de furie pentru a fi ajutati sa renunte la fumat, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani, publicat in revista medicala Behavioural and Brain Functions, informeaza BBC News Online si MEDIAFAX.

  • Cancerul mamar este provocat de fumat, iar cel intestinal de lipsa exercitiilor fizice

    Cancerul mamar poate fi provocat de fumat, iar cancerul intestinal de lipsa practicarii exercitiilor fizice, conform unui nou studiu publicat recent care a avut drept scop descoperirea cauzelor diferitelor tipuri de cancer.

Mesaje (2) »
...
scris de eu, July 30, 2010

As vrea din suflet sa ma las de fumat nu reusesc deloc am inpresia ca fara tigara nu pot trai ce sa fac imi doresc foarte mult dar nu pot va rog sa-mi dati un sfat


...
scris de Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. , July 26, 2012

citeste cartea lui alle carr . ULTIMA TIGARA POATE VEI REUSI EU AM REUSIT

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii