Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Gandirea negativa are efect bun asupra creierului

Marti, 03 Noiembrie 2009
Gandirea negativa are efect bun asupra creieruluiProasta dispozitie si gandirea negativa au efecte benefice asupra creierului, persoanele prost dispuse avand o atentie sporita, mai mult spirit critic si o memorie mai buna, potrivit unui studiu australian citat de Reuters.
Persoanele pesimiste sunt mai putin credule si ii pot judeca mai bine pe ceilalti, avand, totodata, o memorie mai buna, pentru ca sunt mai atente la ceea ce le inconjoara decat oamenii fericiti, care au tendinta de a crede tot ceea ce li se spune, a demonstrat studiul coordonat de profesorul Joseph Forgas, de la Universitatea New South Wales din Sydney.

"In timp ce buna dispozitie stimuleaza creativitatea, flexibilitatea, cooperarea si folosirea mijloacelor mnemotehnice, proasta dispozitie determina o atentie sporita la lumea exterioara si o gandire mai realista", noteaza Forgas. "Cercetarea noastra sugereaza ca tristetea sta la baza unor strategii de procesare a informatiei mai adecvate unor situatii dificile", mai spune el.

In vederea efectuarii acestui studiu, echipa lui Forgas a facut o serie de experimente pornind de la inducerea unor stari de bucurie sau tristete voluntarilor. Astfel, subiectii au vizionat filme vesele sau triste si au rememorat unele evenimente fericite sau nefericite din viata lor.

Intr-unul din experimente, participantilor - carora li se indusese o stare buna sau una proasta - li s-a cerut sa isi spuna parerea privind valoarea de adevar a unor mituri urbane. S-a constatat astfel ca persoanele prost dispuse erau mai putin susceptibile sa creada in miturile urbane prezentate. Acestea erau, de asemenea, mai putin susceptibile sa ia decizii pripite in baza unor prejudecati religioase sau rasiale si faceau mai putine greseli atunci cand li se cerea sa isi aduca aminte de un eveniment la care au fost martore.

Studiul a mai demonstrat ca oamenii tristi sunt mai capabili sa sustina o pledoarie, in scris, cu argumente. Potrivit lui Forgas, o dispozitie usor proasta ar putea promova un stil de comunicare mai bine adaptat si mai reusit.

"Buna dispozitie nu este dezirabila in mod universal: oamenii cu o proasta dispozitie sunt mai putin inclinati sa faca erori, ca martori, ei distorsioneaza mai putin realitatea si sunt mai buni la transmiterea unor mesaje eficiente, persuasive si de buna calitate", concluzioneaza autorul studiului, publicat in editia din noiembrie/decembrie a Australian Science, informeaza Mediafax.

Te-ar putea interesa:
  • Extractul de Ginkgo biloba nu are efect asupra declinului facultatilor cognitive

    Extractul de Ginkgo biloba, medicament homeopatic utilizat in special pentru a combate consecintele maladiei Alzheimer, nu are niciun efect asupra declinului facultatilor cognitive sau a memoriei, potrivit rezultatelor unui studiu publicat marti, informeaza AFP.

  • Marimea creierului nu arata inteligenta

    Marimea creierului uman nu este un indicator al nivelului de inteligenta, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, publicat in Nature Neuroscience si preluat de dailymail.co.uk.

  • Meditatia chineza imbunatateste functionarea creierului

    O tehnica de meditatie inspirata de principiile de baza din medicina traditionala chineza permite ameliorarea functionarii creierului, potrivit unui studiu publicat luni in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) din Statele Unite, informeaza AFP.

  • Cititul ajuta la realizarea conexiunilor in interiorul creierului

    Procesul de invatare a alfabetului intareste conexiunile dintre diferitele zone ale creierului, potrivit unui studiu realizat pe 20 de luptatori de gherila columbieni care au invatat sa citeasca la o varsta adulta, informeaza AFP.

  • Singuratatea are efectele fumatului asupra organismului

    Singuratatea contribuie la cresterea presiunii arteriale si a nivelului stresului, sporind riscul aparitiei maladiei Alzheimer, si are efecte la fel de nocive asupra organismului ca fumatul si obezitatea, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Chicago (SUA), informeaza Deccan Herald.

Mesaje (1) »
...
scris de Aya nu aya nu, November 01, 2013

Mai, nu stiu cum or fi australienii aceia, ca ei sunt pe invers decat noi, adica sunt cu capul in jos spre Polul Sud si la ei este iarna cand la noi este vara ! Ha, ha, am glumit. Pe aici , daca esti suparat nu-ti merge mintea si gresesti la servici, iar daca esti prea fericit - iar nu-ti merge mintea si faci greseli. Asa ca la noi este foarte usor sa faci greseli si sa nu fi eficient ! Dar parca tot mai bine te simti cu cineva vesel si optimist decat cu un morocanos caruia i s-a prabusit cerul pe cap.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii