Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Consumul de carne creste riscul de cancer pulmonar

Joi, 13 Decembrie 2007
Consumul de carne creste riscul de cancer pulmonarPersoanele care consuma multa carne rosie si procesata prezinta riscuri mai mari de a se imbolnavi de cancer, mai ales pulmonar si colorectal, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani si preluat de Reuters.

Lucrarea face parte dintr-un studiu mai mare care a pus in evidenta asocierea dintre consumul de carne si cancerul pulmonar.

Noul studiu sugereaza faptul ca persoanele care consuma multa carne prezinta mai multe riscuri de a se imbolnavi de cancer la ficat si esofag. Barbatii care consuma regulat carne rosie prezinta mai multe riscuri de a se imbolnavi de cancer la pancreas.
   
"O scadere a consumului de carne rosie si procesata ar putea reduce incidenta cancerului in multe zone", este de parere profesorul Amanda Cross, de la Institutul national de oncologie din SUA, coordonator al acestui studiu, publicat in PLoS Medicine.
   
La studiu au participat 500.000 de persoane, cu varsta cuprinsa intre 50 si 71 de ani. După opt ani de la debutul studiului, au fost diagnosticate 53.396 de cazuri de cancer.
   
"Riscurile semnificative din punct de vedere statistic (intre 20 si 60%) au fost inregistrate in cazul cancerului esofagian, colorectal, pulmonar si la ficat", au indicat cercetatorii.
   
Persoanele care consumau cea mai mare cantitate de carne procesata (20%) prezentau cu 20% mai multe riscuri de a dezvolta un cancer colorectal si cu 16% mai multe riscuri de a se imbolnavi de cancer pulmonar. "Consumul de carne rosie a fost asociat si cu un risc ridicat de cancer esofagian si la ficat", au spus cercetatorii.
   
Diferentele sunt semnificative chiar si atunci cand s-a luat in calcul dependenta de fumat. "Consumul de carne rosie nu a fost asociat cu cancerul gastric, la vezica urinara, cu leucemia, limfomul sau melanomul", au spus cercetatorii.
   
Carne rosie este cea de vita, porc sau miel. Carnea procesata include sunca, slanina, carnatii din carne rosie sau pui, aperitivele reci, crenvursti etc.
   
Consumul de carne creste riscul de cancer pulmonarCarnea poate produce cancer prin mai multe cai: "de exemplu, este o sursa de grasimi saturate si fier, elemente cancerigene", spun cercetatorii.

Carnea este, de asemenea, bogata in agenti chimici care produc mutatii genetice, precum nitrozamine, aminele heterociclice si hidrocarburi aromate policiclice.


sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii