Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

“Hugo” si “The Artist” conduc cursa pentru premiile Oscar din acest an

Miercuri, 25 Ianuarie 2012

“Hugo” si “The Artist” conduc cursa pentru premiile Oscar din acest anFilme si regizori

Filmul “Hugo” a lui Martin Scorsese, o fantezie 3-D destinata copiilor, conduce cursa pentru premiile Oscar din acest an cu 11 nominalizari, inclusiv pentru Cel mai bun Film.

Chiar in spatele lui se afla cu 10 nominalizari “The Artist”, un film mut care recreeaza Vechiul Hollywood in perioada cand tranzitiona spre filmul sonor.



9 filme au fost nominalizate in total in acest an, printre care s-au numarat: “The Descendents”, despre un patriarh din Hawaii care incearca sa se impace cu moartea sotiei sale; “Extremely Lound & Incredibly Close”, despre un tanar care incearca sa se reconecteze cu tatal sau care a murit in atacurile din 9/11; “The Help”, bazat pe bestsellerul lui Kathryn Stockett despre diviziunile dintre menajerele de culoare si angajatoarele lor albe din Mississippi-ul anilor 1960; si oda comica a lui Woody  Allen adusa Parisului anilor 1920, “Midnight in Paris”.

Printre acestea s-au mai numarat si “Moneyball”, povestea unui analist statistic care a reusit sa imbunatateasca perspectivele echipei de baseball Oakland Athletics; drama de familie a lui Terrence Malick “The Tree of Life”; precum si epopeea despre Primul Razboi Mondial “War Horse”.

Schimbarile recente din regulile buletinelor de vot ale premiilor Oscar – care au folosit votul preferential care corespund sustinerii unui anumit film – inseamna ca numarul voturilor de prim loc pe care le aduna un film determina cate nominalizari vor fi in final, intre 5 si maximum 10.

Astfel, lista de candidati din acest an nu a inclus filme precum “Bridesmaids”, “Drive”, “The Ides of March”, “J. Edgar”, “Melancholia” si “Tinker, Tailor, Soldier , Spy” care au esuat in strangerea unui numar suficient de voturi de prim loc pentru a se califica in categorie.

In categoria Cel mai bun Regizor, i se alatura lui Scorsese, si regizorului filmului “The Artist” Hazanavicius, si Alexander Payne pentru “The Descendants”, Woody Allen pentru “Midnight in Paris” precum si Terrence Malick pentru “The Tree of Life”.

Steven Spielberg (“War Horse”) si David Fincher (“The Girl With The Dragon Tattoo”) au fost exclusi, alaturi de favoritii criticilor Nicholas Winding Refn (“Drive”) si Lars von Trier (“Melancholia”).

Actori si actrite in roluri principale


In aceste categorii am avut parte de cateva surprize, atat prin includere cat si prin omisiune.

Ambii castigatori ai Globului de Aur, George Clooney (in ipostaza de sot si tata absent care incearca sa se impace cu gandul infidelitatii sotiei sale muribunde in “The Descendants”) cat si Jean Dujardin (in ipostaza de actor mandru in filme mute in “The Artist”) au fost nominalizati la categoria de Cel mai bun Actor.

Alaturi de ei s-au regasit si Demian Bichir, in rolul unui imigrant ilegal in California care incearca sa-i ofere fiului sau o viata mai buna in “A Better Life”; Gary Oldman in rolul unui agent britanic scos la pensie pentru a prinde un tradator din cadrul MI6 in filmul lui John le Carres “Tinker, Tailor, Soldier, Spy” si Brad Pitt in rolul lui Billy Beane, managerul general mai putin ortodox al echipei de baseball Oakland A, in “Moneyball”.
Absentele notabile de pe lista nominalizarilor au fost: Ryan Gosling (“The Ides of March”, “Drive”), Leonardo di Caprio (“J. Edgar”), Mischael Fassbender (“Shame”) si Michael Shannon (“Take Shelter”).

Categoria de Cea mai buna Actrita a inclus-o pe Glenn Close in rolul unei femei care se da drept barbat in “Albert Nobbs”, pe Viola Davis in rolul unei menajere care porneste o lupta impotriva diviziunilor rasiale ale anilor 1960 din Mississippi in “The Help”, pe Rooney Mara in rolul lui Lisbeth Salander in adaptarea romanului lui Stieg Larsson “The Girl with the Dragon Tattoo”, pe castigatoarea Globului de Aur, Meryl Streep in rolul Prim Minsitrului britanic Margaret Thatcher in “The Iron Lady” precum si pe castigatoarea Globului de Aur, Michelle Williams in rolul sirenei Marylin Monroe in “My Week With Marylin”.

Intr-un an extrem de puternic, Kristen Dunst (“Melancholia”) si Tilda Swinton (“We Need to Talk About Kevin”) au fost excluse.

Actori si actrite in roluri secundare


Printre nominalizatii categoriei Cel mai bun Actor intr-un Rol Secundar s-au numarat Kenneth Branagh care l-a interpretat pe Laurence Olivier in “My Week With Marylin”, Jonah Hill in rolul statisticianului care a ajutat la transformarea celor de la Oackland A intr-o echipa castigaroare in “Moneyball”, Nick Nolte in rolului unui alcolic in revenire instrainat de fiii sai in “Warrior”, castigatorul Globului de Aur, Christopher Plummer in rolul unui vaduv care isi recunoaste homosexualitatea in “Beginners” si Max von Sydow in rolul bunicului silentios in “Extremley Loud & Incredibly Close”.

Actori exclusi: Albert Brooks in rolul unui personaj al crimei organizare in “Drive”.

Nominalizariile pentru Cea mai buna Actrita intr-un rol secundar le includ pe Shailene Woodley in rolul adolescentei intelepte si pe Judy Greer in rolul sotiei nebanuitoare in “The Descendants”, Elle Fanning in “Super 8”, Keira Knightley in rolul unei paciente psihoanalitice in “A Dangerous Method”, Carey Mulligan in “Drive” si “Shame” si Vanessa Redgrave in “Coriolanus”.

1.jpg
10.jpg
11.jpg
13.JPG
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
2.jpg
21.jpg
22.jpg
23.jpg
24.jpg
25.jpg
26.jpg
27.jpg
28.jpg
29.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
 

Cea mai buna Animatie


Intr-un an plin de lansari lipsite de titluri remarcabile, schimbarile in regulamentul Academiei au asigurat 5 nominalizari. Cu toate acestea numele grele au fost lasate pe dinafara: “The Adventures of Tintin” a lui Steven Spielberg si Peter Jackson a fost ignorat, precum si “Cars 2” produs de Pixar. Soparla lui Johnny Depp din “Rango” insa a reusit sa-si faca loc pe lista. Alte nominalizari au inclus “A Cat in Paris”, “Chico & Rita”, “Kung Fu Panda II” si “Puss in Boots”.

Cel mai bun Film Strain


Liderul cursei pentru premiul Oscar este filmul “A Separation” a lui Asghar Farhadi, din Iran, care a castigat si Globul de Aur, despre o disputa maritala care o ia ranza pe masura ce isi croieste drumul prin sistemul judiciar iranian.

Alte nominalizari la aceasta categorie au inclus drama criminalistica belgiana “Bullhead”, “Monsieur Lazhar” (Canada), despre un imigrant arab care devine profesor, “Footnote” (Israel), despre conflictul dintre un tata si un fiu si “In Darkness” (Polonia), o poveste adevarata regizata de Agnieszka Holland (“Europa, Europa”) despre evreii care se ascundeau de nazisti intr-un ghetou polonez.

Cel mai bun Scenariu


In afara de nominalizarile pentru Cel mai bun Regizor,Woody Allen si Michel Hazanavicius au fost propusi si pentru categoria de Cel mai bun Scenariu (alaturi de Annie Mumolo si Kristen Wiig pentru “Bridesmaids”, J.C. Chandor pentru “Margin Call” si Asghar Farhadi pentru “A Separation”).

In categoria Cel mai bun Scenariu Adaptat regizorul filmului “The Descendants”, Payne, a impartit o nominalizare cu vedeta sa George Clooney pentru scenariul filmului “The Ides of March”. Acestia concureaza cu “Hugo”, “Moneyball” si “Tinker, Tailor, Soldier, Spy”.

Muzica


Odata cu cele 2 nominalizari pentru Cea mai buna Muzica Originala, pentru “The Adventures of Tintin” si “War Horse”, John Williams a primit cele mai multe nominalizari la premiile Oscar din toate timpurile, 49 (in afara de Walt Disney). Alti nominalizati la aceasta categorie sunt “The Artist”, “Hugo” si “Tinker, Tailor, Soldier, Spy”.

Categorii tehnice


"Hugo," "The Artist," "War Horse" si "The Girl With the Dragon Tattoo" sunt toate prezente puternice in nominalizarile pentru aceste categorii.
Pentru Cinematografie nominalizatii au fost „The Tree of Life”, care a luat toate premiile criticilor si care concureaza cu „The Artist”, „The Girl With the Dragon Tatoo”, „Hugo” si „War Horse”. Insa rola de film clasica a castigat cursa in aceasta categorie intrucat singurele filme filmate cu camere digitale au fost „Dragon Tattoo” si „Hugo”.

Pentru Editare „Dragon Tattoo” concureaza cu „Hugo”, „The Artist”, „The Descendants” si „Moneyball”.

Ultima parte a seriei Harry Potter se multumeste cu doar 3 nominalizari pentru Regizare Artistica, Efecte Vizuale si Machiaj.

„The Tree of Life” a esuat in incercarea de a intra pe lista celor 5 nominalizari la categoria Efecte Vizuale, care, in afara de „Deathly Hallows”, ii include pe „Hugo”, „Real Steel”, „Rise of the Planet of the Apes”  si „Tansformers: Dark of the Moon”.

Trecutul este impotriva prezentului la categoria Cel mai bun Costum, cu nominalizari din era engleza elisabetana „Anonymous”, edwardiana („W.E.”) si romantica („Jane Eyre”), de la Parisul anilor 1920 („Hugo”) pana la Hollywood („The Artist”).

Documentare


Documentarele nominalizate spun povesti despre razboi, justitie, lupte pentru mediu si atleti de liceu, precum si despre arta dansului.
Nominalizatii i-au inclus pe Joe Berlinger si Bruce Sinofsky pentru „Paradise Lost 3: Purgatory” care urmareste cazul West Memphis 3, „Hell and Back Again”, documentarul jurnalistului Danfung Dennis despre o unitatei marina din Afganistan, „If a Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front”, o incursiune in miscarea radicala, „Pina” a lui Wim Wenders, un spectacol de dans 3-D realizat in onoarea coreografului Pina Bausch si „Undefeated” o poveste despre maturizarea jucatorilor de fotbal din liceu.


Autor: Noemi Szoke


Te-ar putea interesa:
  • Oscar 2010 - 20 de filme de animatie in cursa pentru o nominalizare

    "Deasupra tuturor", "Sta sa ploua cu chiftele" si "Ponyo on the Cliff", dar si alte cinci pelicule europene, ca "Panique au village", fac parte din cele 20 de productii inscrise in cursa nominalizarilor la Oscar 2010 pentru cel mai bun film de animatie, potrivit organizatorilor, citati de AFP.

  • "The King's Speech" si "The Social Network", in cursa la Oscar 2011 pentru cel mai bun film

    "The King's Speech", "The Social Network", "Black Swan", "127 Hours", "Inception" se numara printre peliculele nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 83-a editie, au anuntat organizatorii evenimentului, marti, intr-o conferinta de presa.

  • Castig zgomotos pentru “The Artist”: 5 Premii Oscar

    In Los Angeles lingusirea te va duce oriunde. “The Artist”, “scrisoarea de dragoste” catre Hollywood, a primit imbratisari, pupici si premiul Oscar pentru Cel mai bun Film, la a 84-a editie a Premiilor Academiei de Film. Filmul a mai luat acasa Oscarul pentru Cel mai bun Actor si Cel mai bun Regizor, intr-un moment in care industria cinematografica parea ca-si onoreaza propriile origini.

  • Premiile Oscar 2008

    Decernarea premiilor Oscar, eveniment ce a avut loc duminica la Kodak Theatre din Los Angeles, a reprezentat cel mai impresionant eveniment de acest gen al anului in curs.

  • Premiile Oscar 2009

    Mult asteptata decernare a premiilor Academiei americane de film a avut loc pe 23 februarie la Kodak Theatre din Los Angeles, fiind transmisa in direct si in Romania de canalul HBO, incepand cu 3:00, ora Romaniei.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii