Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Bluze toamna-iarna 2010

Luni, 29 Noiembrie 2010
Bluze toamna-iarna 2010
Foto: Hepta
Bluzele
sezonului de toamna-iarna 2010 se remarca prin croielile de inspiratie retro, minimalista ori futurista si materialele puternic tactile folosite.

Bluzele cu maneci bufante, umeri rotunjiti si detalii de inspiratie retro (funde, jabouri) sunt marile vedete ale sezonului. Putem opta pentru combinarea acestora cu sarafane drepte ori fuste midi, in stilul anilor '50, ori cu pantaloni evazati (si veste din blana/tricot), in stilul anilor '70. De asemenea, le putem alatura cu succes pantalonilor conici sau tip tigareta, mai ales in variantele casual-chic.

In ceea ce priveste cromatica, in prim-plan sunt tonurile neutre de bej, gri, sienna, camel, chihlimbariu, alb  si negru, dar si tonurile profunde de rosu ori violet.

chloe_aw2010.jpg
cynthia_steffe_aw2010(3).jpg
louis_vuitton_aw2010(6).jpg
 


Pe langa acestea, in  voga sunt si modelele de bluze de inspiratie minimalista ori futurista. Cele din prima categorie se remarca prin croieli epurate si care urmeaza in general linia corpului. Fie ca vorbim de bluzele cu maneca lunga si gulerul inalt rulat/inchis cu nasturi, ori de cele cu maneca scurta - mai mult sau mai putin decoltate -, singurele detalii care se pot observa aici sunt cele discret - structurale (falduri lejere, pliuri). Cromatica abordata este aproape in exclusivitate neutra, iar texturile sunt hi-tech.

brian_reyes_aw2010(2).jpg
brian_reyes_bluza_aw2010.jpg
gianfranco_ferre_aw2010(2).jpg
 


Daca bluzele din categoria precedenta pot fi incadrate cu usurinta in toate tipurile de tinute, cele de inspiratie futurista sunt ceva mai pretentioase. Acestea se remarca prin detaliile structurale pronuntate, ce constituie un model in sine. Pliseuri repetate, gofraje sau structuri geometrice aplicate, toate acestea imbogatesc expresivitatea tinutei si o plaseaza in sfera modernismului de avangarda.

Deoarece detalile futuriste vor constitui centrul de interes, este indicat sa alegem piese si accesorii cat mai simple pentru restul tinutei, eventual cu forme geometrice si o cromatica contrastanta.

burberry_prorsum_bluza_aw2010.jpg
gianfranco_ferre_fusta_aw2010.jpg
zac_posen_bluza_aw2010.jpg
 


In ceea ce priveste materialele, paleta de variante este extrem de generoasa. Printre materialele care raman in trend in acest sezon se numara voalul si matasea, dantela si bumbacul elastic. Acestora li se adauga texturile senzuale ale satinului si catifelei, precum si cele bogate ale tricotului, lameului si brocartului.

adam_fusta4_aw2010.jpg
balmain_70s_aw2010.jpg
calvin_klein_bluza_aw2010.jpg
chanel_fw01_11(2).jpg
chloe_70s_aw2010(2).jpg
dolce_gabbana_fusta2aw2010.jpg
fendi_aw2010(4).jpg
giambattista_valli_bluza_aw2010.jpg
salvatore_ferragamo_bluza_aw2010.jpg
 


Andreea Peticaru

Sursa foto: Hepta




Te-ar putea interesa:
  • Rochii toamna-iarna 2010

    In sezonul de toamna-iarna 2010, marii designeri ne seduc cu noile interpretari date feminitatii contemporane, prin intermediul unei piese vestimentare esentialmente feminina: rochia - fie ea casual, office, de cocktail sau de seara.

  • Pantaloni toamna-iarna 2010

    Cele mai fierbinti propuneri de pantaloni pentru sezonul de toamna-iarna 2010 vin din sfera unei elegante relaxate, de influenta retro, androgina sau rock-chic.

  • Manusi toamna-iarna 2010

    Marii designeri ne propun felurite modele de manusi pentru sezonul de toamna-iarna 2010. Ele ne tin de cald atunci cand frigul isi arata coltii si, in plus, sunt o inconfundabila declaratie de stil.

  • Prada - toamna - iarna 2010 - 2011

    Daca alti designeri se straduiesc sezon de sezon sa gaseasca idei de croieli, materiale si accesorii mereu noi si inedite, Prada a dat un pas inapoi si s-a inspirat pentru sezonul de toamna - iarna 2010 - 2011 din anii `50 - `60 si a adus pe catwalk tinute simpliste, aproape austere.

  • Caciuli si berete toamna-iarna 2010

    Atunci cand vremea rece ne bate la usa, designerii ne imbie cu propuneri calde si fermecatoare de caciuli si berete pentru sezonul de toamna-iarna 2010.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii