Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Andrew GN - toamna - iarna 2010 - 2011

Luni, 06 Septembrie 2010
Andrew GN - toamna - iarna 2010 - 2011
Foto: Hepta
Andrew GN
nu este cu siguranta unul dintre cei mai cunoscuti designeri la nivel mondial. De multe ori insa imi place sa descopar asemenea creatori mai putin faimosi, prin intermediul unei piese vestimentare, descoperind ulterior intreaga colectie.

In ceea ce priveste colectia de toamna - iarna 2010 - 2011 a lui Andrew GN, mi-a atras atentia initial o jacheta de inspiratie militara care mi-a placut la nebunie. O puteti vedea in poza de la articol, precum si in galerie. Plecand de la respectiva haina, am cautat intreaga colectie, care din nou m-a impresionat, dupa care am cautat mai multe si despre designer. Despre Andrew GN nu am gasit foarte multe informatii, decat ca s-a nascut in Singapore.

Ce ne propune creatorul pentru sezonul de toamna - iarna 2010 - 2011? Andrew GN se inspira din secolul al XVIII-lea, aducand si cateva elemente de secol XXI. Ideea de secol XVIII i-a venit de la o canapea antica LUis al XV-lea din apartamentul propriu plasat in Paris si de la o carte a lui Montesquieu, Lettres Persanes (1721). Iata ca si literatura poate reprezenta o sursa de inspiratie pentru lumea modei.

Andrew GN isi autotintituleaza colectia si directia stilistica impusa "rococo modern". Partea rococo din ecuatie poate fi recunoscuta la jachetele inguste, cu gulere tari, inalte si cu nasturi de argint asezati in doua randuri. Mai poate fi gasita si la hainele din catifea cu broderie si mansete. La acestea se adauga pielea brodata prezenta la gulere, mansete, decolteuri, precum si cataramele supradimensionate din argint, cu insertii de perle.

In ce consta elementul modern? Creatiile sunt realizate din materiale inovative - o microfibra din satin care rezista la sifonare. De asemenea, elementul de secol XXI este dat in special de lungimea ultrascurta a rochiilor de cocktail prezente in colectie, realizate din jerseu, precum si decupajele sub bust.

Dar sa revenim la sursa de inspiratie care mie mi-a atras atentia si datorita careia am remarcat colectia lui Andrew GN, si anume stilul militar. Acesta nu isi pune amprenta asupra intregii colectii, fiind insa prezent mai mult prin detalii. Practic, dincolo de culoarea kaki care lipseste total, fiind inlocuita in special de negru, stilul militar este prezent mai ales la nivel de croiala, rigiditatea formelor, cambrarea taioarelor si prezenta nasturilor asezati in doua randuri in stilul uniformei militare.

La nivel coloristic, Andrew GN nu a experimentat foarte mult. Dimpotriva, s-a rezumat la negru lucios, maro inchis, de asemenea stralucitor, indigo si bleumarin. Singurele culori calde si intense sunt rosu carmin si galben mustar.

Dincolo de pretiozitatea materialelor (satin, catifea), colectia primeste rafinament prin intermediul broderiilor somptuoase, prezente aproape in orice creatie vestimentara. Lipsa manecilor si a mansatelor este completata uneori de bratari late care pot avea un punct de plecare stilul armurii de antebrat.

Personal mi-a placut foarte mult colectia lui Andrew GN, in care se impleteste perioada rococo cu modernitatea. In plus, mi-au atras atentia in mod special influentele military, trend care se regaseste si la nivelul tendintelor de toamna - iarna 2010-2011 .


Marinela Gheorghe

Andrew_GN_hepta_274539.jpg
Andrew_GN_hepta_274543.jpg
Andrew_GN_hepta_274545.jpg
Andrew_GN_hepta_274551.jpg
Andrew_GN_hepta_274553.jpg
Andrew_GN_hepta_274557.jpg
Andrew_GN_hepta_274558.jpg
Andrew_GN_hepta_274559.jpg
Andrew_GN_hepta_274560.jpg
Andrew_GN_hepta_274562.jpg
Andrew_GN_hepta_274566.jpg
Andrew_GN_hepta_274567.jpg
Andrew_GN_hepta_274576.jpg
Andrew_GN_hepta_274578.jpg
Andrew_GN_hepta_274586.jpg
 


Foto: Hepta


Te-ar putea interesa:
  • Trenduri 2010-2011 toamna-iarna

    Moda de toamna-iarna 2010-2011 preia multe dintre tendintele sezonului trecut, pe care le imbogateste sau le interpreteaza intr-o noua cheie stilistica. Constanta ramane preocuparea pentru utilitate si confort, extravagantele avand o partitura foarte redusa in acest sezon.

  • Prada - toamna - iarna 2010 - 2011

    Daca alti designeri se straduiesc sezon de sezon sa gaseasca idei de croieli, materiale si accesorii mereu noi si inedite, Prada a dat un pas inapoi si s-a inspirat pentru sezonul de toamna - iarna 2010 - 2011 din anii `50 - `60 si a adus pe catwalk tinute simpliste, aproape austere.

  • Culori toamna-iarna 2010-2011

    Ca in fiecare sezon, expertii de la Pantone ne-au propus 10 tonuri "magice", care ne vor insenina zilele si ne vor incalzi inimile in cele doua anotimpuri reci.

  • Dior toamna - iarna 2010 - 2011

    Casa de moda Dior si-a obisnuit clientela cu creatii rafinate, elegante, care desi sunt pret-a-porter, lasa sa se intrevada minutiozitatea si pasiunea de care da dovada John Galliano atunci cand vine vorba de crearea de haute couture. Pentru toamna - iarna 2010 - 2011, Dior a scos la lumina o colectie de inspiratie ecvestra, cu elemente imprumutate din lumea hipismului si a stilului androgin.

  • Valentino - toamna - iarna 2010 - 2011

    Cei doi designeri ai Valentino - Pier Paolo Piccioli si Maria Grazia Chiuri, urmasii lui Valentino Garavani la carma casei de moda, sunt pe de o parte liberi sa faca ce vor pe partea de creatie, sa inoveze, insa totodata sunt constransi de necesitatea de a pastra, in linii mari, directia oficiala impusa de o istorie veche de aproximativ 50 de ani a marcii.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii