Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Dior toamna - iarna 2010 - 2011

Vineri, 12 Noiembrie 2010
Dior toamna - iarna 2010 - 2011
Foto: Hepta
Casa de moda Dior si-a obisnuit clientela cu creatii rafinate, elegante, care desi sunt pret-a-porter, lasa sa se intrevada minutiozitatea si pasiunea de care da dovada John Galliano atunci cand vine vorba de crearea de haute couture. Pentru toamna - iarna 2010 - 2011, Dior a scos la lumina o colectie de inspiratie ecvestra, cu elemente imprumutate din lumea hipismului si a stilului androgin.

Defilarea de pe catwalk a fost deschisa de modelul Karlie Kloss, care a impus tema colectiei si elementele de baza: cizme lungi, peste genunchi, o jacheta lunga din piele maro si o palarie chic din catifea, de culoare roz inchis, au bifat din start piesele tari ale colectiei. Nu a lipsit rochia vaporoasa care a anulat efectul de masculinitate impus in special de palarie si de cizme, lasand la vedere feminitatea pe care Dior nu o neaga in nici una dintre colectiile sale.

Rochiile au alternat cu pantalonii jodhpur, specifici calaretilor, iar in partea de sus a corpului au putut fi admirate taioare cambrate scurte, in carouri, nuante nude, gri sau combinatii de alb si negru.

Materialele folosite au acoperit o gama extrem de larga: blana, tricot, piele, stofa, voal si matase.  

Feminitatea colectiei a fost data nu doar de prezenta rochiilor, ci si de croiala care a urmarit cu fidelitate linia corpului, la care s-au adaugat volanele, prezenta dantelei si designul ingenios atunci cand a venit vorba de structura hainelor. Nu au lipsit nici ciorapii trei sferturi, un adevarat trend in aceasta toamna, care au fost combinati cu fustele mini cu straturi multiple.

Culorile s-au incadrat intr-o paleta relativ restransa: maro, visiniu inchis, alb cu negru, gri, verde si nuantele nude.

Jachetele si sacourile au primit o alura de secol XVIII, perioada favorita a lui John Galliano din istoria modei, la care s-au adaugat jabourile si palariile. Dupa cum spuneam, desi colectia poate fi inclusa in mare parte in stilul androgin, numarul mare de rochii din sifon prezente pe catwalk demonteaza imaginea de ansamblu si confera creatiei in totalitatea ei multa feminitate, transparenta si romantism. Carourile in stil oxford au alternat cu printurile florale, trecandu-se cu usurinta de la tinute minutios lucrate la lejeritate si diafan.


Marinela Gheorghe




christian_dior_hepta_273434.jpg
christian_dior_hepta_273440.jpg
christian_dior_hepta_273471.jpg
christian_dior_hepta_273474.jpg
christian_dior_hepta_273486.jpg
christian_dior_hepta_273516.jpg
christian_dior_hepta_273539.jpg
christian_dior_hepta_273544.jpg
christian_dior_hepta_273577.jpg
christian_dior_hepta_273585.jpg
christian_dior_hepta_273587.jpg
christian_dior_hepta_273591.jpg
 


Sursa foto: Hepta



Te-ar putea interesa:
  • Colectia Dior: toamna-iarna 2011/2012

    O atmosfera obscura si negativa s-a resimtit pe parcursul prezentarii colectiei Dior pentru sezonul toamna-iarna 2011/2012.

  • Christian Dior: colectia de pantofi toamna-iarna 2011/2012

    Colectia de pantofi Christian Dior pentru sezonul toamna-iarna 2011/2012 prezinta niste modele de pantofi foarte feminine si care emana o clasa regala, caracteristica fanteziei in materie de moda a lui John Galliano.

  • Trenduri 2010-2011 toamna-iarna

    Moda de toamna-iarna 2010-2011 preia multe dintre tendintele sezonului trecut, pe care le imbogateste sau le interpreteaza intr-o noua cheie stilistica. Constanta ramane preocuparea pentru utilitate si confort, extravagantele avand o partitura foarte redusa in acest sezon.

  • Prada - toamna - iarna 2010 - 2011

    Daca alti designeri se straduiesc sezon de sezon sa gaseasca idei de croieli, materiale si accesorii mereu noi si inedite, Prada a dat un pas inapoi si s-a inspirat pentru sezonul de toamna - iarna 2010 - 2011 din anii `50 - `60 si a adus pe catwalk tinute simpliste, aproape austere.

  • Valentino - toamna - iarna 2010 - 2011

    Cei doi designeri ai Valentino - Pier Paolo Piccioli si Maria Grazia Chiuri, urmasii lui Valentino Garavani la carma casei de moda, sunt pe de o parte liberi sa faca ce vor pe partea de creatie, sa inoveze, insa totodata sunt constransi de necesitatea de a pastra, in linii mari, directia oficiala impusa de o istorie veche de aproximativ 50 de ani a marcii.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii