Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Tort tiramisu cu cirese in ciocolata

Vineri, 25 Februarie 2011
Tort tiramisu cu cirese in ciocolataIngrediente

2 cutii piscoturi (vreo 40 de piscoturi sunt cu totul)-mi-au trebuit mai multe si pentru ornat
400 g mascarpone
200 g frisca lichida
50 g zahar pudra
300 ml cafea proaspat preparata, tare
2 lingurite cafea instant
50 ml rom
2 pliculete zahar vanilat
esenta de cafea
cateva cirese proaspete sau visine din compot
cateva bucatele de ciocolata
cacao pudra pentru ornat

Mod de preparare

Am pregatit o forma de tort cu inel detasabil, am scos fundul formei si am lasat doar inelul, si l-am asezat peste un platou.
Am mixat foarte bine frisca rece de la frigider impreuna cu zaharul pudraapoi peste ea am adaugat mascarpone dupa care am adaugat 2 lingurite de cafea instant.

In cafeaua proaspat preparata si racita am adaugat 40 ml rom, zaharul vanilat si esenta de cafea, apoi am trecut usor prin acest lichid fiecare piscot.

Din piscoturile astfel preparate am facut un prim strat pentru tortuletul nostru, le-am pus in forma de tort cu inel detasabil pregatita.

Am pus primul strat de crema, nu am pus toata crema, am mai pastrat 3 linguri pentru ornat, iar piscoturi inmuiate in cafea si iar crema.

Am pus totul la frigider timp in care am pregatit cele trebuincioase pentru ornat: am gasit niste ciocolata cu cafea pe care am topit-o cateva secunde la microunde, am trecut ciresele din alcool. Le-am pus pe o hartie de copt si le-am dat si pe ele la frigider.

Am scos tortuletul din frigider, l-am pudrat cu cacao, i-am inlaturat inelul detasabil. Marginile tortului le-am "zidit" cu crema ramasa apoi am pregatit piscoturile ramase. Le-am taiat in jumatate si le-am pus pe marginile tortului, formand astfel un gardulet. Pe deasupra am ornat cu ciresele date prin ciocolata.

Mod de servire

Se serveste taiat felii dupa ce a stat cateva ore la rece.


Te-ar putea interesa:
  • Tiramisu

    Va era pofta de un desert delicios? Va propunem o prajitura fina, italiana, care a inceput sa faca furori si in tara noastra - tiramisu. Un amestec de cacao, frisca, piscoturi si crema, care te duce spre "culmile placerii". 

  • Tiramisu cu fructe

    Ingrediente necesare 4 portii: 2 „fructul pasiunii" 2 nectarine sau piersici 75 gr biscuiti digestivi 125 gr biscuiti cu caramel 5 linguri lichior Amaretto

  • Prajitura cu cirese

    Vara a sosit si o data cu ea si anotimpul fructelor si legumelor. Astazi, va propunem un desert rapid, extrem de delicios ce va va racori de temperaturile inalte - prajitura cu cirese

  • Compot de cirese

    Ingrediente

    1 kg cirese,
    1 pahar apa sau vin rosu, 
    150 gr zahar, 
    1 plic zahar vanilat, 
    1 praf de sare

  • Clafoutis de cirese

    Ingrediente

    700 g cirese,
    30 g unt,
    60 g zahar tos pentru cirese
    4 oua, 270 ml lapte, 60 g zahar tos,
    100 g faina, 1 praf de sare, esenta vanilie

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii