Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Acneea - remedii naturiste pentru acnee

Marti, 11 Octombrie 2011
Acneea - remedii naturiste pentru acnee
Sursa foto: Hepta
Acneea pare o problema personala minora, dar in realitate determina un impact important in relatiile cu cei din jur, provocand nemultumire, dezamagire, furie, stari depresive, diminuare a respectului fata de sine.

Ce este acneea?


Sebumul este o substanta uleioasa cu rolul de a proteja prin lubrifiere pielea noastra, pe tot cuprinsul ei. O multitudine de glande sebacee secreta acest unguent binefacator.

Insa uneori, in loc sa fie eliberat de-a lungul unor minuscule firisoare de par numite foliculi, sebumul ramane captiv in straturile pielii, determinand aparitia acneei.
 
Se pare ca tipul de ten este un factor determinant al acestei boli. Acesta poate fi: uscat, normal, gras si mixt. Cel mai predispus pentru aparitia acneei pare a fi cel mixt. Trebuie precizat ca tipul de ten are coordonate temporale si hormonale, modificandu-se cu varsta, dar fiind influentat si de alti factori.
 
In functie de gravitatea ei, acneea poate fi inflamatorie si neinflamatorie, iar potrivit aspectului, poate fi vulgara, rozacee sau chistica.
 
Complicatiile acneei sunt inflamatiile, dupa vindecarea acestora ramanand cicatrice, unele dintre ele definitive.
 
Remedii simple pentru acnee

1) Apa calda are menirea de a deschide porii, favorizand „eliberarea” sebumului prin deschiderea porilor. Desigur, un ten cu acnee si pori deschisi poate avea un aspect dizgratios, asa incat acest procedeu se aplica seara, inainte de culcare. Se foloseste apoi un prosop din bumbac pentru curatarea de sebum.

2) Sapunul are un rol important: se recomanda folosirea lui de doua ori pe zi. Efecte vizibile se obtin in cazul utilizarii sapunului cu sulf. Totusi, trebuie precizat ca acneea nu este cauzata de mizerie, ca rolul sapunului este de a indeparta excesul de sebum si ca nu e benefica alegerea celui mai uscat sapun.

3) Mierea de albine uniformizeaza culoarea pielii si diminueaza aspectul cicatricelor. Se intinde o lingurita de miere si se lasa sa actioneze jumatate de ora, dupa care se clateste abundent si se sterge cu prosop de bumbac.

4) Citricele sunt si ele considerate un remediu important. O felie de lamaie se trece pe toata suprafata pielii. Efectul ei astringent va inchide porii, estompand aspectul punctelor negre. La fel se procedeaza cu coaja de portocala, care se pare ca diminueaza posibilitatea inflamarii.

5) Felii subtirele de castravete se aseaza pe toata suprafata tenului, avand un rol important in hidratare, dar si efect antiseptic.

6) Musetelul are un benefic efect antiinflamator care poate fi exploatat fie prin expunerea la efectul benefic al aburului, seara la culcare (cu un prosop in cap, ca in cazul inhalatiilor), fie prin utilizarea ceaiului rece (neindulcit!) la curatarea tenului. Musetelul se poate folosi in combinatie cu frunze de menta sau de urzica.

7) Pasta de dinti usuca punctele albe: se aplica doar pe acestea si se lasa sa actioneze macar jumatate de ora.

8) Se pare ca si cateii de usturoi ar avea efect benefic asupra punctelor albe, insa cred ca – decat sa porti un asemenea miros apetisant – mai bine e sa ai doar acnee.

9) Apele minerale provenite din izvoarele sulfuroase au un efect benefic.

10) Mastile cu noroi sunt apreciate ca tratament (se poate apela si la cele cu namol sau cu argila).

11) Alcoolul si otetul au efect antiinflamator si astringent, dar trebuie diluate cu multa apa, altfel cresc productia de sebum si au efect contrar.

12) Band un pahar cu apa inainte de fiecare masa, se diminueaza efectele acneei. Astfel se produce detoxifiere, se elimina constipatia si – poate – hidratarea se rasfrange si la nivelul pielii.
 
Este important ca aceste remedii sa fie aplicate ca un rasfat, fara ura, deoarece miscarile bruste si apasate – de exemplu in aplicarea unei masti – pot determina aparitia unor leziuni care sa produca complicatii.
 
Orice remediu am aplica, este foarte importanta curatarea minutioasa a tenului dupa aceea: nimic nu este mai periculos decat sa ramana pe pielea cu porii deschisi particule straine care sa favorizeze inflamatiile.
 
Factori care agraveaza

1) Stoarcerea cosurilor favorizeaza patrunderea inflamatiilor in straturile inferioare ale pielii.

2) Anumite substante cosmetice pot declansa ele insele acneea, ca urmare a unei reactii alergice: se recomanda testarea lor.

3) Fumatul, expunerea la soare fara protectie si constipatia pot determina aparitia sau agravarea ei.
 
Ciudatenii despre acnee

Unii spun ca tenul acneic nu trebuie spalat niciodata. Aceasta credinta se datoreaza faptului ca spalatul excesiv irita tegumentele, favorizeaza aparitia unor noi leziuni si incetineste vindecarea celor existente.

Exista o credinta populara ca „spurcaciunea” vindeca acneea. Unii propun urina, dar Victoria Beckham apreciaza, asa cum a aflat de la niste localnice din Japonia, excrementele de privighetoare: continutul lor dizolva celulele moarte si dau pielii stralucire.
 
Acnea in cifre


Se estimeaza ca 90% dintre adolescenti si un sfert dintre adulti sunt – la un moment dat – afectati de acnee.

Potrivit unui studiu efectuat pe un numar de peste 3000 de tineri, dintre care peste 14% aveau acnee severa, „Journal of Investigative Dermatology” – o revista prestigioasa – a ajuns la concluzia ca fetele care au acnee severa au idei sinucigase de doua ori mai frecvente decat cele care nu au, iar in cazul baietilor, procentul e mai mare.

Un alt studiu, publicat in „Dermatology Online Journal”, se refera la faptul ca 48% dintre tineri considera ca acneea le afecteaza viata de zi cu zi.
 
Oricum, acneea este o boala a pielii si este recomandata tratarea ei la medicul dermatolog. Exista numeroase produse dermato-cosmetice, unguente cu antibiotice, precum si tratamente sofisticate (de pilda, cu laser) care pot diminua sau chiar vindeca boala.

Carmela Botezatu - articol trimis prin concursul media-content


Te-ar putea interesa:
  • Acneea - diferite remedii pentru acnee

    Cosuri, puncte negre, pete rosii inflamate - sunt dusmanii frumusetii pielii tale. Acneea, care cuprinde toate aceste semne ale unei infectii, este o afectiune destul de suparatoare pentru multe fete, care nu trece intotdeauna de la sine.

  • Celulita poate fi indepartata si prin remedii naturiste

    Celulita mai este denumita si "aspect de coaja de portocala", deoarece se manifesta printr-o serie de inflamatii mai mult sau mai putin vizibile, precum si ingrosare a pielii, in functie de gradul de gravitate. Inflamatiile sunt produse de toxinele acumulate in organism care nu au fost eliminate la timp.

  • Tratamente naturiste pentru picioare

    Picioarele umflate, calcaiele crapate, pielea deshidratata sunt doar cateva dintre problemele picioarelor care pot fi rezolvate prin tratamente naturale.

  • Tratamente naturiste pentru picioare de la Aboca

    Aboca a lansat 2 programe speciale, 100% naturale, pentru sanatatea si aspectul de invidiat al picioarelor tale.

  • Metode naturiste pentru indepartarea pistruilor

    Daca pe tenul copiilor, pistruii pot fi considerati adorabili, de la o varsta incolo ei devin o prezenta care ne poate diminua increderea in sine. Exista mai multe tratamente chimice sau cosmetice pentru indepartarea lor, insa cele mai sigure pentru organismul nostru raman tratamentele naturiste.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii