Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Cele mai importante evenimente din muzica in anul 2010

Luni, 03 Ianuarie 2011
Cele mai importante evenimente din muzic în anul 2010
Foto: Hepta
Cele mai importante momente in muzica internationala in anul 2010:

Premiile Grammy


Starul R&B Beyonce a castigat sase premii Grammy, inclusiv pentru cea mai buna piesa a anului ("Single Ladies (Put a Ring On It)"), cea mai buna interpretare pop si cel mai bun album R&B contemporan ("I Am ... Sasha Fierce"), surclasand-o pe tanara senzatie a muzicii country Taylor Swift, care a obtinut patru astfel de prestigioase trofee, pentru, printre altele, cel mai bun album country - "Fearless" -, cea mai buna interpretare country si cea mai buna piesa country - "White Horse".

In topul premiilor, celor doua dive li s-au alaturat muzicienii din trupa de rock Kings of Leon, care au obtinut trei Grammy, inclusiv pentru cea mai buna interpretare rock si cea mai buna piesa rock -
"Use Somebody". Trioul punk rock Green Day a castigat premiul Grammy pentru cel mai bun album rock - "21st Century Breakdown".

Michael Jackson a fost distins postum cu premiul Grammy pentru intreaga activitate, alaturi de alti sase muzicieni - cantaretul canadian Leonard Cohen, muzicianul Bobby Darin (postum), chitaristul David "Honeyboy" Edwards, trompetistul de muzica jazz Clark Terry, cantareata de muzica country Loretta Lynn si pianistul si compozitorul André Previn.

Brit Awards

Cantareata americana Lady Gaga, renumita pentru tinutele ei excentrice, a triumfat, la Londra, castigand trei trofee la cea de-a 30-a editie a galei Brit Awards, impunandu-se la categoriile "cea mai buna cantareata internationala", "cel mai bun album international" ("The Fame") si "revelatia internationala a anului".

La randul lor, cantareata Lily Allen a fost desemnata "cea mai buna cantareata britanica", iar grupul Florence And the Machine a primit premiul pentru "cel mai bun album britanic" ("Lungs"). Premiul pentru cel mai bun cantaret international a fost atribuit rapperului american Jay-Z.

Materialul discografic "(What's the Story) Morning Glory?" al grupului Oasis a fost desemnat "cel mai bun album britanic al ultimilor 30 de ani", in timp ce Robbie Williams a primit un premiu pentru contributia extraordinara adusa muzicii britanice.

Songwriters Hall of Fame 2010

Cantaretul canadian Leonard Cohen a fost inclus in Songwriters Hall of Fame, impreuna cu principalii membri ai grupului Earth, Wind & Fire si producatorul si compozitorul David Foster, Johnny Mandel, Jackie DeShannon, Larry Dunn si Al McKay. Totodata, cantaretul britanic Phil Collins a fost recompensat cu Johnny Mercer Award. Gala Songwriters Hall of Fame a avut loc pe 17 iunie la New York.

NME Awards 2010


Trupele Muse si Kasabian au primit fiecare cate doua premii la gala NME Awards, organizata la Londra. Muse s-a impus la categoria "cea mai buna trupa britanica" si "cel mai bun website al
unei trupe" (muse.mu), Radiohead are cel mai bun blog (Radiohead.com/deadairspace), iar Kasabian a triumfat la categoriile "cel mai bun album" si "cea mai buna coperta a unui album" pentru materialul discografic "West Rider Pauper Lunatic Asylum".

Trupele Blur si Arctic Monkeys au primit si ele cate un premiu din partea revistei muzicale New Musical Express, intr-o gala dominata de formatiile masculine, in ciuda opiniilor expertilor, care au prevazut pentru anul 2010 o dominatie a femeilor in industria muzicala. Grupul brit-pop Blur s-a impus la categoria "cel mai bun concert live", pentru show-ul sustinut in Hyde Park, iar Arctic Monkeys a fost desemnata "cea mai buna trupa live", dupa turneul lor sold-out din 2009.

The Jonas Brothers au fost castigatorii categoriilor "cel mai prost album" ("Lines Vines Trying Times") si "cea mai proasta trupa". Lady Gaga a castigat premiul categoriei "cel mai prost imbracat artist", dar si pe cel pentru cel mai bine imbracat artist.

Rock and Roll Hall of Fame 2010


Grupul pop suedez Abba si trupa punk The Stooges s-au numarat printre legendele muzicale incluse in 2010 in Rock and Roll Hall of Fame, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la New York. Lor li s-au alaturat trupa de rock britanica Genesis, starul muzicii raggae Jimmy Cliff si trupa pop britanica The Hollies.

Cel mai influent artist din lume - revista Time

Lady Gaga a fost desemnata cel mai influent artist din lume, potrivit sondajului pe anul acesta realizat de revista Time, devansandu-le pe celebra realizatoare de televiziune Oprah Winfrey si pe regizoarea laureata cu Oscar in 2010 Kathryn Bigelow.

Ivor Novello Awards 2010

Cantareata Lily Allen a fost recompensata pentru piesele incluse pe cel mai recent album al sau, "It's Not Me, It's You", cu trei distinctii, la cea de-a 55-a gala a premiilor Ivor Novello, unele dintre cele mai prestigioase distinctii ale industriei muzicale, dedicate compozitorilor si cantaretilor britanici. Astfel, Lily Allen a primit premiile pentru cel mai bun cantec si cea mai cantata piesa, pentru hitul "The Fear", dar si cel pentru compozitorului anului.

Tanarul cantaret scotian Paolo Nutini a primit premiul pentru cel mai bun album - "Sunny Side Up", iar Johnny Marr, fostul chitarist al trupei The Smiths, a fost recompensat cu premiul Ivors
Inspiration, in timp ce producatorul muzical Trevor Horn a primit un premiu pentru contributia extraordinara adusa la dezvoltarea muzicii britanice. Paul Weller a primit un premiu special Ivor Novello pentru intreaga cariera. Premiul special international a fost decernat cantaretului Neil Sedaka.

Mojo Awards 2010

Jimmy Page, fostul chitarist al trupei Led Zeppeling, a fost inclus in Mojo Hall of Fame, in cadrul galei anuale a premiilor Mojo, ce au fost decernate la Londra, in urma voturilor exprimate de cititorii acestei reviste. Celebrul rocker a fost premiat in cadrul acestei gale pentru contributia adusa industriei muzicale.

In cadrul galei Mojo Awards 2010, piesa "Fire" a trupei Kasabian a fost desemnata "cantecul anului", iar "Truelove's Gutter" al muzicianului Richard Hawley a fost votat "cel mai bun album al anului". Totodata, albumul de debut al trupei The Stone Roses, lansat in 1989, a fost desemnat castigatorul categoriei Classic Album, iar fostul solist al grupului Soft Cell, Marc Almond, a iesit invingator la categoria Mojo Hero. Muzicianul francez Jean Michel Jarre a primit in cadrul galei de la Londra premiul Lifetime Achievement.

MTV Video Music Awards 2010


Lady Gaga a fost desemnata marea castigatoare la gala MTV Video Music Awards pe 2010, castigand opt trofee. Cele mai multe dintre statuetele primite de Lady Gaga i-au fost decernate pentru
videoclipul piesei "Bad Romance" - la categoriile "cel mai bun videoclip al anului", "cel mai bun clip al unei artiste", "cel mai bun clip pop", "cel mai bun videoclip dance", "cea mai buna coregrafie", "cea mai buna regie" si "cel mai bun montaj". Lady Gaga a mai castigat un trofeu pentru cea mai buna colaborare, cu Beyonce Knowles, pentru "Telephone".

Eminem a primit doua premii MTV Video Music pentru piesa "Not Afraid", la categoriile "cel mai bun clip al unui artist" si "cel mai bun clip hip-hop". Justin Bieber, idolul adolescentilor nord-americani, a fost desemnat cel mai bun artist debutant, pentru piesa "Baby", pe care o interpreteaza in duet cu rapperul Ludacris. Printre ceilalti castigatori ai galei s-au numarat trupa rock 30 Seconds to Mars, al carei solist este actorul Jared Leto, premiata la categoria "cel mai bun videoclip rock" ("Kings and Queens"), in timp ce Muse, The Black Keys, Jay-Z si Alicia Keys si Florence & The Machine au castigat cate un MTV Video Music Award la diverse categorii tehnice.

Broadcast Music Inc (BMI) Awards 2010

Artistii britanici Sting, Elton John si Lily Allen au fost premiati de reprezentantii industriei muzicale americane (Broadcast Music Inc/ BMI) pentru piesele lor cu cele mai multe difuzari la posturile americane de radio si televiziune.

Lily Allen a fost premiata pentru piesa "The Fear", un veritabil succes in SUA. Sting a primit trofeul pentru piesa "Every Breath You Take", pe care a lansat-o intr-o perioada in care canta in trupa The Police, aceasta melodie avand peste 10 milioane de difuzari peste Atlantic. Elton John a fost recompensat pentru piesele "Your Song" si "Crocodile Rock", compuse impreuna cu Bernie Taupin, ce au fost difuzate de opt milioane de ori, respectiv de sase milioane de ori in Statele Unite.

Textierul Don Black, muzicianul care a compus coloana sonora a mai multor filme din seria "James Bond", a fost recompensat cu Icon Award.

YouTube - record de vizualizari

Lady Gaga a devenit oficial primul artist din lume ale carui videoclipuri au depasit un miliard de vizualizari pe site-ul YouTube.

Billboard - artista anului 2010

Fergie, solista grupului Black Eyed Peas, a fost desemnata artista anului de revista Billboard.

MTV Europe Music Awards 2010


Lady Gaga a dominat si gala MTV Europe Music Awards 2010 (EMA), impunandu-se la trei categorii de premii - "cea mai buna cantareata a anului", "cea mai buna cantareata pop" si "cel mai bun cantec al anului" ("Bad Romance").

Kathy Perry, nominalizata la cinci categorii, a trebuit sa se multumeasca cu trofeul pentru cel mai bun videoclip al anului ("California Gurls"). La aceeasi gala, cantareata Ke$ha, in varsta de 23 de ani, a fost desemnata "relevatia anului 2010", Eminem a fost desemnat "cel mai bun artist hip-hop", iar trupa Bon Jovi a primit trofeul Global Icon, aflat la editia inaugurala.

Totodata, Thirty Seconds to Mars a primit premiul pentru cel mai bun artist rock, Justin Bieber a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun cantaret, Linkin Park, pentru cel mai bun concert, Tokyo Hotel, pentru cea mai buna performanta mondiala pe scena, iar Bon Jovi a primit un premiu onorific.

Anul acesta, cantareata Inna a castigat titlul de Best Romanian Act si dreptul de a reprezenta Romania la MTV Europe Music Awards (MTV EMA), pentru a doua oara consecutiv. Castigatorul acestei categorii a fost italianul Marco Mengoni.

Cele mai importante evenimente din muzic în anul 2010
Foto: Hepta
Classic Rock Roll of Honour 2010


Slash, fostul chitarist al grupului american Guns N' Roses, trupa australiana AC/DC si grupul canadian Rush au primit cele mai importante premii decernate in cadrul galei Classic Rock Roll of Honour 2010.

"Slash", materialul discografic solo lansat de chitarist in 2010, a fost desemnat "albumul anului" in cadrul acestei gale organizate de editorii revistei Classic Rock.

Rockerii australieni de la AC/DC au triumfat la categoria "cea mai buna trupa rock a anului", iar John Paul Jones, basistul trupei Led Zeppelin, a fost ovationat de publicul prezent in momentul in care a urcat pe scena pentru a primi premiul pentru contributia extraordinara la dezvoltarea muzicii.

Trei membri ai grupului Black Sabbath au fost premiati in cadrul galei - basistul Geezer Butler, care a primit premiul Metal Guru, regretatul Ronnie James Dio, recompensat postum cu premiul Tommy Vance Inspiration, si fostul solist al acestui grup de legenda, Glenn Hughes, care a primit Childline Rocks Award.

Trupa canadiana Rush a fost recompensata cu Living Legend Award, trofeul fiind inmanat solistului Geddy Lee.

Printre ceilalti artisti recompensati in cadrul galei Classic Rock 2010 s-au numarat trupa Rolling Stones, care s-a impus la categoria "cea mai buna relansare a anului", pentru reeditarea albumului "Exile On Main Street", si solistul Roy Wood, recompensat cu Classic Songwriter Award.

Latin Grammy Awards 2010

Grupul pop mexican Camila si cantaretul dominican Juan Luis Guerra, un star al muzicii merengue, au fost marii castigatori ai galei Latin Grammy pe 2010. Cantecul "Mientes", interpretat de trioul mexican Camila, a fost desemnat invingator la categoriile "cantecul anului" si "discul single al anului", iar cantaretul dominican Juan Luis Guerra s-a impus la categoria "albumul anului" pentru discul "A Son de Guerra". Juan Luis Guerra a castigat, totodata, categoriile "cel mai bun album tropical contemporan" si "cel mai bun cantec tropical" pentru piesa "Bachata en
Fukuoka", devenind astfel detinatorul a 15 premii Latin Grammy.

Grupul Camila, alcatuit din Mario Domm, Samo si Pablo Hurtado, s-a impus si la categoria "cel mai album pop al unui duet sau al unui grup", pentru materialul discografic "Dejarte de Amar".

Printre ceilalti castigatori se numara Nelly Furtado, desemnata cea mai buna cantareata pop, pentru albumul ei "Mi Plan", interpretat in limba spaniola.

American Music Awards 2010


Cantaretul canadian Justin Bieber, in varsta de 16 ani, a dominat gala American Music Awards (AMA) pe 2010, castigand patru trofee. Justin Bieber, un idol al adolescentilor americani, s-a impus la categoriile "artistul anului", "albumul pop favorit", "cel mai bun cantaret debutant" si "artistul pop favorit".

Eminem si grupul country Lady Antebellum, nominalizati la cinci categorii, au fost nevoiti sa se multumeasca cu cateva premii secundare. Eminem s-a impus la categoriile "cel mai bun album rap/ hip/hop" si "cel mai bun artist rap/ hip hop", dar a pierdut in fata lui Justin Bieber in celelalte trei categorii la care a fost nominalizat. In schimb, Lady Antebellum s-a impus la categoria "cel mai bun grup country".

Cantaretul Usher, cel care l-a descoperit pe Justin Bieber in urma cu 18 luni si care l-a ajutat pe acesta sa semneze un contract cu o casa de discuri, s-a impus la randul sau
la categoriile "artistul preferat de muzica soul/ rhythm & blues" si "albumul preferat de muzica soul/ rhythm & blues".

Totodata, Michael Buble a castigat primul sau trofeu din cariera, impunandu-se la categoria "artistul contemporan adult preferat".

Printre ceilalti castigatori de la cea de-a 38-a gala anuala American Music Awards s-au numarat trupa britanica Muse (artistul de rock alternativ preferat), Taylor Swift (artista preferata de muzica country), Carrie Underwood (albumul preferat de muzica country/ "Play On"), grupul Black Eyed Peas (trupa, duetul sau grupul preferat de muzica pop/ rock), Rihanna (artista preferata de muzica soul/ rhythm & blues), Shakira (artista preferata de muzica latino) si Lady Gaga (artista preferata de muzica pop/ rock).

AVANCRONICA A PREMIILOR SI DISTINCTIILOR MUZICALE IN 2011

Rapperul american Eminem, care se bucura de o revenire spectaculoasa in industria muzicala, dupa ce s-a luptat multi ani pentru a-si invinge dependenta de droguri, a primit cele mai multe nominalizari la cea de-a 53-a gala a premiilor Grammy, concurand la 10 categorii.

Eminem, in varsta de 38 de ani, a fost nominalizat la trei categorii principale - "cel mai bun album al anului", "cel mai bun cantec al anului" si "cel mai bun single al anului". Muzicianul american a mai fost nominalizat la alte sapte categorii secundare, specifice genului rap.

Printre ceilalti artisti care au primit cele mai multe nominalizari la categoriile principale se numara starul R&B Bruno Mars, nominalizat la sapte categorii, in timp ce rapperul Jay-Z, cantareata pop Lady Gaga si grupul country Lady Antebellum au primit cate sase nominalizari.

Castigatorii celor 109 categorii vor fi anuntati in cadrul unei gale ce va avea loc la Los Angeles, pe 13 februarie.

Totodata, Alice Cooper, Neil Diamond si Tom Waits se afla pe lista muzicienilor care vor fi inclusi in Rock and Roll Hall of Fame in 2011. Pe aceasta lista se mai afla cantareata americana Darlene Love si pianistul Dr. John.

Ceremonia de includere a celor cinci muzicieni in Rock and Roll Hall of Fame va avea loc pe 14 martie la New York.


Te-ar putea interesa:
  • 500 cele mai importante marci ale lumii

    De la Dolge & Gabbana la Nokia ,de la Gucci la Coca - Cola si altele, toate sunt marci pe care le folosim mai mult sau mai putin. Cartea  500 cele mai importante marci ale lumii scoate in evidenta cele mai importante branduri la ora actuala.

  • Show-urile lui Kylie Minogue si filmul "4,3,2" - printre cele mai tari evenimente londoneze

    Show-urile lui Kylie Minogue si filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" au fost incluse in topul celor mai importante evenimente artistice care vor avea loc la Londra in 2008, potrivit Evening Standard.

  • Evenimente culturale la Stufstock 2010

    Cea de-a opta editie a festivalului Stufstock din Vama Veche, care va avea loc intre 16 si 22 august, va prezenta, timp de o saptamana, pe langa muzica, filme, carte, teatru, si workshop-uri de fotografie si cinema, au declarat, miercuri, organizatorii, intr-o conferinta de presa.

  • Justin Bieber - 4 trofee importante la gala American Music Awards 2010

    Cantaretul canadian Justin Bieber, in varsta de 16 ani, a dominat gala American Music Awards (AMA) pe 2010, ce a avut loc, duminica, la Los Angeles, castigand patru trofee, informeaza Reuters.com.

  • Anul cultural 2010

    Intr-o perioada in care criza a muscat din plin si din bugetul culturii, viata culturala romaneasca a stat, in anul 2010, in egala masura sub semnul unor revederi si al unor despartiri memorabile.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii