Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Budinca de salau

Luni, 04 Februarie 2008
Budinca de salauSe iau: 1 kg salau, 2 linguri unt,  2  chifle inmuiate in lapte si stoarse bine, 1 ceapa mica, 4 oua, sare, piper, sos Hollandaise.

Se scot oasele si pielea pestelui, iar carnea se toaca marunt. Se freaca spuma untul si se adauga chiflele, ceapa taiata marunt, ouale, pestele, sarea si piperul.

Intr-un castron se aseaza un stergar, mai mare decat acesta, se pune compozitia si se leaga stergarul cu sfoara astfel incat budinca sa capete o forma sferica.

Se pune compozitia din stergar la fiert circa 45 minute, intr-un vas cu apa clocotita cu sare, astfel incat lichidul sa acopere continutul pe tot parcursul fierberii.

Cand este gata, se scoate din servet si se aseaza pe un platou. Se serveste cu sos de unt (olandez).

Ingrediente sos Hollandaise:
 
3 galbenusuri de ou
3 linguri zeama de lamaie
1/2 cana unt

Indicatii:

Se amesteca bine galbenusurile de ou si zeama de lamaie. Se adauga 1/4 cana unt.
Se pune mixtura intr-o cratita mica, la foc mic, si se amesteca pana ce se topeste untul.
Se adauga 1/4 cana unt si se amesteca viguros pana ce se topeste untul. Trebuie ca untul sa se topeasca incet, astfel ca ouale sa aiba timp sa se faca iar sosul sa se ingroasa fara sa se taie.
Te-ar putea interesa:
  • Salau marinat

    La inceput de an, cand parca simtim ca mancarurile de Craciun si Revelion nu s-au digerat bine, este cazul sa variem meniul si sa incercam retete la fel de delicioase ca pana acum,  insa ceva mai usoare pentru stomacul nostru incercat cu putin timp in urma.

  • Salata de salau cu maioneza

    Ingrediente- 1 salau mare- 3 oua- 5 castraveti in otet- sare, piper- 150 ml ulei- patrunjel verde- 1 morcov- sare de lamaie- 2 linguri mustar clasic- 1 capatana usturoi

  • Budinca din dovleac

    Ai nevoie de: 5-6 dovlecei tineri- 200 g cascal sau branza telemea

  • Budinca din carne de miel

    Se iau: 400 g carne miel,150 carne porc ,100 g ciuperci proaspete sau 1/2 -1 conserva ciuperci, 5 oua ,3 linguri bulion, 2 linguri smantana, linguri branza rasa, 100 g paine,1/3 pahar lapte, boia, verdeata proaspata, sare si piper, dupa gust.

  • Budinca de cartofi cu sunca

    Ai nevoie de: - cartofi 1,5 kg- unt 100 de grame- lapte 250 de ml

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii