Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Utilizarea frecventa a telefoanelor mobile creste riscul de cancer al gurii

Marti, 18 Decembrie 2007

Utilizarea frecventa a telefoanelor mobile creste riscul de cancer al gurii Utilizarea frecventa a telefoanelor mobile creste cu pana la 50% riscul de cancer al gurii, potrivit unui studiu realizat in Israel, publicat in American Journal of Epidemiology, informeaza dailymail.co.uk.

Utilizarea frecventa a telefonului mobil timp de peste cinci ani creste cu 50% riscul de a dezvolta o tumoare canceroasa in zona gurii, comparativ cu persoanele care nu au utilizat niciodata un telefon mobil.


Specialistii spun inca nu se cunosc pe deplin modurile in care telefoanele mobile interfereaza cu organismul. Studii anterioare asupra asocierii intre utilizarea telefoanelor mobile si cancer au dat rezultate amestecate. Majoritatea studiilor nu au scos la iveala dovezi ale unor serioase riscuri in ceea ce priveste sanatatea.

Un numar mai mic de studii au sugerat o legatura intre telefoanele mobile si cancer la creier si la ureche. Cel mai recent studiu a fost realizat de cercetatorii de la Centrul medical Chaim Sheba din Tel Hashomer, Israel. La studiu au participat 402 persoane cu tumori benigne ale gurii, 56 cu tumori maligne si 1.266 de persoane sanatoase.


Utilizarea frecventa a telefoanelor mobile creste riscul de cancer al guriiPersoanele care utilizau cel mai frecvent telefonul mobil prezentau cele mai mari probabilitati de a dezvolta tumori ale glandei parotide. Parotida este cea mai mare dintre glandele salivare si este situata in spatele gurii, destul de aproape de ureche. Numai in Marea Britanie, anual, sunt diagnosticate 400 de cazuri de tumori ale glandei parotide, iar aproximativ 60 dintre acestea sunt maligne.

Majoritatea persoanelor care utilizeaza frecvent telefoane mobile tind sa dezvolte o tumoare pe aceeasi parte a capului unde tin de obicei telefonul mobil. Cele mai mari riscuri exista la utilizatorii din zonele rurale, unde aparatul trebuie sa "munceasca mai mult" pentru a intra in contact cu cea mai apropiata statie de telefonie mobila.

Majoritatea studiilor efectuate pana in prezent au analizat modul in care actioneaza campurile electromagnetice asupra tesuturilor din organism. Totusi, nivelul campurilor este prea mic pentru a provoca incalzirea tesuturilor. In schimb, unele studii au scos la iveala faptul ca aceste campuri electromagnetice au puterea de a rupe legatura chimica din interiorul celulei sau de a distruge ADN-ul. Cercetatorii israelieni au recomandat precautie in analizarea rezultatelor si efectuarea unor studii suplimentare.


sursa: www.mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • Consumul de carne creste riscul de cancer pulmonar

    Persoanele care consuma multa carne rosie si procesata prezinta riscuri mai mari de a se imbolnavi de cancer, mai ales pulmonar si colorectal, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani si preluat de Reuters.

  • Suplimentele cu calciu pot creste riscul de infarct

    Suplimentele alimentare cu calciu la care apeleaza in general persoanele in varsta pentru a combate osteoporoza ar putea conduce la o crestere a riscului de infarct, potrivit unui studiu publicat vineri in British Medical Journal (BMJ), informeaza AFP.

  • Deficitul de vitamina D creste riscul de mortalitate

    Nivelurile insuficiente de vitamina D sunt asociate cu riscuri mai mari de mortalitate, mai ales in randul persoanelor care sufera de maladii cardiovasculare, potrivit unui studiu publicat in Archives of Internal Medicine si preluat de AFP. La studiu, care a inceput in 1997, au participat 3.258 de pacienti cu varsta medie de 62 de ani. 

  • Tabagismul pasiv creste riscul de alergii la bebelusi

    Expunerea la fumul de tigara in primele luni de viata creste riscul de dezvoltare a unei alergii in copilarie, potrivit unui studiu suedez publicat in editia online a revistei medicale Thorax, informeaza AFP. Profesorul Eva Lannero, de la Institutul Karolinska, Stockholm, si colegii sai spun ca expunerea la fumul de tigara creste riscul de maladii respiratorii la copii. 

  • Renuntarea la fumat poate creste riscul de diabet

    Fumatul este unul dintre factorii de risc pentru declansarea diabetului de tipul II, insa renuntarea la fumat poate sa creasca si mai mult acest risc, pe termen scurt, potrivit unui studiu publicat recent in Annals of Internal Medicine Journal, informeaza Reuters.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii