Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Fibrele alimentare - sanatate curata

Joi, 18 Decembrie 2008
Fibrele alimentare - sanatate curataIn anotimpul carnii de porc si al dulciurilor, alimentatia sanatoasa pare a fi imposibila. Consumul de carne si derivate, oua si prajeli de tot felul incarca excesiv intreg sistemul digestiv, care ajunge la un moment dat in imposibilitatea de a mai face fata eficient atacului alimentar.

Totusi, daca doriti sa pastrati un mod de hranire sanatos, alimentatia bazata pe legume si fructe este intotdeauna cea mai buna optiune. Iar unul dintre motivele pentru care acestea reprezinta o adevarata binecuvantare pentru organism sta in continutul bogat de fibre alimentare. Acestea fac parte din structura naturala a legumelor si fructelor.

Consumate in stare nemodificata prin preparare termica sau inlaturarea cojii, fibrele sunt o bucurie atat pentru stomac, dar si pentru intreg organismul.

In corpul uman, fibrele alimentare sunt digerate doar partial, asadar absorbtia de catre organism nu va afecta in nici un fel silueta, dimpotriva. Consumul de legume si fructe ofera o senzatie de satietate, astfel incat excesul alimentar nu va mai fi necesar pentru combaterea foamei.

Pe langa efectul benefic asupra siluetei, fibrele joaca un rol esential si in mentinerea starii de sanatate:

- ajuta la scaderea colesterolului ,
- previn constipatia si o indeparteaza in cazul in care aceasta este instalata deja,
- favorizeaza tranzitul intestinal,
- normalizeaza nivelul glicemiei,
- reduc considerabil riscul de cancer de colon,
- joaca un rol important in prevenirea si combaterea cancerului
- favorizeaza eliminarea unor produsi toxici din colon,
- furnizeaza o cantitate consistenta de energie, etc.

Pentru ca beneficiile consumului de alimente bogate in fibre sunt multiple, este bine de stiut ca legumele ce contin o cantitate insemnata de astfel de compusi sunt:

Fibrele alimentare - sanatate curata - mazarea, fasolea , lintea ,
- ovazul, graul, taratele de grau, fulgi de ovaz, cerealele de toate felurile,
- broccoli ,
- telina,
- sparanghel, etc.

In ceea ce priveste fructele, cele mai bogate in fibre sunt:

- merele,
- citricele ,
- capsunile, zmeura
- nucile, etc.

Privind fibrele alimentare, mai putem mentiona:

- Este recomandabil ca legumele si fructele sa nu fie decojite si nici fierte! In caz contrar, acestea isi vor pierde din cantitatea de fibre.
- Produsele animale nu contin fibre!
- Nevoia noastra zilnica de fibre vegetale este estimata de specialisti la 50g!
- Fibrele nu sunt produse de organism, asadar consumul zilnic de fructe si legume proaspete, cereale integrale si leguminoase este cel care asigura intreaga cantitate necesara organismului!


Bianca Predut
Te-ar putea interesa:
  • Mituri alimentare

    Iata cateva mituri legate de alimentatia sanatoasa, mituri care ar trebui retinute:1.Produsele alimentare brute sunt mai hranitoare decat cele procesate. Ei bine, unele, nu toate. Salatele si fructele proaspete sunt o idee foarte buna dar, acest lucru, nu inseamna neaparat ca orice produs care este congelat, uscat sau preparat nu este bun.

  • Alergiile alimentare pot fi mortale

    Alergia alimentara reprezinta reactia organismului la anumite alimente care ii provoaca rau. Intoleranta alimentara este prezenta mai ales la persoanele tinere (sub 30 de ani). Cele mai raspandite alergii alimentare (aproximativ 90%) sunt determinate de proteinele din oua, laptele de vaca, dar si din alune. Daca nu sunt tratate la timp, alergiile alimentare pot provoca si moartea.

  • Grasimile alimentare, vinovate de aparitia cancerului mamar

    Riscul de cancer la san se dubleaza la femeile care prezinta in sange un nivel ridicat de grasimi de origine industriala (ulei vegetal partial hidrogenat, paine industriala, mezeluri, prajituri, chips-uri, paste, pizza etc.), potrivit unui studiu francez preluat de AFP. 

  • Zincul- sanatate si frumusete

    Zincul reprezinta unul dintre cele 3 minerale esentiale unei functionari normale a organismului. Functiile sale principale sunt de control si de reglare a proceselor metabolice si a activitatii enzimelor. Zincul sustine diviziunea celulara, avand totodata rol in sinteza testosteronului si insulinei si in cresterea imunitatii organismului in fata infectiilor; sustine dezvoltarea masei musculare si are efecte benefice asupra pielii.

  • Vitamina D: sursa ta de sanatate

    Vitamina D este indispensabila sanatatii oaselor tale. Dar lipsa ei poate avea consecinte nefaste asupra sanatatii. Iata ce trebuie sa faci inainte de a te expune la soare.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii