Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Depresia si anxietatea cresc riscurile interventiilor chirurgicale

Miercuri, 20 Octombrie 2010
Depresia si anxietatea cresc riscurile interventiilor chirurgicaleOamenii care sufera de anxietate si depresie sunt expusi unui risc mai mare de deces dupa o interventie chirurgicala, conform rezultatelor unui nou studiu, citat de news.yahoo.com.

Cercetatorii americani au colectat - intre 1 octombrie 2003 si 30 septembrie 2006 - informatii de la aproximativ 35.500 de pacienti operati si internati la terapie intensiva. Dintre acestia, 25,1% (8.922 de pacienti) sufereau de o afectiune de ordin psihic, printre care se aflau 15,5% (5.500 de pacienti) depresivi,  8,2% (2.913 pacienti) cu stres post-traumatic, 7% (2.473 de pacienti) cu anxietate,  2,2% (793 de pacienti) cu tulburare maniac-depresiva si 1,8% (621 de pacienti) cu psihoza.

Analizele initiale au aratat ca ratele mortalitatii la o luna dupa operatie erau similare in cazul pacientilor sanatosi mental si in cazul celor cu afectiuni psihice. Dar cand cercetatorii au adaugat alte variabile in analiza, rata mortalitatii s-a dovedit mai mare pentru pacientii cu afectiuni psihice, conform datelor raportului publicat in editia din octombrie a revistei "Archives of Surgery".

Analiza aprofundata a demonstrat ca riscul crescut de deces era asociat doar cu depresia si anxietatea, si nu cu alte afectiuni psihiatrice. De asemenea, ratele mortalitatii erau mai mari in randul pacientilor cu afectiuni psihiatrice care suferisera operatii la nivelul sistemului digestiv sau respirator. Acest lucru nu era insa valabil in cazul celor care suferisera operatii la nivel circulator, nervos sau musculo-scheletal.

"Exista cateva mecanisme posibile pentru a explica aceste rezultate", au informat doctorul Thad E. Abrams si colegii sai intr-un comunicat de presa publicat in revista.

"In primul rand, cercetarea indica faptul ca pacientii depresivi adesea nu respecta recomandarile de specialitate pentru afectiunile medicale subiacente", au aratat autorii studiului. "De aceea este foarte posibil ca astfel de afectiuni netratate sa afecteze rezultatele de dupa operatie. In al doilea rand, pacientii cu tulburari psihice deja existente au sanse mai mari de a fi operati intr-un spital de calitate inferioara sau de catre un medic mai putin bun. In al treilea rand, tulburarile psihice deja existente pot sevi ca indicator pentru un risc crescut al operatiei."

Rezultatele sugereaza ca pacientii care sufera de depresie sau anxietate au nevoie de ingrijiri speciale. "Pana la urmatoarele cercetari, le recomandam medicilor care se ocupa de cazuri cu o istorie de anxietate sau depresie sa isi creeze cat mai repede echipe multidisciplinare, pentru a identifica zonele problematice din procesul de tratare, in mod special in ceea ce priveste comunicarea doctor-pacient si respectarea recomandarilor post-operatorii", au concluzionat Abrams si colegii sai.


Te-ar putea interesa:
  • Numerosi pacienti nu cunosc riscurile cardiovasculare la care sunt expusi

    Numerosi pacienti nu cunosc riscurile cardiovasculare importante la care sunt expusi, asociate nivelului crescut de colesterol, nici eficacitatea tratamentelor si nici faptul ca modificarea stilului de viata poate contribui la scaderea acestora, informeaza AFP. 

  • Cum tratam depresia de toamna

    Depresia sau tulburarea afectiva de sezon - asa cum este denumita in literatura de specialitate -, se manifesta printr-o stare de disconfort psihic si fizic, pe care de regula o resimtim la trecerea de la anotimpul cald la cel rece.

  • Depresia post natala

    Unul dintre cele mai importante evenimente din viata unei femei il reprezinta nasterea. In timpul celor 9 luni de sarcina, dar si in perioada urmatoare nasterii, organismul cunoaste unele modificari menite sa asigure atat siguranta fatului si, mai tarziu, a nou-nascutului, cat si a mamei.In ceea ce priveste perioada post-natala, aceasta aduce proaspetei mamici stari diverse- tristete, anxietate, teama, confuzie, lipsa de energie, a apetitului, stari ce pot afecta serios capacitatea de concentrare, de interactiune in societate si de coordonare.

  • Nou studiu privind depresia

    Persoanele cu varsta de 44 de ani sunt cele mai vulnerabile in fata depresiei, potrivit rezultatelor unui studiu realizat in 80 de tari de o echipa de cercetatori americani, publicat in Social Science & Medicine si preluat de BBC.

  • Capacitatile intelectuale cresc odata cu varsta

    Inteligenta creste odata cu inaintarea in varsta, potrivit unui studiu realizat de un cercetator danez, care contrazice ideea traditionala potrivit careia oamenii sufera la batranete de un declin al capacitatilor intelectuale, publicat in revista Intelligence si preluat de thisislondon.co.uk. 

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii