Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Tendinte toamna-iarna 2010 - Materiale

Joi, 11 Noiembrie 2010
Index articole
Tendinte toamna-iarna 2010 - Materiale
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Tendinte toamna-iarna 2010 - Materiale
Foto: Hepta
Dupa ce v-am obisnuit cu o serie de materiale ample care sa va familiarizeze cu cele mai puternice trenduri ale acestui sezon rece, am ales sa schimbam un pic perspectiva si sa trecem de la diversele teme abordate de designerii internationali la materialele folosite de acestia in cadrul colectiilor. Avand de a face in cazul de fata si cu un sezon dominat de temperaturi scazute, am gasit cu atat mai potrivita aceasta schimbare de unghi. Asadar, care sunt principalele materiale si tesaturi care se remarca in sezonul toamna-iarna 2010-2011?


Unul dintre primele aspecte care confera un anumit grad de unitate colectiilor reprezentante pentru acest sezon este continuitatea. Astfel, mare parte din materialele care ies in evidenta pe podiumurile dedicate acestui sezon sunt o reinterpretare a trendurilor deja existente si care au parte de o mai puternica sedimentare. Printre acestea amintim pielea, dantela si catifeaua. La polul opus se afla blana care, dupa ce a suferit o oarecare stigmatizare determinata de miscarile animal si eco-friendly, revine in forta in moda, dar respectand aceste deziderate. Alaturi de revenirea un pic intarziata a blanii se remarca si brocartul in lista noastra de noi tesaturi spre care merita sa ne indreptam atentia in acest sezon.

Simplificand foarte mult un subiect care poate lasa loc la multe dezbateri, moda din ultima perioada, in care includem si acest sezon, pare sa se imparta undeva intre doua tendinte majore: androginitate si feminitate.

Criza economica a fortat mana marilor designeri care s-au vazut nevoiti sa faca anumite schimbari de perspectiva. Marea lor majoritate a mizat pe o intoarcere la croielile si piesele vestimentare clasice, mizand pe dorinta consumatorilor de a investi intr-un articol care nu se va demoda de la un sezon la altul. Date fiind evenimentele care au marcat ultima perioada, moda a gasit de cuviinta sa-si exprime atitudinea printr-un puternic trend al androginitatii. Femeia se debaraseaza complet de rolul casnic care i-a fost atribuit in mare masura pana de curand si ia in maini fraiele propriei vieti. Aceasta putere se reflecta si in vestimentatia femeii moderne.

In aceeasi masura, insa, ea nu uita de latura sa soft, romantica. Cand avem in vedere acest aspect, unul dintre materialele care infatiseaza cel mai bine caracterul feminin al unei tinute este dantela. 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii