Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Ciorba de fasole cu afumatura

Miercuri, 06 Februarie 2008
Ciorba de fasole cu afumaturaCiorba de fasole cu afumatura este una din specialitatile romanilor. Cand spui fasole, automat spui si afumatura, asadar se iau : 450 g fasole boabe, spalata si scursa, 300 g carne afumata de porc, plus un ciolan afumat, 2 linguri untura sau ulei vegetal,1 ceapa feliata,1-2 ardei iuti rosii, proaspeti, curatati de seminte si tocati, 50 g faina, 20 g paprika, 2 linguri otet, sare, piper negru proaspat macinat.

De seara se pun boabele de fasole in apa rece la inmuiat si se lasa peste noapte. Inainte de a ne apuca sa o gatim o scoatem din apa , o spalam si o scurgem cu grija. Se pune fasolea intr-o oala mare si se acopera cu apa. Se adauga afumatura si ciolanul, se da in clocot, se micsoreaza flacara si se acopera.

Se fierbe incet, timp de 120-150 de minute. Intr-o tigaie, se incinge untura sau uleiul, apoi se calesc ceapa si ardeii iuti, timp de 3-4 minute, pana ce se rumenesc putin.

Se ia tigaia de pe foc, se adauga paprika si faina si se amesteca bine. Se scoate carnea si se arunca osul. Se taie carnea bucatele mici si se readuce in oala.

Se adauga mixtura de ceapa si otetul. Se da in clocot, amestecand bine. Se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper. Se serveste cu paine cu coaja crocanta (crutoane).


Marin Maria
Te-ar putea interesa:
  • Ciorba de fasole verde

    Pentru o ciorba usor de preparat si ideala pentru zilele reci datorita vitaminelor pe care le ofera, avem nevoie de:- 1 kg fasole verde proaspata,- 4 rosii,- 2 cepe,- 2 ardei grasi

  • Fasole batuta

    Ingrediente- 300 g fasole uscata;- 2 cepe;- 1 lingura bulion;- 1 varf cutit praf de scortisoara;- sare, piper dupa gust;- 1 catel usturoi;- patrunjel proaspat;- 2 linguri ulei de masline;

  • Fasole batuta

    Poate cea care defineste cel mai bine conceptul de "post", fasolea este un aliment hranitor si gustos. Pentru o mancare de fasole batuta, avem nevoie de:

  • Salata de fasole cu piept de pui afumat

    Incearca aceasta reteta de salata delicioasa, cu fasole si piept de pui afumat.

  • Ciorba radauteana

    V-as propune o ciorba care mie sincer mi-a facut cu ochiul. Este vorba de ciorba radauteana . O prietena mi-a recomandat-o si trebuie sa recunosc ca am fost impresionata. Nu am cantitatile exacte, dar pentru ca este o reteta deosebita, am sa va dau doar ingredientele si va las sa va alegeti cantitatile singure, in functie de intuitia voastra gastronomica. :)

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii