|
Consumul de carne rosie creste rata mortalitatii
|
Miercuri, 25 Martie 2009 |
Consumul de carne rosie sporeste rata mortalitatii, iar consumul de carne alba pare sa o micsoreze, potrivit unui studiu publicat in revista Archives of Internal Medicine, informeaza AFP.
Studiul a fost efectuat pe un esantion de peste 500.000 de persoane, timp de doi ani. Voluntarii, femei si barbati, aveau varste cuprinse intre 50 si 71 de ani la inceputul studiului, in anul 1995. La momentul respectiv, ei au completat un chestionar in care si-au precizat preferintele fata de carnea rosie sau cea alba. Participantii la studiu au fost monitorizati, timp de zece ani, prin intermediul statisticilor oficiale furnizate de autoritatile abilitate. In acest interval de timp, 47.976 de barbati si 23.276 de femei au decedat. O cincime din barbatii si femeile care au consumat cantitati mai mari de carne rosie (o cantitate medie de 62,5 grame la mia de calorii absorbite pe zi) prezentau un risc mult mai mare de deces, comparativ cu voluntarii care au consumat cantitati mai mici (9,8 grame la mia de calorii pe zi). Cercetatorii au constatat aceeasi tendinta si in cazul persoanelor care au consumat cantitati mari de carne procesata (22,6 grame la mia de calorii pe zi), comparativ cu persoanele care au consumat cantitati mai mici (1,6 grame la mia de calorii). In urma analizei statisticilor, cercetatorii au ajuns la concluzia ca 11% din totalul deceselor inregistrate in randul barbatilor si 16% din totalul deceselor din randul femeilor participante la studiu ar fi putut fi evitate printr-o reducere a consumului de carne rosie si de carne procesata, pentru a se obtine o scadere a cantitatii consumate cu 20%. In schimb, o comparatie facuta intre cei 20% de voluntari care au consumat cele mai mari cantitati de carne alba si cei 20% dintre voluntari care au consumat cele mai mici cantitati de carne alba a relevat faptul ca primul grup de voluntari prezenta o rata a mortalitatii mult mai mica, relateaza Mediafax. In cadrul grupului de voluntari care au consumat mai putina carne rosie si procesata, riscul de deces din cauza maladiilor cardiovasculare era mai mic cu 11% la barbati si cu 21% la femei, comparativ cu acelasi risc inregistrat de grupul voluntarilor cu cel mai mare consum de carne rosie si procesata, au declarat autorii acestui studiu, cercetatorii americani de la National Cancer Institute. Exista mai multe explicatii care fac legatura intre consumul de carne rosie si cresterea ratei mortalitatii. Una dintre explicatii face trimitere la compusii cancerigeni care se formeaza atunci cand carnea este gatita la temperaturi ridicate, in timp ce o alta face referire la cantitatile mari de grasimi saturate din carnea rosie, care cauzeaza cancer colorectal si maladii cardiovasculare.
Te-ar putea interesa: Consumul de carne creste riscul de cancer pulmonarPersoanele care consuma multa carne rosie si procesata prezinta riscuri mai mari de a se imbolnavi de cancer, mai ales pulmonar si colorectal, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani si preluat de Reuters. Carenta de vitamina D determina o crestere a mortalitatiiLipsa vitaminei D din organism poate determina o crestere cu 27% a ratei mortalitatii, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, care coroboreaza si rezultatele altor lucrari ce arata rolul important jucat de aceasta substanta in organism, informeaza AFP. Rata de imbolnavire cu HIV/ SIDA se afla in crestereNumarul bolnavilor infectati cu virusul HIV sau suferind deja de SIDA este in crestere in toata Europa, la fel ca si numarul cazurilor de comportamente sexuale riscante, potrivit unui top al tarilor care ofera cea mai buna ingrijire medicala in domeniu, in care Romania este pe ultimul loc.
|
|
|
|
|
|
|
Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival Vrei sa afli cum poti avea un suflet fericit intr-un corp sanatos? Vrei sa inveti ce schimbari trebuie sa faci in viata ta pentru a stabili echilibrul intre trup, minte si spirit? Vrei sa descoperi tehnici noi pentru a fi mai relaxat? Vrei sa gasesti instrumente care te vor ajuta sa ai o noua abordare in relatii si cariera pentru a avea succes?
-
Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
Cu toamna in par Vrei o schimbare de look pentru un nou anotimp? Vrei sa primesti toamna cu bratele deschise si cu un chip schimbat? Incepe cu parul - o tunsoare potrivita, care sa iti puna in evidenta trasaturile si frumusetea este primul pas in imbunatatirea look-ului.
-
Cu toamna in par
Make-up trends pentru sezonul rece Privirile ucigatoare, in cel mai bun si figurat sens al cuvantului, sunt la putere in acest sezon, in materie de make-up. Pornind de la culoare si ajungand pana la schimbarea formei sprancenelor, totul in acest sezon graviteaza in jurul machiajului ochilor.
-
Make-up trends pentru sezonul rece
Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei Intre 27 si 29 septembrie Targul Ghidul Miresei, organizat in Centrul
Expozitional Romexpo, aniverseaza cea de a X-a editie. Organizatorii au
pregatit viitorilor miri un nou numar al revistei Ghidul Miresei si
premii de peste 10.000 de euro: o nunta completa, o luna de miere,
rochii de mireasa, accesorii, sedinte foto, muzica pentru nunta,
bijuterii si accesorii.
-
Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
Umbrele...de toamna Toamna se apropie si vremea capricioasa incepe sa puna stapanire pe tara noastra. In afara
de jachete, pulovere si pantaloni trebuie neaparat sa-ti accesorizezi tinuta cu noile...umbrele,
atat de necesare intr-o toamna ploioasa.
-
Umbrele...de toamna
Cum sa ai buze frumoase Cine nu isi doreste buze senzuale, moi, delicate si perfect conturate? Aceasta toamna sta, in ceea ce priveste nuantele buzelor, sub semnul culorii si pasiunii. Astfel, pe scena se vor prezenta culori dintre cele mai senzuale si incitante, puternice si pline de feminitate. Make-up artistii anunta o toamna colorata si sexy, iar stilul "total make up" revine in forta, scotand astfel in evidenta intregul chip, fara a pune accent pe o singura parte a acestuia.
-
Cum sa ai buze frumoase
Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna Vesta confortabila este una dintre elementele esentiale ale garderobei
de iarna. Cand o porti peste o rochie draguta cu imprimeuri, o pereche
de blugi sau un pulovar, aceasta adauga un element textural cool
oricarei tinute fara a o ingreuna.
-
Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
|
|
|
|
|
|
|
|