Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Marimea creierului nu arata inteligenta

Miercuri, 11 Iunie 2008
Marimea creierului nu arata inteligentaMarimea creierului uman nu este un indicator al nivelului de inteligenta, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, publicat in Nature Neuroscience si preluat de dailymail.co.uk.


Cercetatorii de la Wellcome Trust Sanger Institute din Hinxton, Cambridge, au descoperit ca inteligenta este conditionata mai degraba de complexitatea conexiunilor dintre celulele creierului, facand o comparatie cu puterea de procesare a unui computer.
   
Cercetatorii au facut aceasta descoperire in timp ce comparau creierul uman cu cel al altor animale.
   
Anterior, cercetatorii au crezut ca oamenii foarte inteligenti au un creier mai mare, coeficientul de inteligenta fiind, in opinia acestora, direct proportional cu numarul de conexiuni nervoase. Cercetatorii credeau ca procentajul de proteine de pe jonctiunile nervoase (sinapse) este similar la majoritatea animalelor.
   
Insa autorii studiului au descoperit ca mamiferele au un procentaj mai mare de proteine pe sinapsele din creier fata de celelalte specii.
   
Specialistii cred ca descoperirea poate oferi noi informatii despre creierul uman.
   
Studiul desfiinteaza ideea potrivit careia mai multi nervi (un creier mai mare) inseamna "mai multa putere de procesare" a creierului (inteligenta mai mare), a indicat profesorul Seth Grant. "Am descoperit diferente semnificative in ceea ce priveste numarul de proteine de pe conexiunile neuronale la diferite specii", a adaugat acesta.
   
Cercetatorii au analizat aproximativ 600 de proteine descoperite pe sinapsele mamiferelor. Ei au descoperit ca doar 50% dintre ele sunt prezente si la nevertebrate si ca aproximativ 25% dintre ele se gasesc la organismele unicelulare, care nu au creier.
   
Pentru prima data, echipa a izolat proteine de pe sinapsele din creierul mustelor si au confirmat ca acestea nu sunt la fel de complexe ca cele ale vertebratelor.
   
"Evolutia moleculara a sinapselor este similara evolutiei procesoarelor de computer - cu cat sunt mai complexe, cu atat au mai multa putere", a spus Grant.
   
"Studiul conduce la un model nou si simplu de intelegere a originilor si diversitatii creierelor si comportamentelor tuturor speciilor. Suntem cu un pas mai aproape de a intelege logica din spatele complexitatii creierului uman", a mai spus acesta.

sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii