Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Premiile Fashion ale anului 2009

Luni, 04 Ianuarie 2010
Premiile Fashion ale anului 2009Peste tot in lume se acorda in fiecare an importante distinctii care vin sa incununeze munca asidua a celor mai prolifici designeri din lume. Publicatia britanica Independent a tras linie la sfarsit de an. Sa vedem impreuna care sunt marii castigatori ai industriei fashion. Europa

Cea de-a zecea editie a Swiss Textiles Awards s-a desfasurat in Zurich, pe data de 12 noiembrie. Marele premiu acordat unui tanar designer a fost adjudecat de Alexander Wang. Designerul american a plecat acasa cu premiul de 100.000 de euro, castigat in anii anteriori de nume precum Rodarte, Haider Ackermann si Raf Simon.

2009 a fost un an bun pentru Wang care a castigat si premiul oferit in SUA de CFDA - Council of Fashion Designers of America.

Din Elvetia ajungem acum in Franta. Festivalul Hyeres este unul dintre evenimentele consacrate in industrie. Anul acesta, castigatorii la sectiunea fotografie de moda au fost Marite Mastina si Roland Peterkops din Letonia. Cei doi au fost marii castigatori ai Frantei, plecand acasa cu doua premii dintr-un total de patru.

Swarovski a acordat, la randul sau, un premiu in valoare de 15.000 de euro. Acesta a fost castigat de Harald Lunde Helgesen din Norvegia si de Simon-Pierre Toussaint din Belgia.  

Giles Deacon a castigat premiul ANDAM (Assocation Nationale pour le Developement des Arts de la Mode) in valoare de 160.000 de euro, premiu prin intermediul caruia designerul britanic are ocazia sa-si promoveze creatiile la Paris, in cadrul Saptamanii Modei omonime.

In Regatul Unit, marele castigator a fost declarat Christopher Bailey - designerul anului. Alti importanti castigatori ai British Fashion Awards au fost Georgia May Jagger (modelul anului) si Grace Coddington (Isabella Blow Award). Mai multe despre British fashion Awards puteti citi aici.

S.U.A.

Editia de anul aceasta a premiilor CFDA a adus o premiera in domeniu prin acordarea unui Premiu de Popularitate pe baza voturilor. Distinctia a fost castigata de Ralph Lauren. Creatoarele Laura si Kate Mulleavy, din spatele brandului Rodarte, au castigat Best Women's Wear Designers.

Prima doamna a Statelor Unite a fost si ea premiata pentru efortul depus in vederea promovarii tinerelor talente din moda americana. Sophie Theallet, din Franta, a castigat premiul de sustinere pentru tinerii designeri.

In ceea ce priveste designul de accesorii, Giuseppe Zanotti a fost considerat designerului de pantofi al anului.

Africa

David Tlale din Africa de sud si Tiffany Amber din Nigeria au castigat titlul de Designerul Anului la Arise Africa Fashion Awards. Drept consecinta, anul viitor cei doi isi vor prezenta colectiile la Mercedes Benz NY Fashion Week.

Te-ar putea interesa:
  • Catalin Botezatu pentru Fashion TV la Summer Fashion Festival 2009

    Linia de lenjerie intima detinuta de Catalin Botezatu se mareste si se imbogateste vazand cu ochii. La Summer Fashion Festival, Catalin Botezatu a fost designerul vedeta, prezentand, printre altele, si o colectie de lenjerie intima si costume de baie realizata special pentru Fashion TV.

  • Premiile fashion CFDA 2011

    Consiliului Designerilor Americani (CFDA) a acordat, ca si in fiecare an, premiile CFDA, echivalente Oscarurilor in lumea modei. Sponsorizat de Swarovski, evenimentul sustine si premiaza elitele din lumea modei.

  • Recesiunea in moda in prima jumatate a anului 2009

    In ciuda restrangerii economice totale in segmentul industriei luxury, reprezentantii mari ai acesteia au fost pregatiti din primele zile ale crizei mondiale. Oricum, nimeni nu s-a asteptat ca magnitudinile recesiunii sa fie atat de semnificative - multe dintre casele de moda au ajuns la limite, mari branduri au dat faliment, iar giganticii retailului au suferit pierderi imense.

  • Gala Soirees de la Mode, primul eveniment fashion al anului, un succes

    Primul eveniment fashion al anului a avut loc ieri seara la hotel Hilton si a reunit aproape 300 de iubitori de moda si persoane publice.Cea de-a 11-a editie Soirees de la Mode a fost dedicata exclusiv designerului Wilhelmina Arz, cea care a deschis seria galelor inca de la prima editie.

  • Designerul anului la British Fashion Awards 2010 - Phoebe Philo de la Celine

    Directorul creativ al Celine, Phoebe Philo, a fost desemnata designerul anului in cadrul galei British Fashion Awards 2010.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii