Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Gaina dupa reteta italiana (fritto di pollo)

Joi, 08 Noiembrie 2007
Gaina dupa reteta italiana (fritto di pollo)Fritto di pollo este specialitatea bucatariei italiene. In cazul care avem la dispozitie un vas cu gratar pentru prepararea cartofilor prajiti vom putea pregati fara dificultate acest minunat fel de mancare pentru o masa de pranz de duminica.


Italienii folosesc, pentru gaina pane fritto di pollo, cascavalul lor national, adica parmezan. Un pui frumos, de 1kg se spala bine cu apa rece, se sterge si se taie in sferturi, apoi se sareaza, se da prin faina, prin ou batut (in care se adauga o lingura de lapte) si prin pesmet amestecat cu cascaval (40g de cascaval).

Intr-un vas pentru prepararea cartofilor prajiti se incinge ulei comestibil. Bucatile de gaina se introduc in uleiul fierbinte.

Acestea trebuie sa se prajeasca plutind in uleiul clocotit. Timpul de prajire variaza de la 20-25 de minute.

Bucatile prajite se scurg de ulei(se aseaza epe servetel de hartie). Se spala bine si se scurge de apa o legatura de patrunjel verde , se separa firele si se introduc in ulei incins, pentru 2 minute, dupa care se scot si se decoreaza cu ele gaina asezata pe platou.

Decoratia platoului se completeaza cu 4 felii de lamaie.



Marin Maria
Te-ar putea interesa:
  • Gaina dupa reteta spaniola

    Aceasta reteta este exotica dupa gusturile romanilor. Se asociaza o placinta de cartofi cu gaina preparata picant. Se iau 4 copane de gaina se spala sub jet de apa curenta, se sterg cu un servet curat, apoi se freaca cu sare si piper macinat.

  • Gaina dupa reteta ceha

    Bucataria ceha se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare, desi nu este rafinata este gustoasa si hranitoare. Bazandu-se pe o traditie culinara nationala demna de lauda, ea a preluat multe elemente specifice din bucataria populara, lucru care i-a conferit specificul national propriu.

  • Gaina dupa reteta frantuzeasca (cu vin rosu)

    Odata, puiul era alimentul "bogatilor”, adica se gasea doar pe masa celor instariti. Azi, in secolul 21, puiul este „pionul” principal in diete si in regimurile alimentare ale bolnavilor.

  • Reteta cu carne de peste

    Ai nevoie de: - peste 1 kilogram- ceapa 200 de grame- faina 50 de grame- ulei 125 de grame

  • Bolmentosche (reteta austriaca)

    Ingrediente:     * 1 cana branza grasa de vaci     * 3 galbenusuri de ou     * 1/3 cana zahar     * 1 lamaie, zeama si coaja rasa     * 1 cana smantana     * un praf de sare     * 3-4 linguri de faina     * 3 albusuri de ou

Mesaje (2) »
...
scris de vizitator, December 17, 2007

;) :D ;D :(

...
scris de vizitator, February 08, 2008

:) ;) :D

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii