|
Renuntarea la fumat poate creste riscul de diabet
|
Joi, 07 Ianuarie 2010 |
Fumatul este unul dintre factorii de risc pentru declansarea diabetului de tipul II, insa renuntarea la fumat poate sa creasca si mai mult acest risc, pe termen scurt, potrivit unui studiu publicat recent in Annals of Internal Medicine Journal, informeaza Reuters.
Acest studiu realizat de cercetatorii americani a relevat faptul ca persoanele care renunta la fumat se confrunta cu un risc cu 70% mai mare de a dezvolta diabet de tipul II, in primii sase ani dupa ce au renuntat la viciu, comparativ cu persoanele care nu au fumat niciodata.
Cercetatorii de la Johns Hopkins University School of Medicine din Statele Unite considera ca acest risc sporit de declansare a diabetului ar putea proveni de la kilogramele in plus acumulate de obicei de persoanele care renunta la fumat. Ei au adaugat, insa, ca nimeni nu ar trebui sa foloseasca concluziile lor drept o scuza pentru a continua sa fumeze, deoarece acest viciu provoaca maladii pulmonare, cardiace, atacuri cerebrale si multe tipuri de cancer.
Studiul a fost efectuat pe un esantion de 11.000 de adulti care nu sufereau de diabet, intre anii 1987 si 1989. Pacientii au fost monitorizati timp de 17 ani, medicii colectand la intervale regulate informatii medicale despre concentratia de glucoza din sange si greutatea corporala a acestora, informeaza Mediafax .
Diabetul de tipul II este o maladie des intalnita, care afecteaza capacitatea organismului de a folosi in mod corect insulina, o substanta sintetizata de pancreas care are rolul de a scadea concentratia zaharului din sange, dupa fiecare masa.
Persoanele supraponderale, fumatorii si cei care au antecedente in familie cu aceste boli se confrunta cu un risc mai mare de a se imbolnavi la randul lor.
Diabetul a atins nivelul epidemiologic, aproximativ 180 de milioane de persoane suferind de aceasta maladie pe plan mondial.
Cazurile de diabet urmeaza sa se tripleze in Statele Unite ale Americii in urmatorii 25 de ani, iar costurile medicale pentru ingrijirea acestor pacienti vor atinge circa 336 de miliarde de dolari pe an, potrivit specialistilor.
Te-ar putea interesa: Legumele cu frunze verzi scad riscul de diabetConsumul regulat de spanac si de alte legume cu frunze verzi, ca varza, broccoli si laptucile, reduce riscul de diabet de tip 2, cea mai raspandita forma a bolii, potrivit unui studiu publicat vineri in British Medical Journal si citat de AFP. Suplimentele cu calciu pot creste riscul de infarctSuplimentele alimentare cu calciu la care apeleaza in general persoanele in varsta pentru a combate osteoporoza ar putea conduce la o crestere a riscului de infarct, potrivit unui studiu publicat vineri in British Medical Journal (BMJ), informeaza AFP. Deficitul de vitamina D creste riscul de mortalitateNivelurile insuficiente de vitamina D sunt asociate cu riscuri mai mari de mortalitate, mai ales in randul persoanelor care sufera de maladii cardiovasculare, potrivit unui studiu publicat in Archives of Internal Medicine si preluat de AFP.
La studiu, care a inceput in 1997, au participat 3.258 de pacienti cu varsta medie de 62 de ani.
Consumul de carne creste riscul de cancer pulmonarPersoanele care consuma multa carne rosie si procesata prezinta riscuri mai mari de a se imbolnavi de cancer, mai ales pulmonar si colorectal, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani si preluat de Reuters.
|
|
|
|
|
|
|
Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival Vrei sa afli cum poti avea un suflet fericit intr-un corp sanatos? Vrei sa inveti ce schimbari trebuie sa faci in viata ta pentru a stabili echilibrul intre trup, minte si spirit? Vrei sa descoperi tehnici noi pentru a fi mai relaxat? Vrei sa gasesti instrumente care te vor ajuta sa ai o noua abordare in relatii si cariera pentru a avea succes?
-
Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
Cu toamna in par Vrei o schimbare de look pentru un nou anotimp? Vrei sa primesti toamna cu bratele deschise si cu un chip schimbat? Incepe cu parul - o tunsoare potrivita, care sa iti puna in evidenta trasaturile si frumusetea este primul pas in imbunatatirea look-ului.
-
Cu toamna in par
Make-up trends pentru sezonul rece Privirile ucigatoare, in cel mai bun si figurat sens al cuvantului, sunt la putere in acest sezon, in materie de make-up. Pornind de la culoare si ajungand pana la schimbarea formei sprancenelor, totul in acest sezon graviteaza in jurul machiajului ochilor.
-
Make-up trends pentru sezonul rece
Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei Intre 27 si 29 septembrie Targul Ghidul Miresei, organizat in Centrul
Expozitional Romexpo, aniverseaza cea de a X-a editie. Organizatorii au
pregatit viitorilor miri un nou numar al revistei Ghidul Miresei si
premii de peste 10.000 de euro: o nunta completa, o luna de miere,
rochii de mireasa, accesorii, sedinte foto, muzica pentru nunta,
bijuterii si accesorii.
-
Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
Umbrele...de toamna Toamna se apropie si vremea capricioasa incepe sa puna stapanire pe tara noastra. In afara
de jachete, pulovere si pantaloni trebuie neaparat sa-ti accesorizezi tinuta cu noile...umbrele,
atat de necesare intr-o toamna ploioasa.
-
Umbrele...de toamna
Cum sa ai buze frumoase Cine nu isi doreste buze senzuale, moi, delicate si perfect conturate? Aceasta toamna sta, in ceea ce priveste nuantele buzelor, sub semnul culorii si pasiunii. Astfel, pe scena se vor prezenta culori dintre cele mai senzuale si incitante, puternice si pline de feminitate. Make-up artistii anunta o toamna colorata si sexy, iar stilul "total make up" revine in forta, scotand astfel in evidenta intregul chip, fara a pune accent pe o singura parte a acestuia.
-
Cum sa ai buze frumoase
Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna Vesta confortabila este una dintre elementele esentiale ale garderobei
de iarna. Cand o porti peste o rochie draguta cu imprimeuri, o pereche
de blugi sau un pulovar, aceasta adauga un element textural cool
oricarei tinute fara a o ingreuna.
-
Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
|
|
|
|
|
|
|
|