Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Mononucleoza poate fi pusa in legatura cu sindromul oboselii cronice

Vineri, 17 Iulie 2009
Mononucleoza poate fi pusa in legatura cu sindromul oboselii croniceAdolescentii care se imbolnavesc de mononucleoza infectioasa, cunoscuta si sub numele de "boala sarutului", sunt expusi unui risc crescut de a dezvolta sindromul oboselii cronice, potrivit unui studiu publicat recent in revista Pediatrics, preluat de Reuters.

Studiile precedente indica faptul ca aproximativ 10% dintre adultii suferind de mononucleoza infectioasa dezvolta ulterior si sindromul oboselii cronice, a explicat medicul Ben Z. Katz, de la scoala de medicina Feinberg din cadrul Northwestern University, din Chicago. Pana la acest studiu, nu existau cercetari despre evolutia adolescentilor suferind de mononucleoza infectioasa.
    
Cercetatorii americani au monitorizat 301 adolescenti suferind de aceasta infectie. La sase luni de la diagnostic, 70 dintre pacienti (24%) inca nu erau complet vindecati, relateaza Mediafax .
    
Un numar de 39 dintre acesti pacienti au fost diagnosticati si cu sindromul oboselii cronice, insemnand 13% din grupul original de 301 pacienti.
    
La un an de la diagnostic, 7% dintre adolescenti sufereau de sindromul oboselii cronice, iar la 24 de luni dupa inceperea monitorizarii, acest sindrom a fost detectat in 4% din cazuri. Acest procent este de 20 de ori mai ridicat decat cel inregistrat in randul populatiei totale de adolescenti.
    
Toti cei 13 pacienti care inca sufereau de sindromul oboselii cronice la doi ani de la diagnostic erau de sex feminin si au raportat cel mai mare nivel de oboseala, in medie, dupa 12 luni de boala.
    
Tratamentul cu steroizi impotriva mononucleozei infectioase, aplicat imediat dupa diagnosticare, nu a influentat riscul de aparitie a sindromului oboselii cronice.
    
"In studiul nostru, am monitorizat si un grup de adolescenti care s-au vindecat complet dupa aceasta mononucleoza infectioasa. In prezent incercam sa identificam factorii care i-au facut pe unii dintre adolescenti sa se vindece si pe altii nu", a declarat Ben Z. Katz.
    
Mononucleoza infectioasa (febra ganglionara sau boala sarutului) este o boala contagioasa acuta, provocata de virusul Ebstein Barr. Printre simptomele bolii se numara febra, cefaleea, anorexia, astenia, angina etc. Afectiunea apare frecvent, peste 90% din populatia adulta avand anticorpi pentru infectia cu virusul Ebstein-Barr. Cele mai multe infectii sunt inaparente, boala aparand mai frecvent la adolescenti si adulti tineri.



Te-ar putea interesa:
  • Genele asociate maladiilor cronice, identificate de cercetatori

    Genele asociate factorilor care determina starea de sanatate, precum tensiunea sangvina si densitatea osoasa, care au un rol important in declansarea maladiilor cronice, precum hipertensiune arteriala si osteoporoza, au fost identificate de cercetatorii din Coreea de Sud, informeaza Reuters, conform MEDIAFAX.

  • Prima pastila antimahmureala a fost pusa in vanzare

    RU-21 este prima pastila antimahmureala de pe piata romaneasca a fost lansata ieri, rolul ei fiind acela de a creste abilitatea naturala a organismului de a metaboliza bauturile alcoolice, a declarat managerul lantului farmaceutic care o comercializeaza, Sorin Patrascu.

  • Exista o legatura intre ceasul biologic si diabet

    Cercetatorii au identificat o legatura intre ceasul biologic al organismului uman, coordonat de melatonina, un hormon ce intervine in mecanismul somn-veghe, si o crestere a riscului de aparitie a diabetului, potrivit unui studiu publicat in revista Nature Genetics, informeaza MEDIAFAX .

  • Legatura dintre depresie si mortalitate in cazul bolnavilor de cancer, analizata de cercetatori

    Bolnavii de cancer care sufera de depresie se confrunta cu un risc crescut de deces fata de pacientii cu o buna sanatate mintala, potrivit unui studiu publicat in revista Cancer, informeaza AFP.

  • Cancerul la san poate recidiva dupa 5 ani

    Pacientii care au suferit de cancer la san prezinta un risc ridicat de recidiva a bolii, dupa cinci ani de terapie regulata, potrivit unui studiu publicat, luni, in Journal of The National Cancer Institute (NCI) si preluat de AFP. 

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii