Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Cea mai mare placinta cu branza dulce din lume, in Mexic

Luni, 26 Ianuarie 2009

Cea mai mare placinta cu branza dulce din lume, in MexicMaestrii patiseri din Mexic au preparat cea mai mare placinta cu branza dulce din lume, duminica, in Ciudad de Mexico, desertul fiind propus spre omologare expertilor de la Guinness Book, informeaza MEDIAFAX.


"Placinta noastra este cea mai mare din lume, cantareste peste doua tone, masoara doi metri si jumatate in diametru si 55 de centimetri in inaltime", a declarat unul dintre cei 55 de maestri patiseri mexicani care au participat la pregatirea placintei uriase, care a necesitat 60 de ore de munca.

Patiserii au folosit 800 de kilograme de branza, 800 de iaurturi, 350 de kilograme de aluat, 250 de kilograme de zahar, 150 de kilograme de unt si 100 de kilograme de capsuni. O organizatie de caritate va distribui cele 20.000 de portii de desert in cartierele sarace ale capitalei mexicane.
Te-ar putea interesa:
  • Placinta cu branza de vaci

    Doriti un desert delicios, care sa se prepare rapid? Va propunem populara reteta de placinta cu branza de vaci.

  • Placinta taraneasca cu branza

    IngredienteAluat:300 de grame de faina 000200 - 250 ml de apa - in functie de calitatea fainiicateva picaturi de oteto lingurita rasa de sareaproximativ 80 de grame de untura de porc la temperatura camerei

  • Placinta cu branza, stafide si menta

    Ingrediente- 750 g branza prospata de vaci;- 5 oua;- 50 g stafide;- 10 linguri cu zahar;- 10 linguri cu sirop de menta;- o mana cu menta verde (la plic);- 2 linguri malai;- aluat foietaj (2 foi - 900 g);

  • In Croatia se pregateste cel mai mare carnat din lume

     Croatii au preparat, sambata, un carnat lung de 530 de metri, cu care doresc sa intre in Guinness Book, doborand astfel recordul stabilit in Romania, anul trecut, informeaza AFP.

  • Cea mai mare omleta taraneasca din lume va fi realizata in Capitala

    Cea mai mare omleta taraneasca din lume, de circa 20 de metri patrati, va fi realizata la Campionatul International de Gatit, care are loc in Parcul Izvor din Bucuresti, intre 8 si 10 mai, cand maestrii bucatari vor face si cea mai mare sarma si cel mai mare mic.

Mesaje (1) »
...
scris de IONESCU LAURA , February 16, 2009

Va citesc de foarte mult timp de fapt de la prima revista aparuta la chiosc.Dar acum m-am hotarat sa va trimit si eu o reteta de prajitura delicioasa pe care eu am facuto si ma mandresc cu ea .
Prajitura Mascota
Ptr. blat : 5 oua , 200gr.zahar , 6 linguri faina , 30 gr.cacao , 1 praf de copt .
Ptr. spuma: 6 albusuri , 300 gr. zahar , 1 plic zahar vanilat .
Ptr glazura : 1 ciocolata mica , 50 gr nuca de cocos , 3linguri de ulei .
Preparare blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se pun galbenusurile pe rand , faina , cacaoa si praful de copt .Se coace
Preparare spuma : se bat albusurile cu zaharul , zaharul vanilat si cand prajitura este aproape gata se toarna deasupra si se mai lasa in cuptor pana se usuca .
Preparare crema: se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si vanilia, se fierbe pana se ingroasa . Cand s-a racit se pune un pachet de margarina (unt) se pune crema peste blat .Se topeste ciocolata se face glazura se presara nuca de cocos deasupra.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii