Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Decalogul unei slabiri sanatoase si eficiente

Joi, 20 Ianuarie 2011
Decalogul unei slabiri sanatoase si eficiente
Foto: Hepta
Pentru a avea rezultate vizibile atunci cand iti propui sa slabesti, dar si pentru a slabi sanatos, fara sa iti pui organismul in pericol, trebuie sa tii cont de urmatoarele 10 reguli, un adevarat decalog in materie de slabit.

1. Nu te infometa


Decizia de a slabi brusc prin infometare reprezinta cea mai mare greseala pe care o poti face, greseala care te va costa ulterior atat sanatatea, cat si silueta. Lasat fara minimul de hrana, organismul secreta o cantitate mare de insulina, care duce tocmai la acumularea de grasime. Chiar daca pe termen scurt, corpul pierde kilograme, in timp, el va depune si mai multa greutate, incercand sa faca rezerze pentru o posibila noua etapa de infometare.

2. Consuma carbohidrati in prima parte a zilei


Multe persoane sar peste micul dejun din varii motive, in special din cauza lipsei de timp. Trebuie insa ca inceputul zilei sa fie deschis cu alimente care contin carbohidrati, pentru un plus de energie care va fi consumat pe tot parcursul zilei.

3. Fa exercitii fizice

Nici o dieta nu va avea rezultate rapide si eficiente pe termen lung daca nu adopti si sportul in planul tau de a slabi. Chiar daca iti este greu sa faci efort, ia-o treptat. Pe parcurs nu vei mai simti aceeasi oboseala, iar corpul tau va slabi armonios.

4. Nu da la o parte grasimile sanatoase


Termenul de "grasime" este asociat automat cu o greutate nedorita. Exista insa si grasimi sanatoase, care sunt binevenite in organism. Acestea se gasesc in carnea de peste, in nuci, uleiul din floarea soarelui si in uleiul de masline. In plus, multe vitamine de care are nevoie organismul tau pentru a functiona corect sunt liposolubile, avand nevoie de grasimi pentru a fi asimilate.

5. Nu consuma fainoase realizate industrial

Fainoasele preparate industrial contin zahar rafinat, care, odata absorbit de organism, duce la o secretie excesiva de insulina. In schimb, pot fi consumate fara probleme cerealele integrale, painea neagra, fulgii de cereale integrali, pastele facute din faina integrala, deoarece sunt sanatoase si nu afecteaza regimul de slabire.

6. Nu reduce drastic cantitatea de calorii

Atunci cand organismul detecteaza o schimbare brusca, lipsindu-i substantele cu care era obisnuit, el ia masuri si face rezerve pentru conditiile vitrege la care este supus. Astfel, se obtine efectul invers: organismul slabeste mai greu, iar lupta este una fara logica: tu vrei sa elimini un surplus pe care organismul il protejeaza cu indarjire. Incearca sa consumi cam 2/3 din cantitatea de hrana cu care erai obisnuita, iar reducerea cantitatii de mancare trebuie sa se faca treptat si sa nu depaseasca un anumit prag minim.

7. Mai putini carbohidrati si mai multe proteine

Carbohidratii au un rol important in organism, reprezentand principala sursa de energie a organismului. De aceea, reducerea cantitatii de carbohidrati trebuie facuta cu atentie. Nici unul dintre elemente nu trebuie eliminat, consumat in exces sau, dimpotriva, folosit in cantitate infima. Proportia sanatoasa este urmatoarea: 33% carbohidrati, 33% proteine si 33% grasimi, zilnic.

8. Nu consuma carbohidrati plus grasimi

Aceasta combinatie face ravagii in organism, fiind si cea mai prezenta in meniul nostru zilnic: sandvisuri cu mezeluri sau branzeturi, produse de patiserie, pizza de diverse tipuri, paste cu branza sau carne, cartofi prajiti, carne cu orez sau cartofi - toate acestea aduc kilograme in plus.

Fainoasele (integrale) trebuie combinate doar cu legume sau lactate degresate.

Carnea poate fi combinata cu legume, insa nu si cu cartofi, porumb, fasole, mazare sau cartofi.

9. Stabileste-ti o anumita portie de mancare si respect-o

Incearca sa mananci atat timp cat iti este foame. Nu te forta sa termini tot din farfurie, ci opreste-te atunci cand simti ca te-ai saturat. Iar senzatia de satietate nu trebuie sa insemne un stomac gata sa explodeze. Invata sa te opresti inainte de a face un exces.

10. Fa exercitii cu greutati

O masa musculara cat de cat dezvoltata intensifica arderile metabolice. Un corp cu muschi consuma mai multa energie, este mai suplu si mai sanatos decat unul obisnuit sau vlaguit in urma unor diete nepotrivite.


Te-ar putea interesa:
  • Top 5 - cele mai sanatoase si eficiente diete

    Cu totii ne dorim sa slabim sanatos si pe termen lung, insa de cele mai multe ori, inconjurati de atatea variante "facile" de slabit si cure de slabire, uitam sa tinem cont de criteriul sanatatii si al rezultatelor durabile. Asa ca noi va oferim o mana de ajutor, cu acest top care contine 5 diete eficiente si sanatoase.

  • 6 secrete ale unei alimentatii corecte si sanatoase

    Un corp suplu si sanatos pleaca de la ceea ce consumi zilnic. Nu trebuie sa renunti la alimentele pe care obisnuiesti sa le mananci si care iti fac placere, ci trebuie doar sa urmezi cateva sfaturi, mici secrete care iti asigura si o stare de sanatate buna, dar si silueta pe care ti-o doresti.

  • Obsesia unei alimentatii sanatoase poate duce la aparitia de boli

    Obsesia pentru o alimentatie sanatoasa poate fi daunatoare organismului, putand conduce la aparitia unor boli grave, potrivit specialistilor in nutritie britanici, citati de dailymail.co.uk.

  • Cele mai eficiente exercitii pentru slabit

    Inca nu ai reusit sa dai jos kilogramele adunate in timpul sezonului rece ? Nu te-ai hotarat cum si ce sa faci ca sa vezi rezultatele cat mai curand posibil ? Dincolo de o dieta potrivita organismului tau, exercitiile fizice au un rol de maxima importanta. Una dintre partile cele mai importante, insa, in acest sens este alegerea exercitiilor. Expertii spun  ca, pe intreg parcursul procesului de slabire, cea mai grea parte este inceputul. Pierderea greutatii este intotdeauna un proces lung, de cele mai multe ori extrem de dificil, deoarece a slabi intr-un mod sanatos nu se poate face in graba.

  • 5 alimente sanatoase pe care nu obisnuiesti sa le consumi

    In meniul zilnic preferam sa adaugam diferite alimente si gusturi noi, cele mai multe obtinute in urma imbunatatirilor chimice, uitand totodata alimentele cu adevarat sanatoase. Iti prezentam in continuare 5 alimente care nu doar iti intaresc sistemul imunitar si iti mentin o stare de sanatate buna, ci te si ajuta in lupta cu kilogramele. Problema consta in faptul ca acestea nu sunt luate in serios si nu sunt prea "populare", aparand foarte rar in dietele noastre, desi pot juca un rol major in ceea ce priveste starea noastra de sanatate.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii