Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Somnul contribuie la cresterea memoriei

Vineri, 22 Februarie 2008

Somnul contribuie la cresterea memoriei Un pui de somn de doar sase minute poate contribui la imbunatatirea performantelor la testele de memorie, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii germani, publicat in New Scientist si preluat de BBC.

Somnul "ultra-scurt" poate lansa procesarea memoriei in creier, spun cercetatorii de la Universitatea din Dusseldorf, autorii acestui studiu. Studiul demonstreaza pentru prima data ca perioadele foarte scurte de somn pot contribui la imbunatatirea memoriei.

Mai multe studii anterioare au analizat relatia dintre memorie si somn, subliniind importanta ciclului natural veghe-somn al organismului. Cercetatorii germani au dorit sa afle cat de scurt poate fi un pui de somn care sa aiba o influenta benefica asupra memoriei.


Somnul contribuie la cresterea memorieiLa studiu au participat mai multi studenti care au fost rugati sa memoreze un set de cuvinte, dupa care au primit o ora de pauza inainte de a efectua un test de memorie. In timpul acelei pauze, o parte dintre studenti au dormit pentru aproximativ sase minute, in timp ce ceilalti au ramas treji.

In mod remarcabil, studentii care au tras un pui de somn au avut rezultate mai bune la test. Unele teorii sugereaza ca procesarea memoriei are loc in perioada de somn profund, o faza care, in mod normal, incepe la minim 20 de minute de la adormire.

Totusi, cercetatorii germani spun ca este posibil ca momentul adormirii sa declanseze un proces in creier care continua indiferent de cat de mult sta treaza persoana. "Dupa parerea noastra, este pentru prima data cand un episod de somn ultra-scurt contribuie la imbunatatirea memoriei", spun cercetatorii.


sursa: www.mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • Somnul creste capacitatea memoriei

    Cercetatorii de la Universitatea din Geneva (Elvetia) au realizat un studiu legat de influenta somnului asupra memoriei, iar rezultatele acestuia arata ca odihna din timpul noptii poate fi cea mai buna metoda de a creste capacitatea memoriei, potrivit bbc.co.uk.

  • Vitamina B12 previne pierderea memoriei

    O vitamina existenta in carne, peste si lapte - B12 - poate impiedica pierderile de memorie care se instaleaza odata cu inaintarea in varsta, arata un studiu realizat de expertii de la Universitatea Oxford, informeaza MEDIAFAX .

  • Afinele ajuta la imbunatatirea memoriei

    Afinele pot imbunatati memoria si inversa procesul de uitare care se intensifica odata cu inaintarea in varsta, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, publicat in Free Radical Biology and Medicine si preluat de dailymail.co.uk.

  • Deficitul de vitamina E contribuie la declinul functiilor fizice

    Deficitul de vitamina E, care apare, in general, din cauza unei alimentatii dezechilibrate, contribuie la declinul functiilor fizice in cazul persoanelor de varsta a treia, potrivit unui studiu american, publicat in Journal of the American Medical Association, informeaza AFP. 

  • Incalzirea climei contribuie la raspandirea maladiilor mortale

    O "duzina mortala" de boli, printre care gripa aviara si febra tifoida, se va raspandi cu o mai mare rapiditate din cauza modificarilor climaterice, potrivit reprezentantilor Wildlife Conservation Society (WCS), relateaza Reuters preluat de Mediafax .

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii