Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Retete de Craciun - Cartofi gratinati cu cotlet de porc si sos de ciuperci

Joi, 18 Decembrie 2008
Cartofi gratinati cu cotlet de porc si sos de ciuperciDesi suntem in continuare in postul Craciunului, ne imaginam  ca ai inceput deja pregatirile pentru masa festiva care celebreaza nasterea Domnului Iisus Hristos.

Unul din preparatele pe care ti le recomandam pentru aceasta ocazie speciala este cotletul de porc cu garnitura de cartofi gratinati si sos de ciuperci.

Ingrediente:


- 12 cartofi de marime medie
- aprox. 500 grame de cotlet de porc
- 1 conserva de ciuperci
- sare, piper


Mod de preparare:


Cartofii se spala bine, iar apoi se pun la fiert fara a fi decojiti. Se adauga sare dupa gust in apa unde se fierb cartofii.  Pentru a verifica daca acestia s-au fiert bine, intepati cartofii cu o furculita.

Se lasa la racit timp de jumatate de ora, apoi se curata de coaja si se taie felii de grosime medie.

Intr-o tigaie se pune putin ulei, iar cartofii se prajesc timp de 15 minute.

Cotletul de porc se taie felii si se condimenteaza dupa gust, apoi se pune pe gratarul intins. Dupa 7-8 minute se intorc pe cealalta parte pentru a se praji bine pe ambele parti.

Pentru cele care doresc sa prajeasca cotletul in tigaie, se recomanda trecerea carnii prin faina.

Pentru prepararea sosului aveti nevoie de circa 50 grame de faina, 2 lingurite de ceapa rasa fin, 2-3 linguri de ulei si conserva cu ciuperci.

Ciupercile se taie felii, iar faina se prajeste la foc mic. Se amesteca pana cand ciupercile se rumenesc si prind o culoare maro deschis.

Se ia de pe foc, se adauga ceapa si se amesteca un minut. Amestecul se stinge cu apa din conserva de ciuperci, se pun ciupercile si se pune din nou la foc. Se amesteca bine, apoi se toarna peste mancare.


Pofta buna!
Te-ar putea interesa:
  • Cartofi gratinati cu ficat de porc

    De Craciun vei gati cu siguranta retete din carne de porc. De aceea, noi iti recomandam cartofi gratinati cu ficat de porc.

  • Cartofi gratinati cu sunca

    Ai nevoie de: - cartofi 1,5 kilograme- ceapa 200 de grame- ulei 200 de grame- sunca presata 250 de grame

  • Cartofi umpluti cu ciuperci

    Daca tot suntem in Postul Craciunului va propunem o reteta delicioasa de cartofi umpluti cu ciuperci. Servita alaturi de mamaliga calda aceasta reteta este cu adevarat o delicatesa!

  • Cartofi umpluti cu orez si ciuperci

    Ai nevoie de:- cartofi 1,5 kilograme- ceapa 150 de grame- ciuperci 250 de grame

  • Retete de post - Gogosi de cartofi

    A inceput postul Pastelui si asa cum ti-am promis, iti oferim retete gustoase, care sa te ajute sa treci cu bine peste cel mai lung post al anului.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii