Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Castig zgomotos pentru “The Artist”: 5 Premii Oscar

Joi, 01 Martie 2012
Castig zgomotos pentru “The Artist”: 5 Premii OscarIn Los Angeles lingusirea te va duce oriunde.

“The Artist”, “scrisoarea de dragoste” catre Hollywood, a primit imbratisari, pupici si premiul Oscar pentru Cel mai bun Film, la a 84-a editie a Premiilor Academiei de Film.

Filmul a mai luat acasa Oscarul pentru Cel mai bun Actor si Cel mai bun Regizor, intr-un moment in care industria cinematografica parea ca-si onoreaza propriile origini.


“As vrea sa-i multumesc lui Billy Wilder, as vrea sa-i multumesc lui Billy Wilder si as vrea sa-i multumesc lui Billy Wilder”, a declarat Michel Hazanavicius, regizorul filmului, pastrand tema auto-referintiala ce a condus intreaga seara.

Castig zgomotos pentru “The Artist”: 5 Premii Oscar

Thomas Langmann, producatorul, si-a acceptat premiul pentru filmul mut, alb-negru, despre greutatile unui actor din perioada de sfarsit a filmului mut, declarand ca reusita sa este dedicata tatalui sau, regizorul francez decedat Claude Berri. 

Pana in aceasta duminica nici un alt film mut nu a mai luat premiul Oscar suprem, in afara de “Wings” la prima editie a Premiilor Oscar din 1929. Insa nostalgia a guvernat intreaga seara, pe masura ce “Hugo”, despre un alt star silentios, Georges Melies, a castigat un sir de premii mai putin proeminente, iar “Midnight in Paris” despre o calatorie comica in Parisul anilor ’20, a luat premiul pentru Cel mai bun Scenariu Original (Woody Allen).

Meryl Streep castigatoarea premiului Oscar pentru interpretarea personajului Margaret Thatcher din “The Iron Lady” si-a transformat victoria intr-un moment surprinzator. Actrita nu mai castigase un premiu Oscar din 1983, cu toate ca a dominat lista actorilor cu cele mai multe nominalizari din istoria Academiei de Film, cu 17 nominalizari in total. Streep a declarat ca in momentul in care si-a auzit numele si-a imaginat cum jumatate din America a oftat: ”Oh, nu! De ce ea? Iar?”.

Castig zgomotos pentru “The Artist”: 5 Premii Oscar

Insa cand singura surpriza a serii este castigul lui Streep, devine destul de clar ca lucrurile merg conform scenariului. Sa nu uitam ca Viola Davis a fost considerata o candidata puternica la premiul pentru Cea mai Buna Actrita pentru interpretarea sa din “The Help”, insa ne putem multumi cu faptul ca Octavia Spencer a luat premiul pentru Cea mai buna Actrita intr-un Rol Secundar.

Castig zgomotos pentru “The Artist”: 5 Premii Oscar

“Merci beaucoup, I love you!” a strigat Jean Dujardin cand si-a accesptat premiul pentru Cel mai Bun Actor intr-un film conceput in Franta, invadat insa de adoratia vechiului Hollywood.

Dupa o perioada “seaca” la inceputul serii, “The Artist” a prins valul castigului pe masura prezentarii celor mai importante premii, incepand cu premiul lui Hazanavicius. Castigatorul a dezvaluit o lista lunga cu multumiri cu acent francez, inclusiv catre Uggie, cainele.

Christopher Plummer, nascut in 1929, a castigat primul sau Oscar, pentru Cel mai bun Actor intr-un Rol Principal, pentru interepretarea sa din “Beginners”. “Esti doar cu doi ani mai in varsta decat mine, dragul meu, unde ai fost pana acum?”, a declarat Plummer cand si-a acceptat statueta, acordata pentru intaia oara pentru filme realizate in anul 1927 si 1928.

Castig zgomotos pentru “The Artist”: 5 Premii Oscar

A fost o recunoastere mult intarziata a muncii lui Plummer, care a aparut in zeci de filme de-a lungul a 50 de ani, ca sa castige intr-un final pentru rolul tatalui care isi recunoaste homosexualitatea la batranete in filmul “Beginners”.

“Felicitari Dl. Plummer, varsta medie a castigatorilor tocmai a sarit la 67”, a glumit Billy Crystal.

Gluma a fost facuta exact inainte de castigul lui Woody Allen, 76, pentru Cel mai bun Scenariu Original al filmului “Midnight in Paris”, care a mai adaugat putin la varsta medie. Acest film a fost o alta calatorie nostalgica, in Parisul literar al anilor ’20. Mentinandu-si traditia personala, Allen nu a fost prezent, si a lasat Academia sa-si accepte propriul premiu in numele sau.

Revenind in generatia mai tanara Alexander Payne, Nat Faxon si Jim Rash au castigat premiul Oscar pentru Cel mai bun Scenariu Adaptat pentru filmul “The Descendants”. A fost o recunoastere binevenita pentru un film care s-a numarat initial printre preferati pentru Cel mai bun Film, dar a carui farmec a palit odata cu campania de promovare coplesitoare a filmului “The Artist” in sezonul de premieri inainte de Oscaruri.

Si din acest moment a inceput drama evenimentului.

Dupa prima jumatate a spectacolului, “Hugo” a fost singura productie aflata in prim plan. Povestea 3-D, desfasurata in Paris, castigase deja 5 Oscaruri, pentru Cinematografie, Arta, Editare Sunet, Mixaj Sunet si Efecte Vizuale. In timp ce, dupa 2 ore, “The Artist”, presupusul favorit castigase abia 2 premii, pentru Costume si Score.

Daca prima parte a evenimentului i-a provocat emotii lui Harvey Weinstein, a carui companie a distribuit “The Artist” in America, acesta si-a gasit putina liniste in premiul pentru “Undefeated”. Filmul despre echipa de fotbal a unui liceu cu elevi de culoare si antrenorul lor alb, distribuit tot de Compania Weinstein, a castigat Oscarul pentru Cel mai bun Documentar. Unul dintre producatorii filmului a oftat scurt in auditoriu in momentul in care a incalcat protocolul Oscarurilor scapand o obscenitate strict interzisa, un lucru rar intalnit in cadrul Premiilor Academiei puternic controlate.

Chris Rock a continuat cu o gluma rasiala despre barbatii de culoare care primesc roluri nasoale chiar si in desenele animate. Cu toate ca este o chestiune problematica, afirmatia a adus evenimentul mai aproape de timpurile moderne.

“Rango” i-a adus Oscarul pentru Cea mai buna Animatie, regizorului Gore Verbinski si companiei Paramount Pictures. Atat DreamWorks Animation, care a intrat in cursa cu “Kung Fu Panda 2” cat si Walt Disney’s Pixar Animation, care nu a intrat deloc in competitie, au urmarit cum premiul a alunecat din stransoarea lor sigura in mainile lui Verbinski, care nu realizase pana atunci nici o animatie.

Elizabeth Taylor a fost capul de lista in secventa extrem de aglomerata In Memoriam care a adus un omagiu persoanelor decedate anul trecut din industria cinematografica. Actorul Ben Gazzara, directorul John Calley precum si producatorii Oscarurilor Gil Cates si Laura Ziskin s-au numarat printre ei.

Spre sfarsit, evenimentul s-a stabilit in ritmul sau inevitabil: aplauze de multumire intr-o transmisiune tipica Premiilor Oscar, acompaniate de momente montate si glume realizate de prezentator.

Pe masura apropierii finalului, actori precum Julia Roberts si Robert Downey Jr. au vorbit despre dragostea lor pentru film. “N-am avut niciodata astfel de sentimente”, a declarat Crystal.

Glumele demografice au fost permanent prezente “Voiosia nu este atat de interesanta pentru aceasta audienta”, a avertizat-o Ben Stiller pe Emma Stone, cand ea incerca sa profite de pe urma statutului ei de prezentatoare pentru intaia oara.

Intr-adevar a fost o seara de genul “facem tot ce este necesar”: Will Ferrell, Tina Fey, Chris Rock, Kristen Wiig, Kermit si o insiruire intreaga de actori de comedie s-au numarat printre prezentatori.

Crystal, inarmat cu zambetul sau smecher, a stabilit tonul evenimentului destul  de devreme, deschizand evenimentul cu un montaj de muzica si dans care a reusit sa reuneasca cele 9 filme nominalizate la Cel mai bun Film, pe Tom Cruise, filmul “Bridesmaids” precum si cariera avansata a lui Billy.

“Aceasta este a 9-a oara cand prezint Premiile Oscar, a 9-a oara!” a declarat Crystal in monologul sau de deschidere care parea sa includa pe toata lumea. “Spune-mi War Horse”, “Nimic nu poate rezolva mai bine probleme economice ale lumii decat sa urmarim o gramada de milionari cum isi ofera unul altuia statuete de aur”.

Sala teatrului a fost poleit si drapat in rosu, asemenea multor vedete. Idea era sa imite eleganta filmelor vechi, dintr-o perioada cand ele erau mai importante. 

“Zambetul” grandios care a infuzat ceremonia a insemnat mai mult decat un complot de rating. A fost un efort al Academiei de a trece peste sezonul tumultuos care a lasat organizatia cel putin invinetita, daca nu sangeranda.

Crystal s-a alaturat evenimentului, ca si prezentator in noiembrie, inlocuindu-l pe Eddie Murphy, care a renuntat in momentul in care Brett Ratner, prietenul sau si producatorul evenimentului si-a dat demisia. In acelasi timp, Academia trebuia sa faca fata razboiului intern cauzat de Directorul sau Executiv, Dawn Hudson, si a schimbarilor pe care aceasta incerca sa le implementeze.

Incasarile slabe a celor 9 filme nominalizate la Cel mai bun Film, dintre care unul singur “The Help”, a reusit sa stranga mai mult de 100 de milioane de dolari din vanzarile domestice, au cauzat ingrijorari in privinta potentialului de rating al transmisiunii decernarii Premiilor Oscar. Industria filmului a mai incasat o lovitura in incredere in momentul in care conform unui studiu realizat de The Los Angeles Times a reiesit ca audienta generala a Premiilor Oscar se incadreaza in parametrii: alb, barbat, 60 de ani. Si astfel, s-a pus problema daca Premiile Oscar mai au vreo importanta pentru o America atat de diversificata, daramite pentru o audienta globala.

Intre timp, nostalgia pentru gloria din trecut a fost probabil cel mai melancolic exprimata de Bret McKenzie a carui compozitie “Man or Muppet” a castigat Oscarul pentru Cea mai buna Melodie Originala.

In culise, McKenzie, a recunoscut modest faptul ca melodia sa nu se ridica la valoarea melodiei “Rainbow Connection” a lui Paul Williams si Kenneth Archer, melodia tema a lui Kermit de-a lungul anilor.

“Acea melodie a fost una clasica”, a adaugat McKenzie, “in timp ce melodia mea nici macar nu se compara”, si undeva in aceasta declaratie se afla si morala serii.   

Autor: Noemi Szoke

Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii