Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Mitul efectului apei asupra organismului - spulberat

Joi, 03 Aprilie 2008
Mitul efectului apei asupra organismului - spulberatO echipa de cercetatori din Statele Unite, din care face parte si un specialist urolog roman, a catalogat drept mit ideea de a consuma zilnic mari cantitati de apa, indicand ca nici macar nu se stie de unde a aparut aceasta recomandare, informeaza telegraph.co.uk.



Medicii Dan Negoianu si Stanley Goldfarb, de la sectia de urologie a Universitatii din Pennsylvania, au trecut in revista mai multe studii asupra recomandarii de a bea zilnic minim opt pahare de apa (1,55 l de apa) pentru a elimina toxinele din corp, a preveni cresterea greutatii si a imbunatati aspectul pielii.
   
Autorii acestui studiu, publicat in Journal of the American Society of Nephrology, spun ca nu exista probe concrete care sa demonstreze ca un consum zilnic mare de apa este benefic pentru sanatate.

"Intr-adevar, este neclar de unde a aparut aceasta recomandare", spun cercetatorii, care adauga ca doar persoanele care traiesc in zone cu clima calda si uscata sau atletii ar trebui sa mareasca numarul de pahare de apa consumata zilnic.
   
Unele studii sugereaza ca un consum mare de apa ajuta organismul sa elimine sarurile si ureea. Īnsa niciun studiu nu a scos la iveala vreun beneficiu concret al cresterii consumului de apa.
   
Negoianu si Goldfarb au mai analizat ideea potrivit careia un consum mai mare de apa reduce pofta de mancare si contribuie la aparitia satietatii si spun ca probele sunt neconcludente.
   
Specialistii spun ca nu s-au efectuat studii clinice corecte care sa masoare efectele cantitatii de apa consumata asupra mentinerii greutatii corporale.
   
Unii cercetatori spun ca persoanele care nu beau suficienta apa sufera de migrene, insa studiile asupra acestei asocieri sunt, de asemenea, neconcludente. Un singur studiu clinic a fost efectuat asupra acestei asocieri, insa rezultatele nu au fost semnificative din punct de vedere statistic.
   
De asemenea, apa a fost declarata elixir pentru imbunatatirea aspectului pielii. Autorii spun ca desi deshidratarea poate scadea fermitatea pielii, niciun studiu clinic nu a demonstrat ca un consum crescut de apa poate imbunatati aspectul acesteia.
   
Studiile analizate de Negoianu si Goldfarb nu au scos la iveala vreun beneficiu clar al consumului crescut de apa, insa nu exista probe care sa ateste nici lipsa de beneficii.
   
In medie, corpul consuma zilnic intre 1 si 1,5 litri de apa si o cantitate mai mare in perioadele cu temperaturi mari sau cand se practica un sport. Pierderea lichidelor din organism trebuie completata, insa nu este necesar sa se bea aceeasi cantitate de apa, pentru ca si alimentele contin acest element.
   
Un consum prea mare de apa poate strica echilibrul sarurilor din organism, provocand aparitia "intoxicatiei cu apa", care poate fi fatala.


sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • Singuratatea are efectele fumatului asupra organismului

    Singuratatea contribuie la cresterea presiunii arteriale si a nivelului stresului, sporind riscul aparitiei maladiei Alzheimer, si are efecte la fel de nocive asupra organismului ca fumatul si obezitatea, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Chicago (SUA), informeaza Deccan Herald.

  • Antioxidantii - aparatorii organismului

    Antioxidantii reprezinta substante care protejeaza organismul impotriva asa numitilor "radicali liberi", substante biochimice provenite din poluare, fumat sau raceala, care ataca membranele celulare, distrugandu-le treptat.

  • Gandirea negativa are efect bun asupra creierului

    Proasta dispozitie si gandirea negativa au efecte benefice asupra creierului, persoanele prost dispuse avand o atentie sporita, mai mult spirit critic si o memorie mai buna, potrivit unui studiu australian citat de Reuters.

  • Extractul de Ginkgo biloba nu are efect asupra declinului facultatilor cognitive

    Extractul de Ginkgo biloba, medicament homeopatic utilizat in special pentru a combate consecintele maladiei Alzheimer, nu are niciun efect asupra declinului facultatilor cognitive sau a memoriei, potrivit rezultatelor unui studiu publicat marti, informeaza AFP.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii