Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Cum sa te lasi de fumat - prima parte

Miercuri, 21 Iulie 2010
Cum sa te lasi de fumat - prima parte
Foto: Hepta
Despre efectele negative ale fumatului exista mii de studii si campanii, care se straduiesc sa demonstreze faptul ca tigarile nu fac decat foarte mult rau organismului. Daca ai de gand sa te lasi de fumat si nu stii care sunt metodele existente care sa iti faciliteze eliminarea acestui viciu, afli in randurile urmatoare.

Inlocuirea nicotinei din tigari

Un fumator devine dependent de nicotina, substanta continuta in fiecare tigara fumata, dependenta care ingreuneaza atat de mult decizia de a scapa de viciu. De aceea, cele mai multe metode de renuntare la fumat se bazeaza pe reducerea treptata a nicotinei furnizata organismului, pentru o eliminare treptata a nevoii de a inhala aceasta substanta.

Plasturele cu nicotina - fumatorul isi lipeste pe partea de sus a bratului acest plasture special care elibereaza treptat in organism prin piele o anumita cantitate de nicotina. Plasturele ajuta treptat la reducerea nevoii de a fuma. Sunt interzise tigarile si totodata folosirea altor produse care inlocuiesc nicotina pe perioada folosirii plasturelui.

Guma cu nicotina - guma se mesteca, eliberandu-se treptat doza de nicotina pe care organismul o cere, obisnuit fiind cu tigarile. Guma devine un inlocuitor pentru obiceiul de a fuma, iar in timp dispare si nevoia de a folosi acest substitut.

Spray-ul nazal - reprezinta un recipient de mici dimensiuni, usor de purtat zilnic pentru a fi la indemana. Ori de cate ori fumatorul simte nevoia unei tigari, acesta isi pulverizeaza solutia continuta in spray direct in cavitatea nazala. Nicotina continuta in solutie se absoarbe mult mai repede fata de cazul altor produse, lucru care face aceasta metoda mult mai eficienta, in special in cazul fumatorilor inraiti.

Tableta cu nicotina - alba si de mici dimensiuni, se aseaza sub limba, iar continutul de nicotina se absoarbe prin intreaga cavitate bucala.

Pastila cu nicotina - functioneaza in acelasi mod ca si tableta cu nicotina. Pastila nu se inghite, ci se pastreaza in gura si se dizolva treptat.

Inhalatorul cu nicotina - are forma unei tigari, raspunzand nevoii fumatorilor de a simula fumatul real. La capatul opus, dispozitivul contine nicotina, care se elibereaza sub forma unor vapori care sunt absorbiti prin cavitatea bucala si gat.

Medicamente - Zyban (buproprion)

Este eliberat pe baza de prescriptie medicala. Medicamentul reduce pofta de fumat, precum si simptomele care apar in momentul in care renunti brusc la fumat: transpiratia abundenta, anxietatea si iritabilitatea. Poate avea ca efecte secundare ameteala, durerile de cap, senzatia de uscaciune si vederea tulbure.

Metode alternative

Printre metodele alternative care te pot ajuta sa scapi de fumat se numara acupunctura (introducerea unor ace pe anumite parti ale corpului), hipnoterapia (se incearca eliminarea dependentei de fumat la nivel de subconstient), tratamentul cu laser (stimularea producerii de endorfine care atenueaza durerea si care ar putea elimina si nevoia de a fuma).

Sa nu uitam si programele de stopare a fumatului, in cadrul carora esti consiliata si urmarita indeaproape de catre personal specializat.

Bineinteles, exista si metoda renuntarii bruste la fumat, metoda care de cele mai multe ori necesita foarte multa vointa. In lipsa unei decizii ferme, intreruperea obiceiului de a fuma poate fi doar temporara.

Citeste si: Cum sa te lasi de fumat - a doua parte



Te-ar putea interesa:
  • Cum sa te lasi de fumat - a doua parte

    Daca te hotarasti sa renunti la fumat, iti micsorezi considerabil riscul de a te imbolnavi de boli de inima, de a face infarct, bronsita cronica sau alte afectiuni severe, cauzate sau inrautatite de acest viciu.

  • Renuntarea la fumat poate creste riscul de diabet

    Fumatul este unul dintre factorii de risc pentru declansarea diabetului de tipul II, insa renuntarea la fumat poate sa creasca si mai mult acest risc, pe termen scurt, potrivit unui studiu publicat recent in Annals of Internal Medicine Journal, informeaza Reuters.

  • Activitatea cerebrala indica daca o persoana se va lasa de fumat

    Activitatea cerebrala poate fi folosita pentru a evalua hotararea unei persoane care vrea sa renunte la fumat, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, ce au analizat cu ajutorul unui scaner o regiune a cortexului asociata cu modificarile de comportament, informeaza AFP.

  • Fumatorii au nevoie de terapie contra furiei pentru a renunta la fumat

    Fumatorii ar trebui sa beneficieze de consiliere specializata impotriva acceselor de furie pentru a fi ajutati sa renunte la fumat, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani, publicat in revista medicala Behavioural and Brain Functions, informeaza BBC News Online si MEDIAFAX.

  • Cancerul mamar este provocat de fumat, iar cel intestinal de lipsa exercitiilor fizice

    Cancerul mamar poate fi provocat de fumat, iar cancerul intestinal de lipsa practicarii exercitiilor fizice, conform unui nou studiu publicat recent care a avut drept scop descoperirea cauzelor diferitelor tipuri de cancer.

Mesaje (1) »
...
scris de COVACIU FLOARE, July 26, 2010

CUM SA TE LASI DE LUCRU DE INDATORII DE BAUT MANCAT DISTR; INTERZICEREA COMERCIALIZARII FABRICARII TUTUROR SUBSTANTELOR NOCIVE

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii