Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Consumul de carne rosie creste rata mortalitatii

Miercuri, 25 Martie 2009
Consumul de carne rosie creste rata mortalitatiiConsumul de carne rosie sporeste rata mortalitatii, iar consumul de carne alba pare sa o micsoreze, potrivit unui studiu publicat in revista Archives of Internal Medicine, informeaza AFP.
Studiul a fost efectuat pe un esantion de peste 500.000 de persoane, timp de doi ani. Voluntarii, femei si barbati, aveau varste cuprinse intre 50 si 71 de ani la inceputul studiului, in anul 1995. La momentul respectiv, ei au completat un chestionar in care si-au precizat preferintele fata de carnea rosie sau cea alba.
    
Participantii la studiu au fost monitorizati, timp de zece ani, prin intermediul statisticilor oficiale furnizate de autoritatile abilitate. In acest interval de timp, 47.976 de barbati si 23.276 de femei au decedat.
    
O cincime din barbatii si femeile care au consumat cantitati mai mari de carne rosie (o cantitate medie de 62,5 grame la mia de calorii absorbite pe zi) prezentau un risc mult mai mare de deces, comparativ cu voluntarii care au consumat cantitati mai mici (9,8 grame la mia de calorii pe zi). Cercetatorii au constatat aceeasi tendinta si in cazul persoanelor care au consumat cantitati mari de carne procesata (22,6 grame la mia de calorii pe zi), comparativ cu persoanele care au consumat cantitati mai mici (1,6 grame la mia de calorii).
    
In urma analizei statisticilor, cercetatorii au ajuns la concluzia ca 11% din totalul deceselor inregistrate in randul barbatilor si 16% din totalul deceselor din randul femeilor participante la studiu ar fi putut fi evitate printr-o reducere a consumului de carne rosie si de carne procesata, pentru a se obtine o scadere a cantitatii consumate cu 20%.
    
In schimb, o comparatie facuta intre cei 20% de voluntari care au consumat cele mai mari cantitati de carne alba si cei 20% dintre voluntari care au consumat cele mai mici cantitati de carne alba a relevat faptul ca primul grup de voluntari prezenta o rata a mortalitatii mult mai mica, relateaza Mediafax.
    
In cadrul grupului de voluntari care au consumat mai putina carne rosie si procesata, riscul de deces din cauza maladiilor cardiovasculare era mai mic cu 11% la barbati si cu 21% la femei, comparativ cu acelasi risc inregistrat de grupul voluntarilor cu cel mai mare consum de carne rosie si procesata, au declarat autorii acestui studiu, cercetatorii americani de la National Cancer Institute.
    
Exista mai multe explicatii care fac legatura intre consumul de carne rosie si cresterea ratei mortalitatii. Una dintre explicatii face trimitere la compusii cancerigeni care se formeaza atunci cand carnea este gatita la temperaturi ridicate, in timp ce o alta face referire la cantitatile mari de grasimi saturate din carnea rosie, care cauzeaza cancer colorectal si maladii cardiovasculare.

Te-ar putea interesa:
  • Consumul de carne creste riscul de cancer pulmonar

    Persoanele care consuma multa carne rosie si procesata prezinta riscuri mai mari de a se imbolnavi de cancer, mai ales pulmonar si colorectal, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani si preluat de Reuters.

  • Consumul zilnic de carnati creste cu 42% riscul de boli de inima

    Persoanele care consuma zilnic carne procesata - hot dog, carnati, salam - prezinta cu 42% mai multe riscuri de a dezvolta maladii cardiovasculare, potrivit unui studiu facut la Harvard, citat de AFP.

  • Carenta de vitamina D determina o crestere a mortalitatii

    Lipsa vitaminei D din organism poate determina o crestere cu 27% a ratei mortalitatii, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, care coroboreaza si rezultatele altor lucrari ce arata rolul important jucat de aceasta substanta in organism, informeaza AFP.

  • Rata de imbolnavire cu HIV/ SIDA se afla in crestere

    Numarul bolnavilor infectati cu virusul HIV sau suferind deja de SIDA este in crestere in toata Europa, la fel ca si numarul cazurilor de comportamente sexuale riscante, potrivit unui top al tarilor care ofera cea mai buna ingrijire medicala in domeniu, in care Romania este pe ultimul loc.

  • Rata de supravietuire a bolnavilor de cancer variaza de la o tara la alta

    Rata de supravietuire a bolnavilor de cancer variaza de la o tara la alta, Statele Unite inregistrand cele mai bune procentaje, mai ales in randul populatiei albe, potrivit unui studiu publicat joi, in revista britanica The Lancet Oncology, informeaza AFP. 

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii