Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Jachete 2010

Joi, 02 Decembrie 2010
Jachete 2010
Foto: Hepta
Unele dintre cele mai indragite piese vestimentare ale sezonului, jachetele de toamna-iarna 2010 impresioneaza prin bogatia variantelor structurale, de cromatica si de textura.

Cum tinutele de inspiratie masculina sunt in continuare un trend puternic, marii designeri propun modalitati inedite de "construire" a acestora. Cu ajutorul sacourilor clasice sau de inspiratie military, rochiile, pantalonii sau fustele capata un aer rafinat si ambivalent.

antonio_berardi_sacou_aw2010.jpg
balmain_sacou_aw2010.jpg
gaspard_yurkievich2_aw2010.jpg
marc_jacobs_pants_aw2010.jpg
moschino_cheapchic_sacou_aw2010.jpg
oscar_de_la_renta_fusta_aw2010.jpg
 


Pentru alcatuirea unei tinute elegante, putem miza cu incredere pe modelele de blazere realizate din materiale pretioase, cu straluciri metalice, precum vedem mai ales in colectia Balmain de toamna-iarna 2010/2011.

balmain_blazer2_aw2010.jpg
balmain_blazer_aw2010.jpg
paul_smith_blazer_aw2010.jpg
 


Pentru tinutele office sau casual-chic, putem opta atat pentru jachetele masculine croite drept, cat si pentru jachetele feminine, cambrate, cu umerii rotunjiti usor supradimensionati.

gaspard_yurkievich_aw2010.jpg
ralph_lauren_aw2010(3).jpg
ralph_lauren_sacou2_aw2010.jpg
 


Marele avantaj al blazerelor si sacourilor masculine este ca permit ascunderea anumitor imperfectiuni in zona superioara a corpului, creand in acelasi timp impresia unei siluete mai subtiri. In timp ce jachetele cambrate feminine accentueaza curbura taliei, creand o seducatoare silueta de tip clepsidra.

Daca insa suntem inzestrate de la natura cu o talie subtire, o putem pune in evidenta alegand un model de jacheta scurta - asemanatoare cu cele din vestimentatia toreadorilor.

burberry_prorsum_fw01_11(1).jpg
carlos_miele_sacou_aw2010.jpg
emilio_pucci_sacou_aw2010.jpg
 


Pentru cele mai indraznete dintre noi, marii designeri propun modele de jachete moderniste, cu taieturi inedite, detalii supradimensionate si/sau  portiuni asimetrice.

fendi_sacou_aw2010.jpg
haider_ackermann_sacou_aw2010.jpg
valentino_aw2010(2).jpg
 


In ceea ce priveste materialele si cromatica folosite, paleta de variante este cel putin la fel de generoasa.

Din punct de vedere cromatic, in prim-plan sunt tonurile de ocru, maro, bej, rosu si auriu, alaturi de nonculorile alb si negru. La capitolul materiale, se remarca pielea, brocartul, tweed-ul, catifeaua si materialele satinate, alaturi de opulentele texturi cu insertii de fir metalizat sau blana.

balmain_70s_aw2010.jpg
balmain_sacou3_aw2010.jpg
dg_aw2010(4).jpg
emanuel_ungaro_sacou_aw2010.jpg
haider_ackermann_sacou2_aw2010.jpg
hermes_sacou_aw2010.jpg
milly_by_michelle_smith_aw2010.jpg
nina_ricci_sacou_aw2010.jpg
ralph_lauren_sacou_aw2010.jpg
 

Andreea Peticaru

Sursa foto: Hepta


Te-ar putea interesa:
  • Paltoane, jachete si geci pentru sezonul rece 2009-2010

    Sezonul rece vine si o data cu el si necesitatea de a purta haine calduroase si confortabile. Fiecare femeie simte nevoia ca, indiferent de sezon, sa fie frumoasa si admirata, iar designerii tin cont de acest aspect si dau tonul tendintelor, propunandu-ne o multime de forme si culori, chiar si in ceea ce priveste jachetele, paltoanele, gecile de iarna si hainele de blana.

  • 8 Vedete in Jachete army

    Stilul utilitar este in trend de ceva vreme, iar vedetele l-au adoptat imediat in tinutele lor. Nicky Hilton a fost surprinsa in weekend  purtand o jacheta army cu blana asortata la o tinuta all black. Alte vedete precum Ali Larter, Rachel Bilson, Vanessa Hudgens si Drew Barrymore au adaugat si ele acest stil cool tinutelor lor cu ajutorul unor topuri army. Daca ai nevoie de putina inspiratie pentru a asorta jacheta army, sau daca ai nevoie de o astfel de piesa in garderoba ta, urmareste propunerile noastre de mai jos.

  • Fuste 2010

    Modelele de fuste ale sezonului de toamna-iarna 2010 se adreseaza multiplelor tipuri de feminitate din noi, fie ca este vorba de feminitatea romantica si indragostita de trecut, de cea tinereasca si exuberanta ori de feminitatea iremediabil eleganta.

  • Paltoane 2010

    Paltoane 2010 - trendurile toamnei. Atunci cand vremea isi arata privirile friguroase si zambetele de ger, marii designeri ne intampina cu felurite propuneri de paltoane - calduroase si fermecatoare - pentru 2010.

  • Cizme 2010

    Pentru a fi protejata impotriva frigului, asigurandu-ti in acelasi timp o aparitie plina de stil, alege unul dintre jucausele, indraznetele sau seducatoarele modele de cizme ale sezonului de toamna-iarna 2010.

Mesaje (2) »
...
scris de saisa, December 03, 2010

COLECTIA DE IARNA ,ANUL ASTA NU A DAT GRES CU ABSOLUT NIMIC ! Cel putin Haider Ackermann si Hermes mai mult ca sigur au reusit sa le multumeasca si pe cele mai sofisticate femei din lume.
,,,,,,,,FANTASTIK,,,,!!!!!!!!!!

...
scris de bam, December 03, 2010

ma ı ntereseaza cum as putea sa achizitionez jacheta Haider Ackermann??cat costa*

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii