Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Viktor & Rolf toamna - iarna 2010 - 2011

Joi, 04 Noiembrie 2010
Viktor & Rolf toamna - iarna 2010 - 2011
Foto: Hepta
Casa de moda Viktor & Rolf, rezultat al muncii celor doi designeri, Viktor Horsting si Rolf Snoeren, si-a creat un renume in special prin show-urile de moda care iti raman intiparite in minte uneori mai mult decat hainele propriu-zise. Viktor si Rolf dau dovada de multa ingeniozitate atunci cand vine vorba de crearea unei colectii si de modul in care este "ambalata", prezentata publicului. Cei doi par mai degraba ingineri decat designeri vestimentari, atragand atentia in special prin volumetrii greu de imaginat si mai ales de pus in practica pentru noi, toti ceilalti.

Pentru sezonul de toamna - iarna 2010 - 2011, designerii au gandit colectia ca pe o "babushka doll", o matrioska vestimentara careia i s-au scos treptat hainele. Practic, un model si-a facut intrarea, purtand un numar destul de mare de piese vestimentare purtate unele peste altele, care au reprezentat de trei ori greutatea modelului care le-a imbracat. Cei doi designeri au dezbracat treptat modelul principal de fiecare strat vestimentar, imbracand restul modelelor care au defilat ulterior pe catwalk.

Viktor & Rolf toamna - iarna 2010 - 2011

Dupa "dezbracarea" modelului, ramas doar intr-un body nude, a urmat procesul invers, care a constat in imbracarea modelului cu aceleasi haine, insa intr-o alta ordine si forma. Cum a decurs procesul de dezmembrare a papusii matrioska vestimentare, puteti vedea in video-urile de pe youtube postate mai jos.





Designerii au mizat exclusiv pe negru, cu vagi urme de alb. Au primat carourile si insertiile metalice, iar materialul favorit a fost blana. Viktor & Rolf nu au uitat sa reaminteasca de obsesia lor pentru geometrie si taieturi exacte, astfel ca ultima piesa din colectie, o fusta de forma unui con cu varful in jos, realizata din multiple straturi de piele, a devenit ulterior o pelerina cu un guler victorian masiv.

Care a fost mesajul designerilor dupa toata aceasta punere in scena? "Am vrut sa le demonstram oamenilor ca o haina poate fi purtabila si dusa la extrem in acelasi timp. Pleaca practic de la o idee simpla: este gata sa intre in productie."

In ceea ce priveste creativitatea si ingeniozitatea, Viktor & Rolf primesc fara probleme nota 10, insa cand vine vorba de pragmatismul hainelor, este posibil sa ramana restantieri. In orice caz insa, cei doi au reusit sa iasa din anonimat si sa impuna propriile directii in lumea modei, aspect care nu le poate aduce decat multa vizibilitate si aprecieri, atat din partea criticilor, cat si a publicului iubitor de inovatii.


Marinela Gheorghe

 
viktor_&_rolf_hepta_268223.jpg
viktor_&_rolf_hepta_268229.jpg
viktor_&_rolf_hepta_268253.jpg
viktor_&_rolf_hepta_268272.jpg
viktor_&_rolf_hepta_268283.jpg
viktor_&_rolf_hepta_268297.jpg
viktor_&_rolf_hepta_268310.jpg
viktor_&_rolf_hepta_268312.jpg
viktor_&_rolf_hepta_268318.jpg
 



Te-ar putea interesa:
  • Viktor & Rolf prezinta Colectia de Toamna-Iarna 2012/2013

    Colectia de toamna-iarna 2012/2013 semnata Viktor & Rolf s-a desfasurat intr-un cadru asemanator unui clar de luna ce aduce pe podiumul de moda romantismul regasit in filmele vechi de la Hollywood.

  • Prada - toamna - iarna 2010 - 2011

    Daca alti designeri se straduiesc sezon de sezon sa gaseasca idei de croieli, materiale si accesorii mereu noi si inedite, Prada a dat un pas inapoi si s-a inspirat pentru sezonul de toamna - iarna 2010 - 2011 din anii `50 - `60 si a adus pe catwalk tinute simpliste, aproape austere.

  • Genti toamna-iarna 2010-2011

    Pentru sezonul de toamna-iarna 2010-2011, marii designeri ne propun modele de genti extrem de diverse, de la cele sport la cele elegante si de la cele din  piele la cele din blana.

  • Culori toamna-iarna 2010-2011

    Ca in fiecare sezon, expertii de la Pantone ne-au propus 10 tonuri "magice", care ne vor insenina zilele si ne vor incalzi inimile in cele doua anotimpuri reci.

  • Dior toamna - iarna 2010 - 2011

    Casa de moda Dior si-a obisnuit clientela cu creatii rafinate, elegante, care desi sunt pret-a-porter, lasa sa se intrevada minutiozitatea si pasiunea de care da dovada John Galliano atunci cand vine vorba de crearea de haute couture. Pentru toamna - iarna 2010 - 2011, Dior a scos la lumina o colectie de inspiratie ecvestra, cu elemente imprumutate din lumea hipismului si a stilului androgin.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii