Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

"Vremuri schimbatoare" proiectat la TIFF 2008

Joi, 29 Mai 2008

Image Filmul "Vremuri schimbatoare/ Les temps qui changent", in regia lui Andre Techine, va fi proiectat pe 7 iunie, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania, care are loc la Cluj-Napoca, in prezenta faimoasei actrite Catherine Deneuve, invitata de onoare a manifestarii. 



Potrivit organizatorilor festivalului, laureata Premiului Special la cea de-a 61-a editie a Festivalului de la Cannes, celebra actrita Catherine Deneuve, vine la Cluj in ziua decernarii premiilor TIFF. Sambata, 7 iunie, ora 18.00, TIFF-ul le da intalnire spectatorilor clujeni la Cinema Republica, unde o vor putea intalni pe marea doamna a cinematografiei franceze. Ea va fi prezenta la proiectia speciala a filmului "Vremuri schimbatoare/ Les temps qui changent", in regia lui Andre Techine, unde, alaturi de Gerard Depardieu, Catherine Deneuve face unul dintre rolurile memorabile din cariera sa.

In cadrul Galei de inchidere, actritei ii va fi acordat Premiul pentru intreaga cariera. TIFF ia startul vineri, la Cluj-Napoca, unde timp de zece zile urmeaza sa ruleze aproximativ 200 de productii cinematografice din 40 de tari, in locatii ca traditionalele cinematografe Republica, Arta, Victoria si Echinox, carora li s-au adaugat Teatrul National, Cinema Enigma, Galeria Muzeului de Arta si un Cinema Drive-In, primul de acest gen din Romania.

Editia a saptea a festivalului, descrisa de organizatori ca fiind "cea mai ambitioasa editie de pana acum", rezerva publicului si numeroase surprize. Cu siguranta una dintre experientele cinematografice memorabile de la aceasta editie a TIFF-ului va fi proiectia de duminica, 1 iunie, de la Cinema Echinox, a blockbuster-ului bollywoodian Om Shanti Om (India, 2007), regizat de Farakh Khan: filmul indian cu cele mai mari incasari, cel mai mare buget si cele mai spectaculoase desfasurari de forte in materie de scenografie, coregrafie si efecte speciale, cu superstarul Sharukh Khan in rolul principal.

TIFF-ul a pregatit iubitorilor de cinema filme-eveniment si invitati de marca. Ziua de 6 iunie este dedicata reprezentantilor Romaniei la Cannes anul acesta. "Megatron", in regia lui Marian Crisan, proaspatul castigator al Palme d'Or-ului pentru scurt metraj va fi proiectat in premiera in Romania la Teatrul National din Cluj Napoca.

El va precede cel de-al treilea lung metraj al lui Radu Muntean – "Boogie", prezent in Quinzaine des Realisateurs. Cei doi regizori, impreuna cu echipele de filmare cu care au lucrat, vor participa la aceste doua proiectii de gala. Tot de la Cannes direct la Cluj va ajunge si castigatorul Premiului FIPRESCI – "Delta", in regia lui Kornel Mundruczo.

Teatrul National va fi din nou gazda acestei proiectii speciale din cadrul Zilei Filmului Maghiar TIFF 2008 din data de 4 iunie. Cu aceeasi distrinctie TIFF 2008 pe care o primeste Catherine Deneuve va fi omagiata si actrita Tamara Buciuceanu-Botez. Celor doua li se va alatura unul dintre cei mai indragiti actori ai teatrului si filmului romanesc – maestrul Radu Beligan, caruia i se va oferi Premiul de Excelenta TIFF.

Acestor oaspeti speciali li se vor alatura alti 500 de invitati romani si straini din industria de film. Pe langa filme, workshopuri, seminarii, intalniri cu cineasti, TIFF gazduieste si expozitiile de arta si fotografie ale unor artisti vizuali in voga din peisajul contemporan romanesc: Cosmin Bumbut, Sorin Spoiala si Sorin Tara. Meeting Point-ul TIFF din curtea Muzeului de Arta ramane si in acest an una dintre cele mai fierbinti locatii ale festivalului: aici vor avea loc evenimentele paralele din cadrul celor trei programe inter-culturale de la aceasta editie.

Astfel, sambata, 31 mai, de la ora 20:30, publicul de la TIFF va putea asista la un recital de zile mari al unui artist unic: Elvis Romano, inventatorul genului muzical Rock’n’Rrom, unul din personajele pline de farmec din filmele regizorului Cristian Nemescu, Marilena de la P7 si California Dreamin'.

Pe 4 iunie, de la ora 21:30, in cadrul Zilei Maghiare la TIFF, grupul Popivan va incinge atmosfera de la Meeting Point pe ritmuri de rock alternativ. Tot de rock alternativ, de asta data cu influente punk, vor avea parte si spectatorii concertului de pe 6 iunie: Gandul Matei va oferi o mostra de muzica basarababeana contemporana in cadrul manifestarilor Focus Moldova. Poate cel mai asteptat concert de la Meeting Point este recitalul formatiei clujene Kumm din penultima seara de TIFF, sambata, 7 iunie, de la ora 21:00.


sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • Catherine Deneuve - invitata speciala la TIFF 2008

    Actrita franceza Catherine Deneuve este oaspetele de onoare al Festivalului Intrenational de Film Transilvania (TIFF), care are loc la Cluj, in perioada 30 mai - 8 iunie, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX. In cadrul Galei de inchidere, Catherine Deneuve va primi Premiul pentru intreaga cariera din partea Festivalului International de Film Transilvania, inmanat, in ultimii ani, unor personalitati marcante ale cinematografiei europene, precum Vanessa Redgrave, Franco Nero sau Annie Girardot.

  • "Shakespeare colt cu Victor Hugo" - Marele Trofeu TIFF 2008

    Marele Trofeu al celei de-a saptea editii a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), in valoare de 10.000 de euro, a fost decernat, intr-o ceremonie care a avut loc sambata seara, la Teatrul National din Cluj, filmului "Shakespeare colt cu Victor Hugo", transmite trimisul MEDIAFAX. 

  • Parfum de rock din alte vremuri - Iron Maiden la Bucuresti

    Veteranii britanici ai muzicii rock Iron Maiden au adunat, luni seara, la Bucuresti, circa 22.000 de spectatori carora le-au predat o lectie de heavy metal clasic, tratandu-si publicul cu un show complet ce a uimit prin energie si valoare.

  • Filmul "Filantropica" va fi proiectat la ICR Budapesta

    Filmul "Filantropica", de Nae Caranfil, va fi proiectat, pe 4 februarie, la Institutul Cultural Roman (ICR) din Budapesta, in cadrul programului Film Klub, care prezinta cinematografia romaneasca, informeaza institutul.

  • "Concertul" de Radu Mihaileanu va fi proiectat la Fabiofest

    Filmul "Concertul" de Radu Mihaileanu va fi proiectat in cadrul Fabiofest, care se va desfasura intre 25 martie si 3 aprilie, la Praga, informeaza cineuropa.org.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii