Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Budinca din dovleac

Joi, 27 August 2009
Budinca din dovleacAi nevoie de:

5-6 dovlecei tineri

- 200 g cascal sau branza telemea

- 100 g unt

- 3-4 oua

- 100 g faina

- 1/2 l lapte

- sare

- pesmet

Cum prepari:


Dovleceii se curata de coaja, se taie in cuburi mici si se fierb cu putina sare, timp de 10 minute. Se scot apoi si se scurg bine de apa.

Din faina, unt si lapte se realizeaza un sos alb care se fierbe pana la amestecarea omogena a componentelor. Dupa ce s-a racit, se pun galbenusurile, dovleceii, sare, jumatate din cascavalul ras si albusurile batute spuma. Se amesteca toate ingredientele, iar compozitia se toarna intr-o forma de budinca unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Deasupra se presara restul de cascaval si se introduce la cuptor, timp de 25-30 de minute.


Te-ar putea interesa:
  • Salata de dovleac cu ciuperci

    Luam 250 g dovleac, dat prin razatoare, 200 g ciuperci din cutie, feliate, 150 g varza murata, tocata, 2 linguri de ulei de porumb sau de masline, 1 ceapa mare de apa, tocata,1 ardei gras rosu, taiat rondele,1 lingurita de cimbru proaspat, tocat ,1 legatura de patrunjel proaspat, tocat ,1 lingura de pasta de rosii.

  • Salata de dovleac cu ciuperci

    Se iau: 250 g dovleac, dat prin razatoare, 200 g ciuperci din cutie, feliate, 150 g varza murata, tocata, 2 linguri de ulei de porumb sau de masline, 1 ceapa mare de apa, tocata, 1 ardei gras rosu, taiat rondele, 1 lingurita de cimbru proaspat, tocat, 1 legatura de patrunjel proaspat, tocat, 1 lingura de pasta de rosii.

  • Supa - crema de dovleac condimentata

    Se iau: 650 g dovleac, taiat cubulete, 650 g praz, taiat bucati de 7-8 cm lungime si apoi fasii subtiri, 420 ml lapte, 150 ml iaurt, 2 morcovi medii tocati marunt , 50 g stafide , 1 l bulion, 3 linguri seminte de dovleac, 3 linguri de ulei vegetal ,1 lingurita boabe piper.

  • Budinca de salau

    Se iau: 1 kg salau, 2 linguri unt,  2  chifle inmuiate in lapte si stoarse bine, 1 ceapa mica, 4 oua, sare, piper, sos Hollandaise.

  • Budinca din carne de miel

    Se iau: 400 g carne miel,150 carne porc ,100 g ciuperci proaspete sau 1/2 -1 conserva ciuperci, 5 oua ,3 linguri bulion, 2 linguri smantana, linguri branza rasa, 100 g paine,1/3 pahar lapte, boia, verdeata proaspata, sare si piper, dupa gust.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii