Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Depresia la femei, cauzata si de alimentele bogate in grasimi saturate

Vineri, 15 Ianuarie 2010
Depresia la femei, cauzata si de alimentele bogate in grasimi saturate
Sursa foto: Mediafax
Alimentele bogate in grasimi saturate si in zaharuri favorizeaza aparitia depresiei la femei, provocand stari emotionale fluctuante, potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii australieni, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii de la Universitatea din Melbourne au aratat ca fluctuatiile emotionale sunt mai frecvente in cazul femeilor care consuma alimente ce contin un nivel mare de grasimi si zahar. Se pare ca starile de spirit schimbatoare sunt mai des intalnite la femeile, cu varste intre 20 si 93 de ani, care timp de mai mult de zece ani au mancat in principal mancare procesata si bogata in grasimi, informeaza Mediafax .

"Nu exista o dieta magica", a spus doctorul Felice Jacka, "dar un regim alimentar format majoritar din legume, fructe, carne slaba si produse cu mai putine grasimi si pastrarea dulciurilor si a hranei procesate pentru meniul ocazional ajuta la pastrarea unei conditii psihice echilibrate si a unei stari generale bune".

Concluziile coordonatorului studiului se bazeaza pe 10 ani de observatie a influentei regimului alimentar asupra a 1.046 de femei. Dintre acestea, 925 de femei nu sufereau de oscilatii emotionale, in timp ce 121 aveau simptome de depresie si anxietate, potrivit studiului publicat in American Journal of Psychiatry.

Monitorizarea meselor pentru a determina cum ar putea influenta starile de spirit a dus la descoperirea ca femeile care urmeaza un regim alimentar "vestic" - cel care include paine alba, pizza, hamburgeri, cartofi prajiti, bauturi din lapte cu arome - prezinta cu 50% mai multe riscuri de a dezvolta forme de depresie.

In contrast, riscurile ca simptomele de anxietate si stari emotionale fluctuante sa apara la femeile care mananca multe legume, fructe, carne de vita, miel, peste si alimente pe baza de grau sunt cu 30% mai mici.

Relatia intre comportamentul alimentar si anumite afectiuni psihiatrice a fost validata pentru toate categoriile de varsta, greutate, nivel economic, statut social si obiceiuri de consum pentru tigari si alcool.

Studiul arata ca sunt necesare noi investigatii pentru a putea determina daca o dieta nesanatoasa provoaca un declin al functiilor mintale sau daca este valabila reciproca.


Te-ar putea interesa:
  • Obezitatea este cauzata de creier

    Activitatea prea lenta a centrilor placerii din creier, in timpul mesei, contribuie la aparitia obezitatii, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani, publicat in revista Science si preluat de AFP si MEDIAFAX.

  • Otetul - inamicul natural al acumularii de grasimi

    Studiile unor cercetatori japonezi vin sa confirme traditia conform careia otetul este un leac babesc al surplusului in greutate.

  • Gena care transforma carbohidratii in grasimi, descoperita de cercetatori

    Cercetatorii americani au descoperit gena care transforma carbohidratii in grasimi, oferind astfel noi indicii despre modul in care organismul metabolizeaza carbohidratii si despre cum se ajunge la obezitate, informeaza Reuters si MEDIAFAX.

  • Alimentele potrivite pentru psihicul tau

    In general iti faci griji in ceea ce priveste alimentele pe care le consumi pentru corpul tau: sa nu ingrase, sa fie sanatoase si sa iti satisfaca pofta de mancare. Gasesti in special sfaturi pentru dietele care se raporteaza la numarul de kilograme pe care vrei sa le pierzi, insa nu te-ai gandit pana acum la faptul ca dincolo de fizic, mai ai de intretinut si psihicul. Si el poate fi ajutat sau, dimpotriva, afectat de alimentele pe care le consumi. De aceea, acorda atentie si acelor produse care pot influenta intr-un fel sau altul sistemul nervos.

  • Atractia pentru alimentele fast food a aparut in urma cu doua milioane de ani

    Atractia fata de alimentele de tip fast food a aparut in urma cu doua milioane de ani, cand stramosul omului modern a dezvoltat un gust special pentru hrana bogata in calorii, pentru a satisface nevoile energetice ale creierului aflat in plina crestere, informeaza dailymail.co.uk.

Mesaje (1) »
...
scris de econatura, September 16, 2011

Incercati produsele bio cu indice glicemic scazut de la www.econatura.ro

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii