Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Pantaloni toamna-iarna 2010

Marti, 23 Noiembrie 2010
Pantaloni toamna-iarna 2010
Foto: Hepta
Cele mai fierbinti propuneri de pantaloni pentru sezonul de toamna-iarna 2010 vin din sfera unei elegante relaxate, de influenta retro, androgina sau rock-chic.

Pantalonii pana
revin in tendinte si cunosc un nou moment de glorie, fie ca este vorba de croieli lejere cu pense adanci, in stilul anilor '80 (vazute la Chloe), ori de croieli mai suple si fara pense, completate cu mansete (precum vedem la Salvatore Ferragamo). Purtati in cadrul unei tinute office, acesti pantaloni merg de minune cu pantofii josi de tip Oxford, in timp ce pentru o tinuta mai eleganta, pantalonii pana pot fi purtati impreuna cu botine ori pantofi inalti - preferabil cu toc solid.

chloe_fw2010.jpg
salvatore_ferragamo_aw2010(4).jpg
salvatore_ferragamo_pants_aw2010.jpg
 


O categorie aparte de pantaloni croiti pana (dar nu numai) o constituie pantalonii din stofa. Ideali pentru zilele friguroase de sezon, dar si pentru a oferi un plus de rafinament oricarei tinute, acestia pot fi purtati atat la pantofi Oxford ori ghete de inspiratie military, cat si la pantofi, botine ori cizme joase de inspiratie retro-feminina.

kenzo_aw2010(4).jpg
marc_jacobs_pants_aw2010.jpg
salvatore_ferragamo_pants2_aw2010.jpg
 


Daca pantalonii din stofa ai sezonului au o alura retro subtila, odata cu pantalonii largi - drepti ori evazati - intram cu adevarat in sfera influentelor din trecut. Pentru sezonul de toamna-iarna 2010, se remarca mai ales croielile fluide cu talia inalta, imprumutate din moda anilor '70. Marele avantaj al acestora este ca se potrivesc aproape oricarui tip de conformatie, creand un efect optic de alungire si subtiere a siluetei.

In schimb, pantalonii in stilul anilor '70 ne conditioneaza la nivelul incaltamintei, care trebuie sa fie neaparat cu toc inalt sau platforma - pentru a sustine impresia de alungire creata de pantaloni.

chloe_70s_aw2010(2).jpg
marc_jacobs_pants2_aw2010.jpg
rochas_aw2010(4).jpg
 


Pentru a ramane in sfera retro, facand in acelasi timp trecerea catre cea modernista, vom vorbi acum despre modelele de pantaloni tigareta trei-sferturi. Este vorba despre o croiala la moda in perioada anilor '50-'60, care capata acum valente moderne prin folosirea texturilor inovatoare si prin juxtapunerea cu piesele military ori minimaliste ale sezonului.

La acest tip de pantaloni putem asorta atat incaltaminte plata de inspiratie masculina, cat si pantofi/botine cu botul rotunjit/ascutit si toc subtire (jos sau inalt).

burberry_prorsum_fw01_11(1).jpg
celine_fw01_11(3).jpg
isabel_marant_pants_aw2010.jpg
 


Pantalonii harem revin si ei in tendinte, de aceasta data in variante temperate de o cromatica neutra si de texturile dense de sezon. Croielile sunt si ele moderate, mizand pe forme rotunjite, doar usor supradimensionate, sau pe forme conice, de tip jodhpur.

Croiala acestor pantaloni poate fi bine pusa in valoare prin purtarea lor impreuna cu sacouri masculine, bluze simple si stranse pe langa corp, ori jachete cu maneci trei-sferturi. In ceea ce priveste incaltamintea, putem opta atat pentru ghete joase ori botine, cat si pentru pantofi clasici cu platforma sau toc inalt.

3.1_phillip_lim_pants_aw2010.jpg
chloe_pants_aw2010.jpg
dries_van_noten_pants_aw2010.jpg
 


Alte tipuri de tinute in tendinte au la baza pantalonii din piele. Acestia acopera in acest sezon atat sfera clasica rock-chic, cat si cea office ori casual-sport. De asemenea, gama cromatica acoperita este destul de generoasa, incluzand, pe langa negru, nuante variate de rosu si brun.

In ceea ce priveste asortarea pantalonilor din piele, acesti pot fi purtati in registru masculin - impreuna cu o camasa stramta si un sacou drept din piele -, in registru androgin - impreuna cu o jacheta military si o esarfa la gat -, ori in registru feminin - impreuna cu un top lejer, o bluza vaporoasa ori o vesta/haina din blana.

costume_national_fw01_11(1).jpg
hermes_pants_aw2010.jpg
isabel_marant_pants3_aw2010.jpg
 


Pantalonii cu texturi opulente
cunosc si ei un mare succes in acest sezon, mai ales cei cu model metalizat. Marii designeri (mai ales Balmain) propun variante in care si piesele din partea superioara au model metalic. Insa cea mai buna varianta de asortare - mai ales daca vorbim de o tinuta de zi - este sa mizam pe sacouri ori bluze cat mai simple (uni), care sa se remarce printr-o croiala bine definita si printr-o textura uniforma.

La nivelul accesoriilor vom opta pentru modele cat mai simple si curate, in special negre, sau in alt ton neutru potrivit cu cromatica intregului ansamblu.

balmain_70s_aw2010.jpg
balmain_pants_aw2010.jpg
isabel_marant_pants2_aw2010.jpg
 


Andreea Peticaru

Sursa foto: Hepta


Te-ar putea interesa:
  • Pantaloni toamna-iarna 2009 - 2010

    In acest sezon, in ceea ce priveste pantalonii, tendintele sunt la extreme, variind de la cei skinny care scot in evidenta formele corpului, la cei foarte largi, care dau corpului noi linii. O caracteristica definitorie a trendului acestui sezon este insa talia inalta accentuata.

  • Pantaloni - tendinte toamna-iarna 2008-2009

    De cateva sezoane incoace, moda si-a luat frumosul obicei de a impune un anumit set de tendinte care sa se potriveasca cat mai multor persoane si cat mai multor gusturi.

  • Rochii toamna-iarna 2010

    In sezonul de toamna-iarna 2010, marii designeri ne seduc cu noile interpretari date feminitatii contemporane, prin intermediul unei piese vestimentare esentialmente feminina: rochia - fie ea casual, office, de cocktail sau de seara.

  • Bluze toamna-iarna 2010

    Bluzele sezonului de toamna-iarna 2010 se remarca prin croielile de inspiratie retro, minimalista ori futurista si materialele puternic tactile folosite.

  • Manusi toamna-iarna 2010

    Marii designeri ne propun felurite modele de manusi pentru sezonul de toamna-iarna 2010. Ele ne tin de cald atunci cand frigul isi arata coltii si, in plus, sunt o inconfundabila declaratie de stil.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii