Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

"Shakespeare colt cu Victor Hugo" - Marele Trofeu TIFF 2008

Luni, 09 Iunie 2008

Image Marele Trofeu al celei de-a saptea editii a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), in valoare de 10.000 de euro, a fost decernat, intr-o ceremonie care a avut loc sambata seara, la Teatrul National din Cluj, filmului "Shakespeare colt cu Victor Hugo", transmite trimisul MEDIAFAX. 

"Shakespeare colt cu Victor Hugo/ Intimidades de Shakespeare y Victor Hugo" (Mexic, 2008), in regia lui Yulene Olaizola, spune povestea bunicii regizoarei, care isi deapana amintirile in fata camerei de filmat. Aceasta povesteste cum, in anii '80, a inchiriat o camera din casa ei unui june atragator, excentric si misterios, aparent inofensiv.

Pentru Trofeul Transilvania au concurat 12 lungmetraje. Filmele din concurs au fost analizate si judecate de un juriu format din cinci profesionisti din domeniu: regizorul roman Corneliu Porumboiu, Marie Pierre Macia - producatoarea franceza a filmului "Pescuit sportiv", in regia lui Adrian Sitaru, si fost director al sectiunii Quinzaine des Realisateurs de la Cannes, Sebastian Lelio - regizorul chilian castigator al Trofeului Transilvania de anul trecut, cu filmul "La Sagrada Familia", Michael Fitzgerald - reputat producator american, a carui filmografie include productii oscarizate si colaborari cu actori precum Jack Nicholson si Sean Penn, si Jay Weissberg - cronicar la cea mai importanta revista de business cinematografic din lume, Variety.

Prezentam in continuare lista premiilor acordate la TIFF 2008:

- Premiul pentru cel mai bun film din cadrul workshopului "Let’s go digital" - "Puzzle"

- Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj din sectiunea "Umbre", dedicata filmului horror si fantasy - "Vesnica pomenire/ RIP", regia Bruno Collet (Franta)

- Premiul de debut in filmul romanesc - regizorul George Dorobantu, pentru filmul "Elevator"

- Premiul concursului de scenarii, categoria scurtmetraj - Bogdan Muresan, pentrul filmul "Torta vie"

- Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru scurtmetraj - "(Plictis si) inspiratie", de Igor Cobileanski

- Premiul concursului de scenarii, categoria lungmetraj - Ioan Anton, pentru filmul "Cainele japonez"

- Premiul FIPRESCI - "La Rabia", de Albertina Carri (Argentina)

- Premiul publicului - "I Always Wanted to Be a Gangster", de Samuel Benchetrit

- Premiul pentru intreaga cariera - Tamara Buciuceanu-Botez

- Premiul pentru imagine - operatorul Mart Taniel, pentru "Balul de toamna/ Sugisball"

- Premiul pentru cea mai buna interpretare - actorii Peter Haumann, Peter Rudolf, Milan Schruff, pentru filmul "Aventurierii/ Kalandorok" (Ungaria)

- Premiul pentru regie - Omar Shargawi, pentru filmul "Jamil, mergi in pace/ Ma salama Jamil" (Danemarca)

- Premiul sectiunii Zilele Filmului romanesc pentru cea mai buna performanta intr-un lungmetraj - "Podul de flori", de Thomas Ciulei

- Premiul special al juriului - "Lacul Tahoe/ Lake Tahoe", de Fernando Eimbcke (Mexic)

- Premiul de excelenta - Radu Beligan

- Premiul pentru intreaga cariera - Catherine Deneuve


sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • Filmul "Silent Voices" a castigat marele trofeu al Ro-IFF 2010

    Peliculele "Silent Voices", "One War", "My Letter to Pippa" si "The Way Up" sunt marile castigatoare ale celei de-a sasea editii a Romania International Film Festival (Ro-IFF), care s-a desfasurat la Bucuresti, intre 1 si 10 octombrie, informeaza un comunicat.

  • "Vremuri schimbatoare" proiectat la TIFF 2008

    Filmul "Vremuri schimbatoare/ Les temps qui changent", in regia lui Andre Techine, va fi proiectat pe 7 iunie, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania, care are loc la Cluj-Napoca, in prezenta faimoasei actrite Catherine Deneuve, invitata de onoare a manifestarii. 

  • Catherine Deneuve - invitata speciala la TIFF 2008

    Actrita franceza Catherine Deneuve este oaspetele de onoare al Festivalului Intrenational de Film Transilvania (TIFF), care are loc la Cluj, in perioada 30 mai - 8 iunie, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX. In cadrul Galei de inchidere, Catherine Deneuve va primi Premiul pentru intreaga cariera din partea Festivalului International de Film Transilvania, inmanat, in ultimii ani, unor personalitati marcante ale cinematografiei europene, precum Vanessa Redgrave, Franco Nero sau Annie Girardot.

  • Oscarul este cel mai dorit trofeu

    Desi masoara doar 33 de centimetri, cantareste 3,85 kilograme si poarta un nume bizar, statueta Oscar, ce reprezinta un barbat chel cu alura de culturist care infige o sabie intr-o bobina de film, ramane cel mai ravnit trofeu oferit de cinematografia americana, informeaza AFP.

  • O comedie neagra despre eutanasie, castigatoare al marelui trofeu la Festivalul de la Roma 2010

    "Kill Me Please", o comedie neagra despre eutanasie, semnata de Olias Barco, a castigat marele trofeu al Festivalului de Film de la Roma, care a inceput pe 28 octombrie si s-a incheiat vineri, informeaza Reuters.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii