Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Momente marcante in moda anului 2008

Marti, 23 Decembrie 2008
Momente marcante in moda anului 2008Se asterne usor linistea asupra anului 2008, iar noi ne cufundam intr-un fotoliu confortabil si ne vedem puse in situatia de a trage linie si de a face tot felul de bilanturi.

Anul 2008 a fost un an zbuciumat, marcat de o serie de evenimente care vor ramane adanc incrustate in istorie: avem pe de o parte criza economica ce a lovit America, dar si schimbarea presedintiei in State prin venirea primului presedinte afro-american la conducere.

Nici daca ne raportam la domeniul modei, anul 2008 nu pare sa fie mai linistit. Nu ne ramane decat sa devenim un pic melancolice si sa tragem linie la randul nostru asupra acestui an, sa adunam, sa scadem si sa ajungem in fata unui portret cat de cat fidel al ultimelor 12 luni calendaristice.

In luna noiembrie, Statele Unite ale Americii intorceau spatele crizei si isi exprimau votul. In urma acestor decizii, noul presedinte al Americii devenea Barack Obama. In noaptea alegerii, toti ochii critici au stat asupra viitoarei prime doamne a Americii, Michelle Obama.

Momente marcante in moda anului 2008A fost criticata si aclamata in egala masura pentru oufit-ul Narciso Rodriguez pe care l-a ales pentru acea seara atat de importanta. Rochia eleganta de pe catwalk-urile de prezentare a colectiei de primavara 2009 si-a facut loc in fata multimii intr-o forma ceva mai temperata, adecvata unei viitoare prime doamne a Statelor Unite ale Americii.

Luna noiembrie a intristat o lume intreaga si mai ales, personalitatile din domeniul modei, marcand trecerea in nefiinta a marelui Yves Saint Laurent. Un adevarat geniu al industriei, Yves Saint Laurent a adus nenumarate schimbari, facand din pantalon o optiune cotidiana in ceea ce le priveste pe femei, promovand cu succes silueta trapez si simplificand tinutele elegante de seara.

Funeraliile lui Yves Saint Laurent au avut loc la Paris, pe data de 5 iunie, si printre numeroasele personalitati care au participat la ceremonie s-a numarat si cuplul prezidential al Frantei.

Aniversarea a 40 de ani de activitate pentru Sonia Rykiel a schimbat aerul trist de la Paris pe 1 octombrie. Colectia de primavara-vara 2009 a Soniei a adus un vibe si un plus de culoare catwalk-ului parizian, impreuna cu o petrecere pe masura care a inceput inca de pe podium.

Momente marcante in moda anului 2008Christophe Decarnin, care se ocupa de creatiile Balmain, poate fi considerat revelatia anului 2008. Siluetele pe care le-a promovat in acest sezon, elegante, slabe, inalte au adus un aer al anilor '80 direct in primavara anului 2009.

Daca Decarnin este revelatia anului, in ceea ce priveste cunoscuta casa de moda Valentino, aceasta din urma a recurs la o serie de schimbari. Astfel, in locul Alessandrei Facchinetti, de creatiile Valentino se vor ocupa Pier Paolo Piccioli si Maria Grazia Chiuri.

Marc Jacobs a uimit din nou lumea modei, renuntand brusc la minimalismul arhitectonic care ii influenta puternic colectiile, in favoarea unei imagini revigorate. De asemenea, Marc Jacobs si-a gasit si o noua muza in persoana Madonnei care este noua imagine a Louis Vuitton.


Andreea - Ina Gartoi



a.jpg
b.jpg
c.jpg
d.jpg
e.jpg
f.jpg
g.jpg
h.jpg
 

Te-ar putea interesa:
  • Moda 2008 - Tendintele anului 2008

    Iti place sa fii moderna, feminina si senzuala? Afla care sunt tendintele in moda 2008 . Designerii ne propun tinute atractive, perfecte pentru femeia puternica, dar si romantica, care vrea sa fie mereu cocheta, atat pentru ea, cat si pentru barbatul din viata ei. 

  • Cele mai importante momente din moda in 2011

    Acum ca anul 2011 se apropie de final am incercat sa imi amintesc tot ce s-a intamplat in moda in acest an. 2011 a fost anul schimbarilor. In arena modei, schimbarea a apartinut “producatorilor” seriosi de bani (familia Kardashian, expozitiile din muzee), creatorilor electrici (designerii rochiilor pentru Oscar, Gaga) si evenimentelor istorice (nunta regala).

  • Mamicile anului 2008

    Pe multe dintre ele le cunoastem de cand s-au lansat in zbuciumata lume a showbiz-ului: sunt cantarete, actrite sau pur si simplu femei de succes, care au trecut prin cel mai mare miracol in anul 2008 - au devenit mamici.

  • Recesiunea in moda in prima jumatate a anului 2009

    In ciuda restrangerii economice totale in segmentul industriei luxury, reprezentantii mari ai acesteia au fost pregatiti din primele zile ale crizei mondiale. Oricum, nimeni nu s-a asteptat ca magnitudinile recesiunii sa fie atat de semnificative - multe dintre casele de moda au ajuns la limite, mari branduri au dat faliment, iar giganticii retailului au suferit pierderi imense.

  • Satinul - material la moda in vara anului 2011

    Desi nu este o parte importanta a dress-codului european, sub influenta valurilor orientale care domina colectiile sezonului, satinul incearca sa isi faca un loc printre tendintele verii anului 2011.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii