Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Prada - toamna - iarna 2010 - 2011

Luni, 29 Noiembrie 2010
Prada - toamna - iarna 2010 - 2011
Foto: Hepta
Daca alti designeri se straduiesc sezon de sezon sa gaseasca idei de croieli, materiale si accesorii mereu noi si inedite, Prada a dat un pas inapoi si s-a inspirat pentru sezonul de toamna - iarna 2010 - 2011 din anii `50 - `60 si a adus pe catwalk tinute simpliste, aproape austere.

Colectia a fost formata in special din rochii si fuste cu lungime unica, pana la genunchi. Picioarele rar au fost lasate la vedere, fiind in special acoperite cu sosete groase trei sferturi din lana. Tricotajele au reprezentat o prezenta destul de evidenta. Designerul Prada a dat dovada de curaj folosind lana chiar si pentru tinute intregi: pulover plus fusta, precum si ciorapi lungi pana la genunchi. Ulterior, lana a fost combinata cu piele sau stofa.

Imprimeurile si culorile folosite au intrat si ele in aceeasi zona de austeritate. Au predominat carourile, iar nuantele s-au rezumat la negru, maro, rosu cu negru, alb cu negru, gri si foarte putin albastru ciel.

Uneori, talia a fost marcata prin croiala sau printr-o curea care a subliniat mijlocul, insa de cele mai multe ori, silueta a fost ascunsa de hainele largi, cu croiala dreapta sau chiar trapezoidala.

Colectia a reprezentat si o trecere in revista a celor mai importante elemente specifice Prada: rochiile in stil `50 - `60, jachete si paltoane cu gulere in doua straturi de blana, fuste clos, din piele sau uneori din lana, precum si printuri care pot fi regasite si in alte colectii ale casei de moda. La acestea s-au adaugat paltoanele cu silueta-trapez si broderiile negre, prezente pe suprafete mari.

Pentru Prada au defilat modele cunoscute ca Doutzen Kroes, Catherine McNeil, Lara Stone si Miranda Kerr.

Referitor la colectia de toamna - iarna 2010 - 2011, Miuccia Prada a spus:   

"Sunt haine normale. Haine clasice. Am vrut sa revin la lucrurile care ma defineau in anii `90".

Ce-i drept, clasicismul despre care vorbeste designerul a ajuns aproape de zona austeritatii. Liniile simple, culorile exclusiv inchise si corpul acoperit aproape in totalitate au dus cu gandul la doamnele anilor `50, aspect care poate fi pe placul celor nostalgici, care isi iau sursele de inspiratie vestimentara din trecut. In schimb, cei deschisi spre modernitate pot stramba din nas si pot vedea in propunerea Prada o colectie demodata, greu de acceptat in special la varste tinere.


Marinela Gheorghe

prada_hepta_256687.jpg
prada_hepta_256691.jpg
prada_hepta_256723.jpg
prada_hepta_256726.jpg
prada_hepta_256739.jpg
prada_hepta_256744.jpg
prada_hepta_256759.jpg
prada_hepta_256764.jpg
prada_hepta_256768.jpg
 


Foto: Hepta


Te-ar putea interesa:
  • Prada: colectie toamna-iarna 2011/2012

    Paltonului de printesa din casmir ii este conferita o alura de vampa combinata cu rochiile A-line si podoabele mari din argint.

  • Valentino - toamna - iarna 2010 - 2011

    Cei doi designeri ai Valentino - Pier Paolo Piccioli si Maria Grazia Chiuri, urmasii lui Valentino Garavani la carma casei de moda, sunt pe de o parte liberi sa faca ce vor pe partea de creatie, sa inoveze, insa totodata sunt constransi de necesitatea de a pastra, in linii mari, directia oficiala impusa de o istorie veche de aproximativ 50 de ani a marcii.

  • Culori toamna-iarna 2010-2011

    Ca in fiecare sezon, expertii de la Pantone ne-au propus 10 tonuri "magice", care ne vor insenina zilele si ne vor incalzi inimile in cele doua anotimpuri reci.

  • Genti toamna-iarna 2010-2011

    Pentru sezonul de toamna-iarna 2010-2011, marii designeri ne propun modele de genti extrem de diverse, de la cele sport la cele elegante si de la cele din  piele la cele din blana.

  • Dior toamna - iarna 2010 - 2011

    Casa de moda Dior si-a obisnuit clientela cu creatii rafinate, elegante, care desi sunt pret-a-porter, lasa sa se intrevada minutiozitatea si pasiunea de care da dovada John Galliano atunci cand vine vorba de crearea de haute couture. Pentru toamna - iarna 2010 - 2011, Dior a scos la lumina o colectie de inspiratie ecvestra, cu elemente imprumutate din lumea hipismului si a stilului androgin.

Mesaje (1) »
...
scris de roxana890002, January 08, 2011

sinceras sa fiu....niciuna macar nu imi place.....si fotomodelele alea....sunt asa schifosite....:(

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii